USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kuntz: 'Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, kafasında oynatacağı aldatmaca tarzını oluşturduğunu söyleyerek, "Açıklamış olduğumuz kadromuzda yok oyuncuların ulusal kadro kariyeri bitti, gelmeyecek sanarak düşünülmesin lütfen. Burada olanlar da sonsuza derece burada duracak sa

Kuntz: 'Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil'
04-10-2021 12:55

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, birtakımı spor müdürleriyle Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde lakırtı toplantısında müşterek araya geldi. Kuntz ve Altıntop, nice mevzuda içtenlikli açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü düşüncesince Hamit Altıntop'un kendisini aradığında şaşırdığını anlatım fail Alman beceri adam, "Ama Türk Milli Takımı'nın beceri direktörü edinmek düşüncesince hakeza müşterek öneri gelmesine müşterek o denli da alım çalım duydum. Tabii Türkiye'yle ilgilendiren müspet anılarım var. Biliyorsunuz 1995-1996 sezonunda Beşiktaş'ta biçim giydim. O çağda Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme şartıyla pakt beni almıştı.

Rosenborg'a kaybetmiştik aut sahada, elan sonraları buradaki maçta 2 gol attım. Yenildik ancak elleme müşterek başlangıçtı benim için. Burada Türkiye toplumsal dünyasına baş döndürücü elleme bütünleşmiş olduk. Eşim dışarıya çıktı, ferah fazlaca bölüt karıştı, çocuklarım anaokuluna gitti. Kısacası bizlere 1 salname repertuvar fark olsa eskiden on paralık halktan kopmuş olmadık. Tamamen familya şekilde bütünleşmiş olduk ve şu anda da kendimi baş döndürücü şen hissediyorum burada bulunmaktan. Adaptasyon ile ilgilendiren müşterek endişem yok" diyerek konuştu.

"Hem öğretip hem bellemek kariyerim düşüncesince önemli"

Kariyerinde dü pare ehemmiyetli öge bulunduğunu vurgulayan 58 yaşındaki beceri adam, "Hem öğretip hem bellemek kariyerim düşüncesince önemli. İletişimde benim düşüncesince emniyet baş döndürücü önemlidir. Basında birtakımı duyum çıktı; benim ağzımdan çıkmayan ancak bana atfedilen. Bu janr şeyler baş döndürücü hoşuma gitmedi açıkçası. Bu janr duyum namına işin doğrusunu benden almaya çalışırsanız baş döndürücü sevinirim" şeklinde konuştu.

Milli oyuncuların prim alması mevzusuyla ilgilendiren müşterek soruya da karşılık verici Kuntz, "Bu probleminin umumi sahasının idare oturmuş üyelerimiz ve Milli Takımlar Sorumlumuz Hamit Altıntop olduğuna inanıyorum. Çünkü mali müşterek konu. Ama şurası söyleyebilirim; Almanya'da da prim konusu tartışılagelmiştir. Tabii marketing gücü derece mevzulara baktığınız devir ulusal ekipman bunu baştan sona getirir. Ama müşterek yandan da bu müşterek pakt ekibi değildir. O nedenden gurur, onur, ülkeyi temessül ika derece faktörler devreye girmiş bulunduğu düşüncesince orada ikinci müşterek inanç olur" ifadelerini kullandı.

"Takımda şişman müşterek gizil var"

A Milli Takım'ın şişman müşterek potansiyele eş bulunduğunu kail ay-yıldızlı ekibin profesyonel çalıştırıcısı, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Çünkü eskiden tahsil edilen neticeler var. Fakat sonraları olumsuza dönen müşterek levha var. Öncelikle bunun sebeplerini araştırmak, onlarla beniz yüze yapacağım görüşmelerde az buçuk da bunları bellemek huzur amacım olacak. İkincisi; elbette ki değme hocanın özlük seçimi bulunduğunu kestirim edersiniz. Ben de vakaya özlük tarzımla yaklaşacağım. Bu proses arasında oyuncularla ilgilendiren nice bilgelik aldım. Hatta maçları statlardan seyrettim ve özlük bilgilerimi oluşturdum. Şu ifadeyi geçirmek istiyorum; oyuncuları, en elleme performanslarını kulüpte sergileyen yapbozun parçaları derece düşünürsek, bu elleme oynayan yapboz parçalarını doğrusu oyuncularımızı fotoğraf peydahlamak düşüncesince kullanacağız. Benim işim bu, çalışmam bu halde olacak."

"Şenol Güneş'le müşterek görüşmemiz olmadı"

Alman beceri adam, Şenol Güneş'le müşterek görüşmesinin olup olmadığıyla ilgilendiren soruya, "Şu anne denli müşterek görüşmemiz olmadı. Fakat emektar çözümleme kadrosunun verilerinden faydalandık zira bizlere ulaştırdılar bu verileri. Bütün bunlara karşın ego önyargısız müşterek halde özlük yolumdan akın geçirmek istiyorum. Bu nedenden statlara gidip maçları çalışkan izliyorum. Oyuncularla hummalı dolap müşterek telefon trafiği yapmış olup yerinde temasımı bundan ötürü kurdum. Analiz verileri elimizde mevcut, düşün yönünden da özlük engellenmeyen fikirlerimizle akın geçirmek istiyoruz. Şu anda aklımda desise tarzını oluşturmuş durumdayım. Ne denli müddet aldıklarına bakacağız ürün haftalarda.

Antrenmanlarımızda da bu düşün tarzı ile elden uygulamaya geçeceğiz. Hiç kimsenin burada sıkılmaya fark zamanı kaçınan diyebilirim. Çok enteresan olacak zira bizlerden müşterek derinti bilgelik alacaklar, lüzum karşılaşma görüntüleri lüzum meydan emekleri gerekse yapacağımız toplantılar olsun. Burada ferah oranda onlara bilgelik sağlayacağız. Dün ayrıntılı programımız üstünde çalışıp ürün şeklini verdik. Takım menajerimiz de az buçuk endişeye tutuldu düpedüz zira ferah oranda alıştırma içeriyordu program. Tabii fiziki başarım antrenörümüz olacak bizimle beraberce çalışan. Kendisi eksiksiz oyuncularımızın kulüplerindeki fiziki başarım antrenörleriyle temastaydı. Son zamanlarda oynadıkları karşılaşma ve bitirdikleri idmanlarda ne denli derin programları olduğuna denli ayrıntılı müşterek halde çıkarttı. Oyuncularımız buraya ulaştığında de çalışmak yoğunluklarını bunları dikkate alarak hazırlayacağız" diyerek karşılık verdi.

Kuntz, ödence ile ilgilendiren şekilde ise değme sözleşmede bulunduğu derece maddenin bulunduğunu anlatım etti.

"Birçok kişiyle konuştum

Kadro seçimini ne yaptığıyla ilgilendiren soruya ise Alman beceri eş şöyleki karşılık verdi:

"Ben nice kişiyle konuştum, fikirlerimi anlattım, düşüncelerimi söyledim. Hamit de benim en yakınımda bulunan kişi. Ona da elbette ki aktardım. Onun da fikirlerini dinledim, argümanlarımızı ortaya koyduk. Sonundada intihap kararını verdim. Ben birtakımı topçu arkadaşlarımıza da danıştım. Onlardan da düşüncelerini aldım.

Düşüncelerimi oluşturdum, kararımı bu halde verdim. Almanya'da da böyle; her insanın düşüncesi var. Almanya'da da 80 pare ulusal ekipman antrenörü var. Ben önden bakıyorum, cepheden. Hamit ihtimal sol çaprazdan bakıyor, siz ihtimal dört dörtlük karşıdan bakıyorsunuz. Bu tür farklılıklar var. Birçok öteki perspektiften mevrut görüşü dinledikten sonraları müşterek karara muvasalat etmek benim işim. Bu halde olmalı diyerek düşünüyorum. Açıklamış olduğumuz kadromuzda namevcut oyuncuların ulusal ekipman kariyeri bitti, gelmeyecek diyerek düşünülmesin lütfen. Burada olanlar da sonsuza denli burada duracak diyerek duraç yok. Kapılar kimseye kapalı değil, kimsenin yeri de garanti değil."

"Elinizdeki oyuncuların yatkınlığı her neyse ona uyarınca çıkarsınız"

"Üçlü savunmaya ne bakıyorsunuz, oynatmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise profesyonel beceri adam, "Alman umut Milli Takımı'ndaki tarzımız 4'lüydü. Ama rakibe erinç 3'lü elan elleme ürün verir sonucuna vardıysak 3'lü kullandık. Önümüzdeki eyyam şunun düşüncesince belirleyici olacak; oyuncularımın ne taktiksel formasyona andıran olduklarını gözlemleme olanağına eş olacağım. Benim aklımda 4'lü olmuş, 3'lü ergin hangisinde dingildemek istersem isteyeyim Norveç maçı derece bu denli çelimsiz müddette oynayacağın ehemmiyetli müşterek karşılaşma mevcut ise doğrusu ona 3'lü oynayacağım, 4'lü oynayacağım diyerek yaklaşmazsınız. Ona elinizdeki oyuncuların yatkınlığı her neyse ona uyarınca çıkarsınız. Tabii ilerleyici derinliğine müddette önemsiz denge ayarları ile oynayarak istediğimiz noktaya bildirmek derece icraat yapabiliriz ve idealimize varabiliriz. İlk aşamada şunları söyleyeceğiz oyuncularımıza; devim bilimi oyun, mevkilerin bizim düşüncesince önemi, ne mevkinin ilkin müdafaa yönünden neler yapması gerektiği dair uyarılarımız olacak.

Futbolda 4 ehemmiyetli an vardır; topa eş olduğunuz an, topa eş bulunmadığınız zaman, tamamı kaptığınız an ve tamamı kaybettiğiniz an. Topu kaybettiklerinde neler yapmaları gerektiği dair kafalarında fikirleri olacak. Topu elde ettiğiniz devir yahut ferde bizdeyken neler yapılabileceği dair da onları bilgilendireceğiz. Böylelikle elan doğurucu olabilecekler" yanıtını verdi.

"Buranın şartlarına akla yatkın benzeşim müşterek hal üretilebilir"

Alman ekolünün Türkiye'de uygulanıp uygulanamayacağı dair da kıymetlendirme karşılayıcı Kuntz, "Öncelikle bu 4 maçı geçirmemiz gerekiyor. Bundan sonraları baş döndürücü çağımız olacak. Hamit ve idare oturmuş üyelerimizle yaptığımız toplantılarda onlar Türk futboluyla ilgilendiren fark geçirmek istedikleri şeylerden yalan ettiler. Ama elbette ne üstüne tartışırsak tartışalım bu tartışmaları Almanya-Türkiye odağına ayırmak emeksiz değil zira orada dobra bulunan müşterek şeyi buraya almanız elleme olmayabilir. Her yapacağımız şeyde Türkiye ile ahenkli analizör geliştirmeye ilgi etmemiz lazım. Almanya'da 55 pare kulübün enfrastrüktür düşüncesince akademisi var. Almanya'da 364 pare ‘Gelişim Noktası' ismini verdiğimiz kuruluş var. Buraya kulüpler 12 ile 15 yaşındaki oyuncularını pazartesi günleri gönderiyorlar ve burada mükemmel hocalar eşliğinde extra pedagoji bilimi alıyorlar. Ama demin bunu söyledim diyerek aynısını burada uygulayalım demiyorum. İşte bu aşamada Hamit'in de emek vermesi gerekiyor. Türkiye ile ahenkli müşterek yöntemini bulması lazım. Türkiye ağız ağıza ayrımlı müşterek ülke... Buranın şartlarına akla yatkın benzeşim müşterek hal üretilebilir" açıklamasında bulundu.

"Gerçekten bu önemsiz kusur anlaşılmayı büyütmeye lüzum yok"

İmza töreninde Sergen Yalçın erinç söylediklerinin hatırlatılması üstüne Alman beceri adam, "Kesinlikle dalavere devrolmak derece müşterek obje değildi. Bu yalnızca asıl düşüncemin kalpten söylerken hürmet unsuru barındırarak mizah çizgili tarifiydi. Bana Sergen ile oynadıktan sonraları ne devir ‘oynadığın en elleme ölçülü meydan oyuncusu kimdi' diyerek sorulsa ego değme devir Sergen için, ‘oynadığım en elleme ölçülü meydan oyuncusuydu' dedim. Eğer kalpten, ortamında hürmet da barındırarak söylenen bu önemsiz espriden kusur anlaşılma oluştuysa defo dilerim. Ama insanlarla düzentileme tarzımın da anlaşılması açısından müşterek düşün verdiğini düşünüyorum. Araya hakeza önemsiz şeyler eklemek tarzımdır.

Pozitif bulunduğu devir değme obje ne denli güzel, mütebessim insanoğlu diyerek konuşur. Kaybettiğimiz devir da ‘Bak hala gülümsüyor. Gitmesi lazım' derece yorumlar yapılır. Ama benim karakterim böyle. Sergen ile müşterek görüşmem olmadı. Ama oyuncularla görüşmeleri yardımcılarımla beraberce yapıyoruz. Kenan Koçak'ın müşterek görüşmesi oldu. 4 karşılaşma geçtikten sonraları hocaları ve kulüpleri görüşme ika turlarımız başlayacak. Çünkü telefonla konuşma yapmaktan fazla beniz yüze görüşmenin elan dosdoğru olacağına inanıyorum. O çağda elbette ki onunla da görüşeceğim. Gerçekten bu önemsiz kusur anlaşılmayı büyütmeye lüzum yok” dedi.

"Geçmişte olanı düşünmek benim işim değil"

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla ilgilendiren ile de görüşlerini aktaran ay-yıldızlı takımın patronu, "Ben o çağda Alman televizyonu düşüncesince yorumculuk yapıyordum ve maçları izledim. Tabii benim yaptığım analizler haricen müşterek göz. İçeride olanları bilmiyorum. Ama eskiden olanın bozukluk bulunduğunu düşünmek da benim işim değil diyerek düşünüyorum. Onları Avrupa Şampiyonası'na götürücü performansları değme ne ise oyuncularımızı o performanslarına art kıvırmak işim diyerek düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İyi aktörleri Türkiye düşüncesince oynama namına inandırma etmeye çalışacağım"

"Türk ve Alman pasaportlu aktörleri Türk Milli Takımı'na mı Alman Milli Takımı'na mı vermek düşüncesince uğraşacak?" sorusuna da cevap verici Kuntz, "Ahmed Kutucu'yu, Alman Milli Takımı'nı seçmesiyle ilgilendiren inandırma etmeye çalışmıştım mesela. Almanya Federasyonu'ndaki ulusal ekipler direktörü söz gelimi kendisinin kalbinde hem Yunanistan düşüncesince hem Almanya düşüncesince yer bulunduğunu söylemişti. O devir hangisini seçeceksin? ‘2 çocuğun varmış derece düşüneceksin o zaman' dedi. Bir tanesini diğerinden elan baş döndürücü sevemezsin diyor. Genç müşterek oyuncunun vermesi müstelzim huzur değişmeyen esasta bu. Şimdi A Milli Takım seçimleri düşüncesince kuralları değiştiriyorlar. Çoğunlukla 21-22 yaşına denli umut Milli düzeyini bitiriyorlar. umut Milli Takım düşüncesince 1 pik çıktıktan sonraları bundan sonraları değiş şansı kalmıyor. İyi müşterek ağım mevcut Avrupa düzeyinde. Bu 4 karşılaşma geçtikten sonraları Türkiye düşüncesince oynayabilecek Türk oyuncuyu hakkıyla iyiyse Türkiye düşüncesince oynama namına inandırma etmeye çalışacağım" diyerek konuştu.

Fenerbahçe'nin jön oyuncusu Ferdi Kadıoğlu ile ilgilendiren istifham üstüne Kuntz, “E.Frankfurt-Fenerbahçe maçında izledim kendisini, bilgelik aldım. Öncelikle Ferdi'nin ne ulusal ekibi seçeceğine değişmeyen vermesi gerekiyor. Daha sonrasında kendisinin Türk vatandaşlığı düşüncesince müracaatta bulunması lazım. Ardından kendisi düşüncesince FIFA gözetiminde ulusal ekipman değişikliği başvurusu yapılabilir” dedi.

"Yüzde 100'ünü vermiş müşterek Stefan Kuntz olacak"

Baskıdan korkmadığını da anlatım fail A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, laflarını şöyleki sürdürdü:
"Ben bu edisyon istiyorum. Çünkü Hamit de bana bu işi öneri ettiğinde benim kafamdaki de buydu zaten. Eğer Türkiye'de ulusal ekipman düzeyinde fariza alacaksanız, o baskının geleceğini bilmeniz lazım. Ben beceri müdürlük kariyerime Karlsruhe'de başladım. Takım bölümleme düştü ve ondan sonraları da öteki dü kulüpte de baş döndürücü kalburüstü olamadım. 1 sene iş bulamadım. Baskı buydu aslında. Çünkü ailemin geleceği ne olacak diyerek düşünmeye başladım. Modern ayak tamamı yönetimi üstüne pedagoji bilimi aldım.

Koblens takımında sportif yönetmen şekilde fariza aldım. Yine bu arada bölümleme düştük. 1 sene sonraları Bochum'da yönetime girdim ve bu yol Bundesliga'daydık. Oradan da Kaiserslautern'a gittim. Orada da CEO oldum. Her şeyden sorumluydum. 3. Lig'e düşmemek düşüncesince 8 nokta farkımız vardı. 2. Lig'de kalmayı başardık. Bundesliga'ya yükseldik. Bir kulüpte değme şeyden mesul edinmek da müşterek cins baskıydı. Bu müşterek pare insanın yapacağı iş değil. Bu müşterek ekip işi. Hamit ile başlıyor, ekibim mevcut ve öteki ekibim. Ben kazanıyorum, siz kaybediyorsunuz diyerek müşterek gidişat yok. Hep bu arada kaybedeceğiz, baştan sona bu arada kazanacağız, sorumlusu benim. Yüzde 100 sadakat istiyorum, inanç, emniyet ve dürüstlük. Bunu beraberce başaracağız. O devir eksiksiz bu ağırlık benim omuzlarımda gök oluyor.

Baskı ne denli şişman olursa yürek da o denli şişman olur. Büyük laflar beyan geçirmek istemiyorum. Eğer bu projede değimsiz olursak da yüzdelik 100'ünü vermiş müşterek Stefan Kuntz olacak, yüzdelik 99'u değil. İyi sonuçlarımız olursa baştan sona bu arada kutlarız. İyi gitmezse ego o devir giderim, başım da yalman olur. Çünkü şurası derim; ‘Stefan, sen çalıştın. Yüzde 100'ünü verdin. Elinden geleni yaptın. Sonucu hakeza oldu. Belki o an düşüncesince yetmedi ancak o an düşüncesince yapabileceğinin en iyisini yaptın.' Ama elbette ego inanırım kendimden, ilerleyici çağda Hamit ile sözleşmeyi sürdürme konuşmaları yapacağız" dedi.

“Löw ayrılınca Almanya Milli Takım beceri direktörlüğü düşüncesince fariza bekledin mi?” sorusuna da karşılık verici profesyonel beceri adam, “Löw ayrılacağını açıkladığında eksiksiz jön ulusal ekipman hocalarının beni A Milli Takım hocası şekilde başvuru ettiklerini biliyorum. Biz bu mevzuda müşterek derinti gerçekleştirmek istedik ancak bu derinti gerçekleşmedi. Bu halden ötürü ego doygunluk olmadığımı mesul şahıslara söyledim. Ama bundan sonraları bu madde geride kaldı.

Hansi Flick de Bayern Münih'den ayrılıp ulusal takımın başına geçeceğini dediğinde şöyleki düşündüm; ‘Çok akla yatkın müşterek karar. Çünkü doğrusu Bayern'den 7-8 aktör ulusal takıma geliyor. Yönetim yönünden suhulet olacak.' Bundan sonraları da mevzuyu kapattım, akla yatkın müşterek değişmeyen diyerek düşündüm” laflarını harcama etti.

Ayrıca Teknik Direktör Kuntz, Michael Rechner'in kaleci antrenörü şekilde göreve başladığını, 4 maçlık periyottan sonraları elan evvela Türkiye'de de fariza almış müşterek kaleci antrenörünün elan kadroya iltihak ihtimalinin bulunduğunu da laflarına ekledi.

Hamit Altıntop: “Buraya anca müşterek ayak tamamı ortamı girecek ki dışarıda pöçük olacak”

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, laflarına prim sisteminde dünkü müşterek düzenlemeye gideceklerini belirterek başladı. Yeni sistemde Teknik Direktör Kuntz ve kadrosunun bu mevzuyla ilgilenmeyeceğini dile getiren Altıntop, “Şeffaf müşterek prim sistemimiz olacak. Bundan sonraları dünkü düzenimizde prim sistemi başkanımız liderliğinde müşterek prim sistemi olacak. O prim sisteminde değme obje baş döndürücü saydam ve belirgin olacak. Pazarlığa açıkça olmayacak. Ülkemizin özelliğine uyarınca baş döndürücü saydam ve başkanımızın, yönetimimizin sonucunda olacak. Hoca ve kadrosuyla nazar boncuğu alakası olmayacak” dedi.

“Dünya Kupası'na gidersek müşterek jest olacaktır”

A Milli Takım'ın, 2022 FIFA Dünya Kupası'na alınması şeklinde futbolculara müşterek jest yapılabileceğinin altını çizen TFF yöneticisi, “Dünya Kupası'ndan evvela hakeza şeyleri on paralık konuşmadık. Konuşmaya da çağımız olmadı. Dünya Kupası'na katılırsak aramızda konuşup başkanımızın liderliğinde müşterek değişmeyen vereceğiz. Takımımız giderse müşterek ödül, jest olacaktır. Ama dünkü Avrupa Şampiyonası başlamadan evvela bu baş döndürücü belirgin olacak. Maç karşılaşma ve müşterek iltihak primi olacaktır. O da paylaşılacak ve nazar boncuğu münakaşaya açıkça olmayacak” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz akla yatkın futbolu yansıtabilmek”

Medya iletişimini bundan ahir süreçte elan can alıcı kullanacaklarını aktaran Hamit Altıntop, şöyleki bitmeme etti:
“Genel manada iletişimde baş döndürücü elleme olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama orada da müşterek çatışma kuracağız. Bir standartımız olacak, maçın sonucunda ne olursa olsun. Normal düzenimizde konsantre pıtrak müşterek araya geleceğiz. Bizim buradaki amacımız akla yatkın futbolu yansıtabilmek ve bundan sonraları ayak tamamı kültürünü arttırmak, sevdirmek.”

“Şahıslarla ilgili sıfır müşterek dizge olacak”

A Milli Futbol Takımı'nın namzet ekip seçimlerine ilişkin; “Bu mevzuyla ilgilendiren nazar boncuğu spekülasyonu onama etmiyorum artık” diyen Altıntop, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Çünkü burada bizim bahsettiklerimizi uygulamaya çalıştığımızı da göreceksiniz. Hoca, yeşil sahanın içerisindeki mesul kişioğlu o; kadrosuyla, oyunuyla. Biz de elbette ki onun yöneticisi şekilde uyarılarımızı, hatırlatmalarımızı yahut yeri ulaştığında övgülerimizi hissettireceğiz. Ama oraya bir tanesini getirip buradan engelleme geçirmek bahis konusu katiyen olamaz. Ne söyledik; değme bölgede değişikliğe gidiyoruz. Tarzımızla, sistemle ve bu sistemin sürdürülebilecek müşterek dizge olmasını istiyoruz. Hiçbir halde şahıslarla ilgili sıfır müşterek dizge olacak. Kadro, desise anlayışı - tarzı, tadilat bütünü hocanın sorumluluğunda; olumlu-olumsuz.”

“Top rakipte olduğunda müdafaa suni şeklimiz net”

Milli takımın desise türüne de özetle yer veren Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, “Top rakipte olduğunda müdafaa suni şeklimiz net. Orada nazar boncuğu halde oyuncunun kendine uyarınca adım suni şansı yok. Ama atılım yönünden inisiyatifi oyuncuya da bırakabiliriz, bırakıyoruz da. Orada prodüktivite istiyoruz. Ama savunmalı manada nettir” diyerek konuştu.

“Alman ekolü getirme derece müşterek düşüncemiz yok”

Milli takıma Alman ekolü getirme derece müşterek düşüncede olmadıklarını da vurgulayan Altıntop, “Hocamızın burada olma sebeplerinden bir tanesi Alman bulunduğu düşüncesince değil. Bizim hedeflediğimiz modern, aceleci futbol, desise ortamında değişebilir oynayan müşterek ayak tamamı hayalet ettiğimiz için. Bizim hocayla buraya Alman ekolü filan getirme derece müşterek düşüncemiz yok. Bizim coğrafyamız farklı, insanımız farklı. Küçük hamlelerle dobra şeyler ortaya çıkaracağımıza inanıyoruz. Milli takımın en şişman sorumluluğu; öğretmen eğitimi, akla yatkın talimat, düzentileme metotları sunması ve bunların uygulanması, denetlenmesi. A Milli Takım hocamız öteki takımlarla ortaklaşa iş şeklinde olacak. Her yerde ortaklaşa iş olacak, değme yerde masada oturulup ayak tamamı konuşulacak. Oyuncular buraya gelirken huzur maçlar hazırlanacak, doğacak maçlara hazırlayacağız. Takımdaki eksiklerini onların hocalarıyla haberleşme şeklinde olup ayrımlı seviyelere getireceğiz inşallah. O devir bu da takıma yansıyacak. Saha haricinde da çalışacağız. Her güneş 2 pare topçu vermeyi düşünüyoruz basına. Halkımız futbolcuları tanısın” şeklinde konuştu.

Milli takımın EURO 2020 performansı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, A Milli Takım'ın ortaya koyduğu performansı da değerlendiren Hamit Altıntop, “O çağda müşterek hocamız vardı. Bir desise anlayışımız vardı. Güzel neticeler da can sıkıcı neticeler da oldu. Türk Milli Takımı'nın meydan ortamında duygusunu müşterek kenara bırakmış müşterek karşılaşma oynadığına şehadet etmemiştik ancak ürün maçlar maatteessüf öyleydi. Bunun beceri taktikle de alakası yok. Bunun muahharen müşterek korkusuzca alakası olduğuna inanıyorum hocayla, oyuncularla ilgili. Çünkü ne olursa olsun maçlar kazanılır, kaybedilir ancak orada müşterek ekip vardır, ekip de elinden geleni yapar. Ama ürün haftalar maatteessüf yoktu. Burada genelinden değerlendirmek lazım” dedi.

Altıntop, “Buraya anca müşterek ayak tamamı ortamı girecek ki dışarıda pöçük olacak. Türk pasaportu varsa, elleme oynuyorsa her insana kapımız açıktır. Ama; ‘Biz A Milli Takım'a geliriz, katiyen oynarız. O devir geliriz' hakeza talepler de var. Dünyanın en absürt şeyi” ifadelerini kullandı.

“Baskının keyfe çevrilmesi, vakte yayılması icap ettiğini biliyorum”

Üzerinde edisyon hissedip hissetmediği yönünden mevrut müşterek suali Hamit Altıntop, şöyleki cevaplandırdı:
“Ben yönetime girmeden evvela futbolculuk zamanımda da etrafımda futbolun paydaşlarıyla ilgilendiren karın yoruyordum. Her devir kendime en şişman baskıyı karşılayıcı bendim. Ne müşterek öğretmen ne müşterek lehtar benim kendime yaptığım denli edisyon yapmadı. Ben huzur günden itibaren geçişsiz istemez rakiplik içindeydim, ikizimle beraber. Ama rekabetimiz değme devir şeffaftı. Bu baş döndürücü önemliydi. Çünkü elleme müşterek hisse senedi için, başarıyı yakaladıktan sonraları tutabilmek düşüncesince adaletli hissi, itimatı baş döndürücü önemliydi. Kendimden beklentilerim baş döndürücü büyük. Türkiye'mizin gerçeklerini de biliyorum. İnsan kaynağında az buçuk elan resmiyet büküm etmemiz gerektiğini, eğitmemiz icap ettiğini ancak kumaşımızın baş döndürücü elleme bulunduğunu ve bunu hızlandırabileceğimizi düşünüyorum. Biraz da diyar dışından dayanak noktası almamız gerektiğine inanıyorum. Hedefleri gerçekleştiremezsem benden elan baş döndürücü üzülen olmayacaktır. Baskı mevcut kendime ancak bunun keyfe çevrilmesi, vakte yayılması icap ettiğini biliyorum. Gerçeklerle de yüzleşiyorum.”

Kısa, ölçülü ve derinliğine vadeli planlar

Hamit Altıntop; kısa, ölçülü ve derinliğine vadedeki planlarını ise şu halde anlattı:

“Kısa vadede Dünya Kupası'na katılmak. Bunu başarabiliriz. Orta vadede Avrupa Şampiyonası'na katiyen katılmamız lazım. Orada elleme müşterek ayak tamamı görüntüsü vermemiz gerekir. Uzun vadeli de FIFA listesinde huzur 15'i, huzur 10'u zorlamak. Çünkü o potansiyelimiz var. Nüfus şekilde da nitelik şekilde da var.”

Mustafa Karagöl

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler