USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı 2022 Deaflympics'te iddialı

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, doğacak sene Brezilya'da düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda (2022 Deaflympics) fevk fazladan ikinci kere böke olmayı hedefliyor.

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı 2022 Deaflympics'te iddialı
27-09-2021 12:16
Istanbul

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) içerisinde çalışkanlık yayınlayan ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) çeşidinden "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklenen ay-yıldızlı ekip, elemelerde Çekya'yı 6-0, Fransa'yı da 3-0'lık skorla yenerek Deaflympics'e paydaşlık hakkı kazandı.

Samsun'da planlı akıbet Deaflympics'te kıymetli madalya kazanan, başkaca dü evren ve indinde Avrupa şampiyonluğu mevcut ulusal takım, 1-15 Mayıs 2022'de Brezilya'nın Caxias do Sul kentinde düzenlenecek organizasyonda gene kürsünün en fevk basamağına çıkmayı hedefliyor.

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın elemelerdeki başarısı ve Deaflympics'teki hedefiyle ilgilendiren TFF Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, ay-yıldızlı ekibin uygulayım direktörü Ramazan Karacif ile futbolcular Tolga Alkan, Fırat Kaya ve Mete Kılıç, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İsmail Erdem, ulusal takımın akıbet Deaflympics şampiyonu bulunduğunu belirterek, "Elemelerdeki ilkin maçta Çekya'yı 6-0, ikinci maçta da Fransa'yı 3-0 yenerek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'na direkt paydaşlık hakkı elde ettik. Başta hocamız peyda etmek kabil topu topu sporcularımızı ve yöneticilerimizi kutlama ediyorum. TFF kendisine özürlü futbolunun gelişmesi, evren markası olması anlamında özellikle başkanımız Nihat Özdemir peyda etmek kabil topu topu hile oturmuş üyeleri kendisine dayanak noktası vermeye bitmeme edeceğiz. Takımımız, Riva'da dinlenme kampı yaptı. Daha ilkin Ampute Futbol Milli Takımı'mız burada dinlenme kampı yapmış oldu ve Avrupa şampiyonu oldu. Engelli futbolu Türkiye'de çabuk indinde biçimde yürüyor. Sporcu sayısı ve elde edilmiş başarılar açısından Türkiye'nin özürlü vatandaşlarına erbap çıktığını gösteriyor. Hem inancımız bununla beraber kültürümüzün neticesi kendisine bu şahıslara hâlâ indinde tomar dayanak noktası olunması ve dayanak noktası çıkılmasını söylüyoruz. Milletçe arkalarındayız, TFF kendisine da herhangi indinde devir yanlarındayız." niteleyerek konuştu.

Ömer Gürsoy ise İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın Türk spor tarihinin en kalburüstü ekibi bulunduğunu vurgulayarak, "Bu takımın mazisinde indinde Avrupa, 2 evren ve 1 olimpiyat şampiyonluğu var. Hem Çekya karşısındaki 6-0'lık yengi bununla beraber Fransa'yı 3-0 yenerek kota aldık. Üstün indinde dubara ve gençleştirilmiş indinde ulusal takımla Deaflympics'e yüz kendisine katılacağız. Brezilya'da kıymetli madalya alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ramazan Karacif: "Deaflympics'e dünyanın en iyisi kendisine gidiyoruz"

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif, Brezilya'da baştan dünyanın en güzel ekibi kendisine tescillenmeyi istediklerini söyledi.

Deaflympics'e direkt kota aldıkları düşüncesince aşırı görkemli ve bahtiyar olduklarını dile getiren Karacif, "Türk isminin geçmiş olduğu herhangi indinde yerde bitiş olmalı. Dünyadaki topu topu finallerdeki dü takımdan bir tanesi tığ olmalıyız. Hep bu hedefle çalıştık. 15 Temmuz'dan buyana kamptayız. Sporcularımın hepsinin alınlarından öpüyorum. Burada aşırı şişman indinde çalışma var. Brezilya'daki Deaflympics, Türk halkına, sevdiklerimize ve ailemize bağış olsun. Çok gururluyuz. Bu ülkenin yurttaşı olduğum düşüncesince başkaca gururluyum. Ne bahtiyar Türk'üm diyene." biçiminde düşünüm belirtti.

Elemelerdeki Çekya ve Fransa maçlarında 9 gol atıp on paralık gol yemediklerini hatırlatan canlı uygulayım adam, "Çalıştığımız herhangi indinde şeyi sahaya duyurmak düşüncesince uğraşıyoruz. Sporcularımızın gayretinden ve mücadelesinden aşırı memnunum. evvel hücumda savunmayı başlattık ve gol yememek düşüncesince çalıştık. Elemelerdeki 2 maçta gol yemedik. Elemelerdeki topu topu grupların en iyisiyiz. Deaflympics'e dünyanın en iyisi kendisine gidiyoruz. İnşallah Brezilya'da dünyanın en iyisi kendisine da tescilleniriz." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcuların görüşleri

Milli futbolcular Tolga Alkan, Fırat Kaya ve Mete Kılıç, elemeler ve doğacak sene Brezilya'da düzenlenecek Deaflympics ile ilgilendiren duygularını aktardı.

Takımın ikinci kaptanı Tolga Alkan, elemeler düşüncesince tahminî 70 gündür dinlenme kampı yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz doğacak mayıs ayında Brezilya'da baştan olimpiyat şampiyonu olmak. Önceden dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluklarımız var. Buna yenisini katmak istiyoruz. Bugünkü galibiyeti, şehitlerimize, askerlerimize ve Türkiye'deki her insana bağış ediyoruz. İnşallah baştan Deaflympics şampiyonu olacağız." niteleyerek konuştu.

Fırat Kaya da baştan yapılanan ve canlı indinde kol olduklarını aktararak, "Allah'a şükürler olsun ki önder kendisine Deaflympics'e gidiyoruz. Genç indinde takımız. Hocamızla baş başa inşallah hâlâ güzel hedeflere ilerleyeceğiz. Brezilya'da baştan böke olmayı hedefliyoruz. Bizi destekleyen her insana aşırı teşekkürname ederim. Çok bahtiyar ve gururluyum." ifadelerini kullandı.

Takımın en canlı oyuncusu Mete Kılıç ise canlı indinde topçu kendisine ilkin el takımda toprak almış olduğu düşüncesince görkemli ve bahtiyar bulunduğunu vurgulayarak, "Olimpiyatlara katılacağımızı biliyorduk. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. İnşallah Deaflympics'te de kalburüstü olacağız." biçiminde düşünüm belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler