USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kuzey Marmara Otoyolu ve TÜBİTAK'tan fiber optikçi tabanlı kurnaz erişim sistemi

Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi (KMO), TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirilen acemi kurnaz muvasala sistemi projesinin ön tanıtımını yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu ve TÜBİTAK'tan fiber optikçi tabanlı kurnaz erişim sistemi
08-10-2021 17:54
İstanbul

KMO açıklamasına göre, dünyanın 4 şeritli en serbest tünellerine cemaat bulunan KMO, TÜBİTAK iş birliğiyle hissedar projeye imza atıyor. Geliştirme süreçleri bitmeme fail plan yaşama geçtiğinde, otoban güvenliğini sağlayacak ve yol üstünde meydana gelebilecek hissedar vakada acilen ve çalışan karışma hizmeti sunacak. Dünyanın ve Türkiye'nin önceki fiber optikçi ve bireşimli zeka tabanlı kurnaz muvasala sistemi olacak projenin doğacak sene devreye katılması planlanıyor.

6-8 Ekim tarihleri ortada İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda 12'ncisi planlı Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na önceki kez eklenmiş bulunan katılan KMO, en dünkü teknolojik çözümlerini sundu. KMO ayrıca, organizasyonda TÜBİTAK iş donanmasında geliştirilen dünkü kurnaz muvasala sistemi projesinin ön tanıtımını yaptı. TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) teşrikimesai ile geliştirilen proje, fiber optikçi kavrama sistemi ve özerk drone kullanması ile otoyollarda meydana mevrut hissedar olayın acilen belirleme edilerek tanımlanmasını, aceleci ve tam müdahalenin ilişik kişiler/kurumlar çeşidinden yapılmasını amaçlıyor.

Proje uygulaması dü evreden oluşuyor. İlk aşama, fiber optikçi sensörlerin kullanılarak mefruşat titreşimlerindeki anormalliklerin belirleme edilmesi, ikinci hamle ise anormalliğin belirleme edilmiş bulunduğu alana droneların gönderilmesi ve harekete geçirilmesi. Dronelar çeşidinden kovuşturma esnasında toplanan bilim ve görüntüler, lüzumlu aksiyonların katılması düşüncesince görevlendirilen yahut en andıran bulunan istasyona gönderiliyor. Yapay zeka yardımıyla ayrımlı senaryoları acilen değerlendirebilen plan ile olayların bilgileri ve boyutu kolay çözümleme edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, lazer, fiberoptik, elektronik, çevir sesi işleme, bireşimli zeka kabil hissedar kol teknolojiyi kullanarak TÜBİTAK BİLGEM ve SAMM Teknolojinin kuma emek harcaması ile ortaya çıkmak bulunan Fiber Optik Tabanlı Akustik Algılama Sistemi FOTAS'ın yerel ve ulusal hissedar verim bulunduğunu belirtti. FOTAS'ın KMO ile dünkü hissedar yürütüm sektörü bulduğunu aktaran Mandal, "Bu plan hissedar yandan dünyada önceki kez gerçekleştirilecek hissedar sistemi ülkemize kazandırırken hissedar yandan da TÜBİTAK'ın endüstri ile teşrikimesai yaklaşımı çerçevesinde tüketicilere kazandırmış bulunduğu dünkü hissedar yeteneği anlatım ediyor. Bu sağlam yürütüm henüz sert baş döndürücü sahada dünkü açılımların esin deposu olacak." ifadelerini kullandı.

"Yeni hissedar devri başlatacak ehemmiyetli hissedar projeye imza atmaya hazırlanıyoruz"

KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin de KMO'da güvenlik, konfor ve hızla gelişen teknolojinin yarattığı hissedar bedel zinciri ile baş başa esasi mihrak noktalarının baştan sona insanoğlu yaşamı bulunduğunu aktardı.

Yüksek teknolojinin, dünkü soy sop otoyollar düşüncesince şişman hissedar inovasyon fırsatı yaratırken, güdücü dostu uygulamalarla da insanoğlu yaşamına en fevk seviyede bedel kattığını aktaran Uluğtekin, şunları kaydetti:

"Biz de KMO namına önceki günden itibaren teknoloji, bireşimli zeka, Ar-Ge ve inovasyonu tamamı iş süreçlerimize yansıtıyoruz. Şimdi de KMO'da yolculuk fail yolcularımızın güvenliğinin sağlanmasında dünkü hissedar devri başlatacak ehemmiyetli hissedar projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. KMO, TÜBİTAK ve SAMM Teknoloji namına yakaladığımız görevdaşlık ile dünyanın önceki fiber optikçi tabanlı kurnaz muvasala sistemini yaşama kılmak düşüncesince akıbet evreye geldik. 8 salname etraflıca soluklu hissedar Ar-Ge süreci sonucunda geliştirdiğimiz projemizde, fiber ve lazer teknolojilerini baş başa kullanarak bireşimli zeka ile görüngü belirleme etmeyi, dronelarla acilen açıktan fon edinmeyi ve görüngü adına en hızlı, en akla yatkın halde karışma edilmesini amaçlıyoruz. Her hava koşulunda 7/24 lokasyon belirleme, kazaya bağlı önceki bilim akışının çabucak sağlanması, drone destekli acilen fon kabul etme ile tamamı ekiplerin en akla yatkın çözümleme ve yönlendirmelerle hisse senedi alması akıbet denli ehemmiyetli hissedar üstünlük olacak. Elbette bu plan ile önceliğimiz, rastgele devir bulunduğu kabil gine insanoğlu yaşamı olacak. Can kayıplarımızın en uzuv inmesi düşüncesince devreye alacağımız, dünyanın önceki fiber optikçi ve bireşimli zeka tabanlı kurnaz muvasala sistemi ile baş döndürücü şişman hissedar yol katedeceğiz. Akıllı teknolojiler ve bireşimli zekanın getirmiş bulunduğu nazirsiz menafi ile KMO namına dünkü soy sop otoban terimine bedel katmayı sürdüreceğiz."

Avrupa yakasında Silivri-Kınalı kavşağı ile Eyüp-Odayeri arası ve Anadolu yakasında Pendik-Kurnaköy ile Akyazı arası iktisap etmek az dahaayrı lokasyon namına misyon verici KMO, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı bağlanak alternatifleri ile toplanan toplamda 400 kilometrelik otoban güzergahı ile ilkin İstanbul Boğazı geçişlerinde kapasitenin üstünde bulunan gidiş geliş yükünü ehemmiyetli seviyede azaltıyor.

Otoyol kullanıcılarının güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla kurnaz muvasala sistemleri teknolojisi ile donatılan KMO, otoban güzergahı süresince konumlandırılan 2 bin 360 sayı kamera, 86 sayı değişebilir ileti işareti, 126 sayı değişebilir gidiş geliş işareti, 78 sayı gidiş geliş tadat sensörü, 21 sayı hava bilgisi istasyonu ve Scada tünel/otoyol düzenlilik meslek verileri ile kovuşturma ediliyor. Bir anne ve dü madun arama merkezinden 7/24 izlenerek, otoban gidiş geliş güvenliği arama edilen KMO’da meydana mevrut vakalara aceleci hissedar halde karışma edilerek otoban gidiş geliş hizmetinin kesintisiz, konforlu ve erdemli standartlarda verilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), 40 yılı aşan bilim birikimi, deneyimi, ciddi teknolojilerde uzmanlaşmış altyapısı ve 2 bini aşan araştırman personeliyle Türkiye'nin en olgun Ar-Ge merkezlerinden bir tanesi namına öne çıkıyor. BİLGEM, elektronik kimlikten sıvıyakıt marker cihazlarına, lazer silahlarından kriptoloji cihazlarına, korku data ambarlama sistemlerinden bireşimli zeka çözümlerine genişliğinde sert baş döndürücü ürünü yerel ve ulusal namına Türkiye'ye kazandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler