USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İspanya’da Ağlama Evi açıldı

İspanya'nın başkenti Madrid'de hususi ortak klinik çeşidinden inam sağlığının önemini vurgulamayı ve psikoloğa gitme olgusunu normalleştirmek şartıyla Ağlama Evi (La Lloreria) açıldı.

İspanya’da Ağlama Evi açıldı
17-10-2021 22:43

İspanya'nın başkenti Madrid'de hususi müşterek klinik çeşidinden Ağlama Evi (La Lloreria) açıldı. Ruh sağlığının önemini vurgulamayı ve psikoloğa gitme olgusunu normalleştirmek üzere oluşturulan ev, 3 çağ süresince parasız kendisine görüşme edilebilecek.

Renkli loş ışıklarla dekore edilen Ağlama Evi'nin duvarlarında psikologlara ilişik telefon numaralarının birlikte “Girin ve ağlayın”, “Benimde endişelerim var”, “Kötü iktisap etmek da iyidir”, “Ağlayan cesurdur” kadar motive edici mesajlar içeren yazılar bulunuyor.

Klinik çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Ağlama Evi'nin açma zımnında 15, 16 ve 17 Ekim günlerinde parasız kendisine her insanın ziyaretine bariz bulunduğu bildirilerek, ruhsal desteğin hepsi düşüncesince şimdi kolay, şimdi şen ve şimdi erişilebilir olmasını perçinlemek amacıyla, görüşme fail her insana parasız 60 dakikalık çevrimiçi ruhsal otama armağan edileceği belirtildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde icra ettiği konuşmasında, denyo sağlığı sorunları ile alakalı kendisine “Bu müşterek tekinsiz değil, konuşulması, açığa çıkarılması ve ona mucibince akıntı edilmesi müstelzim müşterek el sağlığı sorunudur” ifadelerini kullanmış, 24 sayaç intihar iane hattı kadar hizmetleri de içerecek bulunan 100 milyon euroluk müşterek denyo sağlığı hizmeti planladıklarını duyurmuştu.

İspanya'da 2019 senesinde 3 bin 671 isim intihar zımnında yaşamını kaybederken, intihar katıksız nedenlerden sonraları en yayılmış ikinci ahiret yolculuğu sebebi oldu. Hükümet verilerine göre, ülkedeki herhangi müşterek 10 gençten birinde denyo sağlığı sorunu belirleme edilirken, umumi nüfusun yüzdelik 5,8'inde korku sorunu bulunduğu belirtildi.

Saim Sevinç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler