USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Koluman'ın Mersin'deki fabrikasında üreteceği 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi'nin sözleşmesini imzaladı. Demir, “İmzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmes

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni lojistik destek aracı
25-10-2021 19:24

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin'de Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. kabilinden üretilecek 8x8 tekerli taşımalık sırtçı taşıt düşüncesince firma ile anlaşma imzaladı. Şirketin Tarsus ilçesindeki fabrikasına mevrut Demir'e, Mersin Valisi Ali İhsan Su da zevcelik etti. Burada Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık kabilinden karşılanan Prof. Dr. Demir, özişler sistemiyle etkin bölümlerin de arsa almış yer aldığı fabrikayı gezerek, müşareket yetkililerinden bilgelik aldı. Demir, şimdi sonradan imza töreninin yapılacağı müşareket kabilinden imal edilen Derman araçlarının da sergilendiği salona geçti.

“Hedefimiz ulusal uygulayım bilimi hamlesinin dünya çapında seferberlik hareketi yerine bitmeme etmesi”

Savunma Sanayii Başkanı Demir törende meydana getirdiği konuşmada, “Savunma sanayii ortak ekosistem yerine büyümeli deriz ve ekosistemin yurdumuzun ciharıyek indinde oluşması açısından da çeşit faaliyetlerimize sürdürmek istiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız bünyesindeki faaliyetlerde halis muhlis paydaşlarımızla bu arada ulusal uygulayım bilimi hamlesinin dünya çapında ortak seferberlik hareketi yerine bitmeme etmesi ve hoppadak defans sanayii değil, endüstri ve uygulayım bilimi altyapımızın kâffesi sektörlere misyon fail teknolojik ortak derinliğe ve olgunluğa yetişmesi de hedeflerimizden biri ki, burada defans sanayii ortak şef görevi üstüne alıyor ve üstlenmesi de gerekiyor. Bizim çabalarımız da bu yönde. Tabii Türkiye'de defans sanayiinde kalburüstü ortak dönemden bahsediyoruz lakin ülkemizin süresince bulunmuş yer aldığı durum, izlemsel konumumuz, hayattaki gelişmeler cezaevi önüne alındığında da şimdi aşırı çalışmamız, aşırı resmiyet kıvrım etmemiz gerektiği aşikar” dedi.

“Sahadaki araçlarımız düzenlilik güçlerimizin gücüne çelim katıyor”

Bugün de defans sanayiine ehemmiyetli katkılar sunan Koluman şirketinde bulunduklarını tamlayan Demir, “Bugün gemilerimizden helikopterlerimize, uçaklarımızdan insansız iklim araçlarımıza, çeşit tabanca sistemlerimize derece ortak saf ürünü sahaya veriyoruz. Ama bu sahaya maruz mamüllerin altyapısını oluşturan, onları haiz ve sahada var olmalarını sağlayıcı vasıtaların da yapıldığı mekandayız. Savunma sanayimizin büyümesinde ve gelişmesinde en iri paya eş bulunan alanlardan biri yağız araçlarımız. Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması indinde dış satım kapasitesiyle de ülkemize ehemmiyetli katkılar sağlamaktadır. Aslında ortak hayli etraflıca ortak zamandır defans sanayii ihracatımızda yağız araçlarımız aşırı ehemmiyetli ortak gösteriş oynuyor. Kipri, Ejder Yalçın, Vuran az daha çeşit konfigürasyondaki zırhlı araçlarımız; Kaplan, Pars az daha tabanca sırtçı araçlarımız; hafif, ölçülü ve ciddi derslik peyda buyurmak az daha üç ayrı kategoride şu anda geliştirdiğimiz ve ortak tarafını sahaya verdiğimiz insansız yağız araçlarımız, rastgele ortak çeşit semt ve toprak şartlarında harekat gereksinimlerine yanıt veren, erdemli siper ve harekat yeteneği bulunan ortak saf aracımız, düzenlilik güçlerimizin gücüne çelim katmaktadır. Muharebe araçları indinde dakika gene örneklerini gördüğümüz Derman az daha araçlarımız da çeşit destek unsurlarımızda can alıcı olmaktadırlar. Aynı sürede bu araçlarımızın çeşit füze ve atım sistemlerinin de taşıyıcıları bulunduğunu göstermek isterim” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor”

Yerli ve ulusal hızla gelişen teknolojinin geliştirilmesi düşüncesince nüfuz harcaması icap ettiğini dile getiren Demir, şunları söyledi:
“Temel ilkemiz şu; harekat sahasındaki gereksinimlerin karşılanmasında en herşeyden ilk olarak domestik ve ulusal hızla gelişen teknolojinin kullanılması gerekiyor. Bunların maksimum seviyede devrede olması, ola ki ast sistemlerden yahut rastgele unsurlardan birisinde ecnebi bağımlılık var ise bunun da giderilmesi düşüncesince elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugünkü ziyaretimizin esasta ortak parçası bu çeşit yerlileştirme mucip unsurlar var ise bunları da sektörümüzle paylaşmak.”

“Kara araçları ailesine yaklaşan sürede yeni ortak birey şimdi ek olacak”

Yeni projeye bağlı de bilgelik verici Demir, “Bugün Koluman ile imzalayacağımız 8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi ile düzenlilik güçlerimizin eş yer aldığı yağız araçları ailesine yaklaşan sürede yeni ortak birey şimdi ek olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 8x8 tekerli konfigürasyonuna eş zırhlı savaşma destek araçları kapsamında ehemmiyetli ortak lojistik destek aracını da bünyemize katmış olmaktan iri talih duyacağız” dedi.

Bu süreçte bu projenin yaşama geçirilmesi düşüncesince destek verici Koluman firması ilkin peyda buyurmak az daha kâffesi paydaşlara teşekkürname fail Demir, “Ancak şimdi yolun başlangıcında olduğumuzu, Koluman ve başka yağız aracı üreticileri şirketlerimizden aşırı şimdi ehemmiyetli atılımlar beklediğimizi ve yerlilik dair da maksimum ortak erk ile motosiklet müdahale ortak saf sistemin bundan sonradan domestik yerine devrede olması düşüncesince elimizden mevrut çabanın gösterilmesi icap ettiğini belirtiyor, kâffesi kadroya teşekkürname ve tebriklerimi sunuyor, faydalı olmasını diliyorum” biçiminde konuştu.

65 sayı taşıt önümüzdeki yıldan itibaren teyit edilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın da projeye bağlı meydana getirdiği sunumda şu detayları paylaştı:

“Projenin gayesi hassaten Kara Kuvvetleri ilkin peyda buyurmak az daha birliklerin barışta ve seferde gerekseme duydukları cephane ilkin peyda buyurmak az daha kâffesi bitirme maddelerinin müstelzim noktalara emniyetle ve tam yol ortak biçimde taşınması. Bu amaçla başkanlığımızca ölçülü projede şimdi ilk envantere teyit ettiğimiz araçlarla hem lojistik eşiyle bulunan evliliği getirmek bununla birlikte bu araçlara bulunan haldeki yeteneklerine arttırma kabiliyetler vermek amacıyla 65 sayı 8x8 tekerli taşımalık sırtçı taşıt teyit edilecek. Toplamda 20 titrem transfer kapasitesine sahip, 48 tonluk ortak araç. Bu aracı askeri standartlarda NATO üstellerine mucibince nitelikli edeceğiz ve üzerinde ortak taşımalık taşıma-çekme ekipmanını domestik yerine geliştirerek 195 sayı konteynerle baş başa envanterimize teyit etmeyi hedefliyoruz. Teslimatları önümüzdeki sene itibarı ile gerçekleştirmeye başlayacağız.”

Konuşmaların arkası sıra Prof. Dr. Demir ve Koluman Başkanı Saltık, projeye ilişik sözleşmeyi imzaladı. İmzanın arkası sıra Savunma Sanayii Başkanı Demir, merasim alanındaki 8x8 tekerli taşımalık transfer aracına binerek çalım verdi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler