USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Merkel Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına karşın diyalog ve iş birliğini savundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına karşın gelişigüzel devir Türkiye ile diyalog ve iş birliğini korumak için çaba sarfeden ortak reis oldu.

Merkel Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına karşın diyalog ve iş birliğini savundu
16-10-2021 22:44
Berlin
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel eş matbuat toplantısı düzenledi

26 Eylül'de meydana getirilen seçimlere katılmayarak şansölyeliği devretmeye hazırlanmakta olan Başbakan Merkel Türkiye'ye 12'nci ziyaretini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık, İslam ve ecnebi düşmanlığıyla ayrımcılık Avrupa'daki Türk topluluğunun esas sorunlarıAlmanya Başbakanı Merkel: Türkiye ile herhangi kuma devir eş çıkarlarımız varMerkel'den Türkiye ziyareti paylaşımı

Merkel'in en aşkın görüşme etmiş olduğu 92 iklim süresince Türkiye 11'inci tam toprak aldı.

Avrupa'nın başı çeken ülkesi Almanya'da 16 senedir şansölye namına fariza karşıcı Angela Merkel Avrupa için Türkiye'nin önemini en dobra bilici Avrupalı siyasetçilerden bir tanesi oldu.

Türkiye düşüncesince herhangi kuma devir "stratejik ehemmiyet haiz komşu" vurgusunu karşıcı Merkel, "Türkiye ile herhangi kuma devir çapraz olumlu şeyler ışığında diyalog ve ortaklaşa iş yapılması gerektiğini" savundu.

Erdoğan ile çoğunlukla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çoğunlukla telefon görüşmesi karşıcı Merkel'in 16 salname başbakanlığında Almanya-Türkiye arasındaki münasebat baştan sona eleştiri ciddiyete erbap oldu.

Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeyen ve ayrıcalıklı katılma öneri fail Merkel, dü iklim ortada yaşanmış olan kâffesi gerginliklere karşın Türkiye ile diyaloğun en iri destekçisi oldu.

Yaşanan gerilimlere karşın Türkiye ile iletişimini uğur boncuğu kesmeyen Şansölye Merkel, Doğu Akdeniz’de, Yunanistan'ın hukuksuz adımları yüzünden yaşanmış olan gerilimde Almanya'nın önderi rolüyle boşluk buluculuk görevi üstlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden yana ve Türkiye'yi gaye düzlük politikaları karşısında duran Merkel, Fransa-Yunanistan ikilisinin başını çekmiş olduğu cephenin, Türkiye'ye engelleyim uygulanması yolundaki çabalarını engelledi.

Angela Merkel, Alman medyasının biricik yönlü ve provokatif Türkiye karşıtı haberlerine karşın basının bu kampanyalarının Türkiye politikasına bulaşık etmesine müsaade vermedi.

Türkiye ile diyalogun devamından yana oldu

Merkel nice konuşmasında Türkiye'nin göçle mücadelede Avrupa Birliği (AB) düşüncesince merkezi gösteriş oynadığını vurguladı.

Alman Şansölye, Almanya ve AB düşüncesince huruç dair ehemmiyetli gösteriş oynayan Türkiye ile AB ortada 2016'da imzalanan sığınmacı anlaşmasının baş yapıcılarından biri namına ön plana çıktı.


Başbakan Merkel başkaca İsrail'de icra ettiği konuşmada "Türkiye'nin alanda görmezden gelinemeyecek denli ehemmiyetli kuma iklim olduğunu" vurgulayarak "NATO üyesi Türkiye ile diyalogun bitmeme etmesinin" önemine dikkati çekti.

Almanya'da 8'i Türk 10 bireyin öldürülmesiyle ait ortaya çıkan aşkın sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) cinayetlerinin 2011 senesinde açığa çıkması da Alman devleti ve Merkel düşüncesince ayrı kuma imtihan oldu. Merkel, cinayetlerin aydınlatılması düşüncesince dayanak lafı verirken bu sözünü uğur boncuğu devir tutamadı.

Federal Meclis Araştırma Komisyonunun dışa vurum hazırlamasına karşın kıygın yakınlarının birileri ile birtakım alt kurul üyeleri, Merkel'in bu mevzuda tam çabayı göstermediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini toplumsal iletişim araçları hesaplarından paylaşmıştı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye Merkel'in Türkiye ziyaretine bağlı Twitter'dan paylaşımda bulunmuştu.

Kanzlerin #Merkel spricht auf der Pressekonferenz mitos Präsident @RTErdogan in Istanbul unter anderem über die mehr als drei Millionen türkischstämmigen Menschen, die in Deutschland leben, sowie über die Bedeutung des globalen #Klimaschutzes. pic.twitter.com/734eZgHULJ

— Steffen Seibert (@RegSprecher) October 16, 2021

Paylaşımda "Türkiye'ye ziyaret. Şansölye Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden ikrar edildi. Görüşme, zamanı Tarabya semtinde gerçekleşti." ifadesi kullanılmıştı.

Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Huber Köşkü'ndeki içten görüntülerine toprak maruz öteki paylaşımda da Merkel'in matbuat toplantısında icra ettiği açıklamalardan oluşan ekspoze konuşmalar aktarılmıştı.

Paylaşımda "Şansölye Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile öteki ayrımlı konuların yanında, Almanya'da canlı üç milyondan kuma tomar Türk asıllı karşı ve başkaca iklimi korumanın toptan önemi karşı görüştü." ifadesine toprak verilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler