USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kendisine garip bakanları şampiyonluklarıyla utandırıyor

Kocaeli'de toplumsallaşmak düşüncesince başladığı judo sporunda, Dünya ve Avrupa şampiyonu bulunan down sendromlu Doğukan Coşar, başarısıyla her insana sağlam oldu. Oğlunun başarısıyla alım çalım duyan anne, "Çocuklarımıza anlaşılmaz bakıyorlardı. Bu şampiyonluklarla

Kendisine garip bakanları şampiyonluklarıyla utandırıyor
15-10-2021 14:23

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde canlı Mehmet (57) ve Naciye Coşar (48) çiftinin 4 çocuğundan birisi bulunan down sendormlu Doğukan (24), toplumsallaşmak düşüncesince başladığı judo sporunda yukarı üstüne üstlük başarılar elde etti.

2019'da Portekiz'de planlı Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Dünya şampiyonu, 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda ise Avrupa şampiyonu bulunan Coşar, elde etmiş olduğu başarıyla hem ailesini, aynı zamanda Türkiye'yi gururlandırdı. 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda şampiyon olduktan sonradan Türk Bayrağı'na kapanan Coşar'ın o görüntüleri ise izleyenleri duygulandırdı.

Sporun birlikte terbiye yaşamına da bitmeme fail Coşar, gereksiz zamanlarını öğüt çalışarak, işaret okuyarak, kardeşi Müberra ile ilgilenerek geçiriyor.

"Elimizden mevrut desteği sağlayacağız"

Doğukan'ı evinde görüşme fail Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "Doğukan'la hukukumuz imdi eskiye dayanıyor. Onun başarılarını, güzelliklerini rastgele sonsuz gören ve ölçüm fail birlikte ağabeyiyim. Doğukan Kartepe'mizin evladı. Daha evvela Dünya şampiyonuydu, demin ise Avrupa şampiyonu oldu. Bizleri gururlandırdı, bizleri ağlattı. Şampiyona da secdeye kapanması, Türk bayrağı ile devir atması bizleri aşırı bahtiyar etti. Doğukan değerli ve ahlaklı birlikte sporcu. Ağabeyi namına rastgele devir yanındayız. Doğukan düşüncesince elimizden mevrut topu topu desteği sağlayacağız" dedi.

"Doğukan'ın evinin yakınına spor kompleksi kazandıracağız"

Doğukan Coşar'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'da spor yaptığını kail Başkan Kocaman, "Doğukan şanslı. KBB Kağıtspor'da spor yapıyor. Kağıtspor gerçekte sportmen fabrikası. Kocaeli'deki nice gence fariza etmiş birlikte sportmen fabrikasıdır. Ben 45 yaşındayım, sepet topu geçmişim var. O vakitler caba üzerimizde Kağıtspor'un emeği vardır. Ben bu açıdan bu hizmeti sağlayıcı KBB Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a, Doğukan kardeşimizin ailesine aşırı teşekkürname ediyorum. Bir sporcuyu yetiştirmede ailenin de emeği aşırı önemlidir. Aile de teşekkürü adalet ediyor. Doğukan'ı bugünlere getiren hocalarına, antrenörlerine de teşekkürname geçirmek istiyorum. Bu kol ve izlem işidir. Spor terbiye derece önemlidir. Kişinin karakterini, bedenî gelişimini, disiplini tetikleyen ehemmiyetli başlıklardan birlikte tanesidir. Bizde Kartepe'de gençlerimizin spor yapması düşüncesince seferberlik anons ettik. Tüm mahallelerimize spor kompleksi hazırlamaya çalışıyoruz. Doğukan'ın da evinin aşırı yakınına spor kompleksi kazandıracağız. İnşallah Doğukan orada da spor yapmaya, öğretmeye, kalıp olmaya bitmeme eder" ifadelerini kullandı.

"Bekle beni olimpiyat"

6 senedir judo sporu ile ilgilendiğini kaydeden Doğukan Coşar, "Şampiyon oldum, iyi oldu. Çok mutluyum, annem ve babam da aşırı bahtiyar oldu. Hedefim olimpiyatlarda şampiyon olmak. Bekle beni olimpiyat" dedi.

"Bütün hayatımızı ona adadık"

Doğukan'ın judoya 2016 senesinde başladığını dile getiren ağababa Mehmet Coşar, "Gültekin Sevinç adlı hocamız var. O bizlere 2015 senesinde telefon açtı. "Judoya başlatmak istiyorum" dedi, bizde kıvançla bildirme ettik. O günden bu güne derece rastgele obje aşırı iyi gitti. 2019'da Portekiz'de Dünya şampiyonu oldu, 2021'de Avrupa şampiyonu oldu. Yine gururlandık. Doğukan'ın şampiyonluklarında Gültekin hocamızın, annemizin, bizim, cumhurbaşkanımızın emeği var. Bu ayrıntılar evlere kapalıydı, demin kabuklarını kırdılar. Doğukan evvel spora başladığında umudumuz yoktu. Dünya şampiyonu bulunduğunu duyduğumuzda bayıldım, birlikte anlaşılmaz oldum. Bu defa de Avrupa şampiyonu olduğunda alıştım, mutluyuz" biçiminde konuştu.

"Bütün hayatımızı ona adadık" diyen Coşar, "Dışarıdan on paralık engellenmedi. Doğukan çalışkandır, sorumludur. Düzgün birlikte çocuktur. Şimdiki gayesi ise olimpiyat şampiyonu olmak" diyerek konuştu.

"Şampiyonluklarıyla, onlara anlaşılmaz bakan herkesi utandırıyorlar"

Zorlu süreçten geçtiklerini özetleyen ana Naciye Coşar ise şu şekilde konuştu:
"Şuanda aşırı mutluyuz. 2 kere bizi gururlandırdı. Dünya şampiyonu oldu, demin de Avrupa şampiyonu oldu. Bundan ahir hedeflerini bekliyoruz. Bizde evvel ilkin şampiyonluk beklemiyorduk. Sadece Doğukan'ın motive olmasını, gücünü boşaltmasını, sosyalleşmesini istiyorduk. Bizi buralara derece getirdi. Doğukan'la zorluklarla karşılaştık. Antrenman icra ettiği bölgeler uzaktaydı, otomobille gidilecek bölgeler değildi. Otobüsle gidip geliyorduk, babamız çalışıyordu ego götürüyordum. Yağmur, şita demeden bitmeme ettik. Birçok sıkıntı yaşadık, taşırken aşırı zorlandım. Çocuklarımıza anlaşılmaz bakıyorlardı onlar bu şampiyonluklarla onları utandırıyor. Çocuklarımız Dünya şampiyonu. Avrupa şampiyonu oldu. "Biz de varız, kılıç de sizlerle varız, rastgele şeyi başarıyoruz" diyorlar. Bizleri aşırı gururlandırıyorlar. Allah'ıma şükrediyorum.”

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler