USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Japonya’da benzin tutarları rekor kırdı: Son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Japonya'da sayı farkı dağınık benzin tutarları akıbet 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

Japonya’da benzin tutarları rekor kırdı: Son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı
13-10-2021 11:39

Ham yer yağı fiyatlarında sonuç senelerde gözlenen toptan çoğalma Japonya'daki benzin fiyatlarını da etkiledi. Ülkede averaj dağınık benzin tutarları sonuç 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan meydana getirilen açıklamada, alışılagelen benzinin averaj satı fiyatının pazartesi haset litre başına 162.10 yene (yaklaşık 1.4 dolar) çıkarak Ekim 2014'ten beri tanıdık en yüksek seviyeye eriştiği kaydedildi.

Küresel artış

Ham yer yağı fiyatlarında sonuç senelerde toptan çapta ortak çoğalma gözlenmiş, bahis konusu artışa, dünyanın en şişman yer yağı üreticisi bulunan ABD'de de üretimin natürel afetler zımnında düşmesinin ve Covid-19 sonrası başlamış bulunan iktisadi toparlanma kararı ihtiyacın artmasının sebep bulunduğu yorumları yapılmıştı. Gaz arzındaki sıkıntıların bitmeme etmesi yerinde canlılık şirketlerinin istihsal düşüncesince petrole yönelme ihtimalinin de çoğalma eğilimindeki yer yağı fiyatlarında üst cepheli değişimlere sebep bulunduğu gündeme gelmişti.

Burak Ersoy
 

İLGİLİ HABER
İngilterede benzin istasyonlarının uğrunda derinlemesine kuyruklar oluştu İngiltere'de benzin istasyonlarının uğrunda derinlemesine kuyruklar oluştu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler