USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Menopoz kadın sağlığı için akıbet değil, yeni bir dönem'

Menopoz devri üzerine açıklamalarda mevcut Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Bu zamanın fiziksel, ruhsal ve ayrıca toplumsal yerine hepsi yönleriyle ele katılması gerekiyor. Menopozun kadın eşeysel sağlığı için bir sonuç değil, sadece yeni bi

'Menopoz kadın sağlığı için akıbet değil, yeni bir dönem'
03-11-2021 14:15

Medicana Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş ratıp dönümü devri karşı açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına layıkıyla menopoz, mebiz faaliyetlerinin sonlanması ile maaş menstrüasyon döngüsünün temelli şekilde sona ermesidir. Menopozu 'üreme kabiliyetini kaybetmek' halinde kıymetlendirmek alegori kadın bedeninin tenasül işlevine akıbet vermesi ve tenasül sistemini bu doğrultuda baştan şekillendirmesi şekilde yorumlamanın elan akilane olacağını tamlayan Dr. Öndeş, “Menopoz kadın eşeysel sağlığı için bir akıbet değil, sadece yeni ve ayrımlı bir dönemdir. Kadın eşeysel sağlığının bu yeni devri üç ayrımlı evrede gerçekleşir. Bunlar; önceki belirtke ve bulguların ayırt edilmiş olduğu premenopoz dönemi, akıbet menstrüasyon kanaması sebebi ile süregelen ratıp dönümü devri ve menopozdan bir sene sonraları başlayarak yetersizlik zamanına denli bitmeme fail postmenopoz devri halinde sıralanır” dedi.

“Menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir”
Premenopozda tanıdık belirtilere yer veren Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Premenopoz şekilde bilinen menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir fakat kimi 50 hoşnutluk denli da gecikebilir. Menopoz evveliyat en kalın tanıdık ve ratıp dönümü başlangıcını ayraç fail önceki belirtke sayı kanamalarındaki düzensizliktir. Bu devirde kanamalar bire bir ay içinde çabucak aşkın el görülebildiği gibi, bir aydan aşkın müddet süresince tek nezif gerçekleşmemesi de mümkündür. Premenopoz devirde tanıdık bir öbür belirtke biberli basması halinde anlatım edilen aniden gövde sıcaklığı değişikliğidir. Yüz kızarması ve akşam terlemesi de bu hale haremlik edebilir. Bu devirde ağırbaşlı değiş canlı organlardan bir başkası ise bedenin en iri organı bulunan cilttir. Cildin epidermis şekilde bilinen en fevk tabakası premenopoz dönemiyle baş başa incelmeye adım atar ve deride gevşeme, kılcal damarlarda belirginleşme, deri yaralarının iyileşmesinde teehhür ve ciltte hassaslık derece sorunlar görülebilir. Üreme sisteminin dönüşümünün başlangıcı ile vücutta hormonal tadilat de meydana gelir. Bu devirde hormon düzeylerinde meydana mevrut aniden değişikliklerin hab düzensizliği, asabiyet hali, depresif his durumu, hafızada kilo verme ve uyanıklık dağınıklığı, his gidişat dalgalanmaları derece psikosomatik rahatsızlıklara minval açabilir. Bu durumların ağırbaşlı neticeler doğurabilir. Bunun önüne devredilmek için premenopoz dönemindeki hanımefendilerin proses karşı akilane bilgilendirilmesini önerdi ve icabında hevesli yardıma başvurmaları gerekiyor” halinde konuştu.

“Uzman hekimler çeşidinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor”
Menopoz zamanında meydana mevrut sorunları çoğunlukla premenopozoal devirde yaşanmış bulunan belirtilerin bitmeme etmesi halinde açıklanan Dr. Öndeş,“Kadınların tahminî yüzdelik 75'inde ısıdam basması ve akşam terlemesi şikayetleri ratıp dönümü zamanında de bitmeme değer ve bu gidişat sıklıkta uykusuzluk sorununa minval açar. Menopoz dönemindeki hanımefendilerin yüzdelik 53'ünde uykusuzluk görülür. Hem tenasül hem genital sistemlerde meydana mevrut bu DOĞRU nüans zamanında kalın idrara çıkacak ihtiyacı, gereklilik yaparken yanma veya kırgınlık hissi, ruhsal gerilim inkontinansı şekilde tanımlanan öksürme, hapşırık derece hallerde gereklilik kaçırma, vajinal zayıflık ve alışveriş esnasında dert derece ürogenital sorunlar gelişebilir. Tüm bu problemlerin, dalında bilirkişi hekimler çeşidinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor. Özellikle gereklilik kaçırma ve vajinal zayıflık derece sorunlar ferdin gövde algısını ve özgüven düzeyini tesir riski açısından ağırbaşlı problemlerdir” ifadelerini kullandı.

“Menopozla baş başa vücutta meydana mevrut tadilat hormon, mineral derece kimi maddelerin yitirilmesine minval açabileceğini tamlayan Dr. Öndeş, ''Bu noktada, dosdoğru bir ratıp dönümü süreci için, kaybedilen hormon ve minerallerin haricen tahkim ile alegori konması halinde kaynaklanan replasman tedavileri yeğleme edilebilir. Bu otama yöntemi ile zayıflayan mızrap dokusu güçlendirilebilir, ısıdam basması ve akşam terlemesi derece sahn standardını etkileyen şikayetler giderilebilir ve ilkin ratıp dönümü zamanında bundan sonraları yayınlayan kalp-damar rahatsızlığı derece ağırbaşlı vakayiname hastalıkların meydana yetişme riski azaltılır” dedi.

Son şekilde nenopozu hem fiziki bununla beraber zihnî bir proses şekilde ele almanın otama seçeneklerini akilane yakalamak namına iri önem taşıdığını anlatım fail Dr. Öndeş, “Sağlıklı ratıp dönümü periyodunu peydahlamak için totaliter bir otama planı yapmanın ve hastanın dayanaklık etmek gereksinimi duyduğu mevzuları dört başı mamur biçimde ele almanın gerekiyor. Alanında bilirkişi hekimlerce yapılacak bulunan esnetilmiş bir otama planı ile menopozun fiziki ve ruh bilimsel neticeleri iyileştirilirken, osteoporoz ve efdal kolesterin derece ortaya çıkan yeni çor riskleri de arama dibine alınır. Bu sayede menopozla yeni bir giriş gerçekleştirmek ve bu süreci 'Gençliğin Bir Başka Dönemi' şekilde hayatta olmak mümkündür” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler