USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mehmet Akif Üstündağ baştan Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi

Türkiye Voleybol Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu'na biricik namzet giren Mehmet Akif Üstündağ, baştan başlığa getirildi.

Mehmet Akif Üstündağ baştan Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi
26-10-2021 14:44
Ankara

JW Marriot Otel'de meydana gelen umumi kurulda çalışkanlık ve denetleme raporları aklama edildi.

Kullanılan 164 aldatmaca 159'unu alarak baştan reis seçilen Üstündağ başkanlığındaki federasyonun idare kurulunda toprak düzlük adlar şöyle:

Alper Sedat Aslandaş, Ahmet Göksu, Selahattin Süleymanoğlu, Bahar Mert, Ayşe Nihan Salkaya, Suat Baylan, Mustafa Alpaslan, Metin Mengüç, Ersin Yılmaz, Ergün Güler, Yavuz Ölken, Kazım Şahin Gürkan, Bülend Atalar, Ali Osman Özdemir.

Baykan: "Voleybol ülkemize baş döndürücü şişman şenlik ve başarılar yaşattı"

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, açım konuşmasında, voleybolun Türkiye'deki branşlar içinde ehemmiyetli birlikte yerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Voleybol ülkemize baş döndürücü şişman şenlik ve başarılar yaşattı, yaşatmaya da bitmeme edecek. Çünkü asliye sağlam. Bina sağlam, yapının görev ve onarımı baş döndürücü elleme birlikte biçimde yapılıyor. Voleybol, Mehmet Akif Üstündağ'ın önderliğinde baş döndürücü kalburüstü fasıl geçirdi. İnşallah önümüzdeki devirde bu başarılar artarak bitmeme etsin."

Üstündağ: "Milli takımlarımızın başarısıyla bu arada çocuklarımız uçan top dingildemek istiyor"

Mehmet Akif Üstündağ, 2016'daki seçimli umumi kurulda verdiği lafları adına getiren bir tanesi olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

O güneş idare kurulundaki dostlarıyla "Hepimiz bire birlikte takımdayız." niteleyerek yola çıktıklarını tamlayan Üstündağ, şu biçimde bitmeme etti:

"Bugün geldiğimiz noktada, ulusal takımları katılmış olduğu gelişigüzel organizasyonda sandalye düşüncesince savaşım eden, enfrastrüktür organizasyonuyla kâffesi ülkeye yayılan, lisanslı sportmen sayısı gelişigüzel güzeşte güneş artan, kulüpleşmede gelişigüzel güzeşte güneş büyüyen, çalıştırıcı ve yargıcı eğitimlerini daima kılmış, sponsorların dikkat odağı biçimine gelmiş, arsıulusal organizasyonlara ev sahipliği karşılayıcı birlikte federasyonuz. Milli takımlarımızın başarısıyla bu arada çocuklarımız uçan top dingildemek istiyor. Aileler çocuklarını voleybola yönlendirmek istiyor. Her güzeşte güneş büyüyen ve gelişen 'Fabrika Voleybol' organizasyonumuzla çocuklarımızı voleybolla buluşturuyoruz. Fabrika Voleybol hareketi kapsamında ülkemizin ayrımlı şehirlerinde nice mini uçan top şenliği düzenledik. Bu şenliklerde 20 bine andıran çocuğumuzu ve ailesini uçan top ile tanıştırdık."

"Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği dair korkusuz adımlar attık"

Herkesin kip gösterdiği uçan top lisesinin şimdi da gelişim göstermesi ve amacına kavuşması düşüncesince protokoller imzaladıklarını tabir fail Üstündağ, "Sporcularımızın korunma ve egzersiz tesislerini geliştirdik. Voleybolun çabucak sponsoru değil paydaşı bulunan sponsorlarımızla sporcularımıza yanıtsız burs olanakları sağladık. Nitelikli sporcunun kalifiye antrenörler kabilinden yetiştirilebileceği gerçeğinden yola çıkarak, antrenörlerimizin eğitimine şişman ehemmiyet verdik." sanarak konuştu.

Her devir kulüplerin birlikte olduklarına ayraç fail Üstündağ, liglerin göstergeç kanallarını daima duruma getirdiklerini vurguladı.

Geçen 5 yılda kulüplere aktardıkları sponsorluk gelirinin katbekat arttığına dikkati çekici Üstündağ, şunları tabir etti:

"Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği dair korkusuz adımlar attık. 2019 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. Bugüne derece birleşen en erdemli izleyici sayısına ulaştık. Salonlara sığmadık taştık. Parklarda, bahçelerde dev ekranlar kurulmasını sağlayacak derece ülkemizi uçan top çevresinde birleştirdik. Organizasyon becerimizle arsıulusal kuruluşlardan ölçüm ve teşekkürname aldık. Organizasyon yeteneğimizin çabucak ülkemizle hudutlu olmadığını 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları elemeleri düşüncesince gittiğimiz Hollanda'da gösterdik. Olimpiyat vizesiyle ülkemize döndük.

Katıldığımız gelişigüzel organizasyonda madalya düşüncesince savaşım ediyoruz. 2017, 2019 ve 2021 Avrupa şampiyonalarında peş peşe 3 kat madalya kazandık. Milletler Ligi'nde madalyalar kazandık. Bugün 'sürdürülebilir başarıya' kip teşekkül ediyor. Erkek Milli Takımımız peş peşe 2 kat Avrupa Altın Ligi şampiyonu oldu. Avrupa şampiyonalarına daima iştirak gösteriyoruz ve gelişigüzel seferinde şimdi ati gidiyoruz. Bugün 1998'den buyana önceki kere evren şampiyonasına iltihak hakkı kazandık. Alt gözyaşı ulusal takımlarında 23 gözyaşı altı kızlar evren şampiyonluğu, 16 gözyaşı altı kızlar Avrupa şampiyonluğu, 19 gözyaşı altı kızlar Avrupa şampiyonluğu, 17 gözyaşı altı kızlar Avrupa ikinciliği yaşadı."

"Her turnuvada madalya hesabı yaparak bu camiaya müstahak olmaya çalışmamız lazım"

Üstündağ, başkanlığa baştan seçildiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu belirterek, şu biçimde konuştu:

"Bizim buralara seçilmemiz, mesnet almamız, buradaki mesnet dediğimiz elbiseyi giymemiz baş döndürücü ehemmiyetli değil. Bunun hakkını hasretmek baş döndürücü önemli. Eğer bu mesnet bizlere birlikte kıyafet kabilinden sunulduysa, bunun içini doldurup dolduramayacağımız önemli. Eğer kılıç bu camiaya müstahak olup bu rolü en elleme biçimde yapar, hedeflerimizi şimdi şişman noktalara taşırsak ne bahtiyar bize. Artık gelişigüzel turnuvada madalya hesabı yaparak bu camiaya müstahak olmaya çalışmamız lazım. Emeği güzeşte ve bizlere dayanak verenlere teşekkürname ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler