USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İspanya'da Kovid-19'da yeni olaylar ve geberik rakamları baştan artışa geçti

Yeni sima koronavirüs (Kovid-19) salgınına için yazdan buyana şen ortak fasıl nâkil İspanya'da, yeni vaka ve geberik sayılarında artış başladı.

İspanya'da Kovid-19'da yeni olaylar ve geberik rakamları baştan artışa geçti
19-11-2021 12:18
Madrid

İspanya Sağlık Bakanlığının güncellediği verilere gereğince akıbet üç haftadır adım adım artış yayınlayan günce yeni vaka rakamları 6 bin 315'e ulaştı.

Bakanlık başkaca geçmiş bakımından 29 bireyin salgından yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Ülkede akıbet 14 gündüz esas alınarak sunulan herhangi bir 100 bin insanda tanıdık sayı farkı vaka sayısı 104'e çıkarken dü ay aradan sonraları bu sayının önce kat 100'ün üstünde olması dikkati çekti.

Buna karşın hastanelerdeki Kovid-19 hastaları sayısında sıklık yaşanmadığı belirtildi.

Resmi verilerde yurt genelinde Kovid-19 hastalarının hastanelerdeki doluluk oranının yüzdelik 1,86, dip ihtimam ünitelerinde ise yüzdelik 5 bulunduğu görüldü.

Yeni vakalardaki en erdemli artışlar ülkenin yıldız doğusundaki Bask ve Navarra kocabaşı bölgelerinde görülüyor.

Bask kocabaşı hükümeti, salgına gönül rahatlığı güvenliğin güvence edilemediği ve şişko katılımlı topu topu etkinliklerin silme edileceğini açıklarken restoranlara ve coşku merkezlerine hoppadak aşılama sertifikasıyla antre kısıtlaması getirilmesi düşüncesince mahkemeden müsaade istedi.

Benzer önlemlerin salgının arttığı başka kocabaşı yönetimlerde de katılması bekleniyor.

İki düze aşılama olanların oranının nüfusun yüzdelik 79'una bedel geldiği İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez, 60 gözyaşı adına 3. düze aşıların başlatıldığını hafta içre açıklamıştı.

Avrupa'da Almanya, Avusturya, İngiltere ve Yunanistan kabil birtakım devletlerde tanıdık şişman vaka artışları elan İspanya'da olmasa da hükümet ve yerli dümen yetkilileri Noel ve yılbaşı dönemlerinde kısıtlamaların getirilebileceği anlamında tembihler yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler