USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Lise öğrencileri geliştirdikleri 'Ters Kapan' uygulamasıyla gidiş geliş kazalarını azaltmayı he

Osmaniye Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Ters Kapan" projesi TEKNOFEST'te sergileniyor.

Lise öğrencileri geliştirdikleri 'Ters Kapan' uygulamasıyla gidiş geliş kazalarını azaltmayı he
26-09-2021 16:30
İstanbul

Osmaniye Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği ve TEKNOFEST'te sergilen "Ters Kapan" uygulamasıyla, kudret ihlalinden meydana gelen gidiş geliş kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Projenin danışmanı Öznur Gökşen Dinç, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü namına 13 projeyle TEKNOFEST'e katıldıklarını söyledi.

Akıllı Ulaşım kategorisinde geliştirdikleri "Ters Kapan Projesi"ne bağlı İlim verici Dinç, Ters Kapan Projesi'nin, kazaların şişman kısmına faktör bulunan al kudret ihlalini azaltmayı hedeflediğini belirterek, "Geçiş önceliği mevcut vasıtaların sistemi engin arama etmesine müsaade vermektedir. Sistem al kudret ihlalini yüzdelik beniz engelleyecek halde mutasavver olup, evcil ve ulusal istihsal bulunan Deneyap Kart kullanılarak tasarlanmıştır." dedi.

Kırmızı kudret yandığında elverişsiz kapanın açıldığını özetleyen Dinç, şunları söyledi:

"Sistem, al ışıkta sürücülerin ansızın intikal yapmasını engelliyor. Trafik kazalarının yüzdelik 70'i kudret ihlalinden kaynaklanıyor. Sistem, bu tür kazalarında önüne şişman miktarda geçebiliyor. Ayrıca projemizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan peyda etmek kabilinden Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar ile Nobel Ödüllü İlim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız da imzalayarak onayladılar. Ayrıca bu projeyle irtibatlı namına ilkin İstanbul'da müşterek karbon salınımı bulunduğunu düşünüyoruz. Trafikte al ışıkta beklerken çok anahtar biriktiğinde arabalarda karbon salınımı artacak yüzdelik 24 oranında havaya dokunca verecek. Seneye de bunun önüne devredilmek düşüncesince icraat geliştiriyoruz. Bu açıdan hoca ve öğrencilerimizin projeleri on paralık bitmeyecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler