USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden milletvekili Amess için başsağlığı mesajları

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve hükümetin öbür icra vekili ve vekilleri, bıçaklı saldırı kararı hayatını kaybeden Muhafazakar Parti milletvekili David Amess'in yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletirken, Johnson mesajında, hayret ve sıkıntı süresince bulunduğunu

İngiltere’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden milletvekili Amess için başsağlığı mesajları
15-10-2021 21:08

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile hükümetin öbürü icra vekili ve vekilleri, bıçaklı saldırı kararı hayatını kaybeden Muhafazakar Parti milletvekili David Amess için taziyet mesajları paylaştı. Başbakan Johnson, önderi bulunduğu Muhafazakar Parti'den milletvekili Amess'in bıçaklı saldırı sonucunu hayatını kaybetmesi dolayısıyla beklenmeyen ve sıkıntı süresince bulunduğunu söyledi.

Johnson, Amess'i siyasetteki "en nazik" ve "en kibar" insanlardan bir tanesi namına nitelendirerek, Amess'in en savunmasız şahıslara iane ettiğini anlatım etti. Johnson mesajında, "David, bu ülkeye ve ülkenin istikbaline tutkuyla mümin ortak adamdı. Bugün güzel ortak amme görevlisini, aşırı müstehap ortak dostu ve meslektaşımızı kaybettik. Tüm güzel dileklerimiz David'in benzeri ve evlatları ile birlikte" ifadelerini kullandı.

Başbakanın benzeri Carrie Johnson da Twitter'dan paylaşmış bulunduğu mesajında, Amess'i "son etap efendi ve iyi" namına nitelendirirken, ölümünün "tamamen adaletsiz" bulunduğunu belirtti. Carrie Johnson mesajında, "David Amess hakkında istihbarat banko yıkıcı. Son etap efendi ve iyiydi. Muazzam ortak efsanevi sever ve asıl ortak beyefendiydi. Bu aşırı adaletsiz. Kalbimiz benzeri ve çocuklarıyla” dedi.

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Dominic Raab da paylaşmış bulunduğu mesajında, "Milletvekili David Amess'i kaybettik. Çok aklıselim ortak siyasetçi ve iri ortak kalbe cemaat biriydi. Aynı fikirde bulunmadığı şahıslara hakkında koskoca cömertti. Huzur süresince uyu arkadaşım" ifadelerine arazi verdi.

İskan Bakanı Michael Gove da taziyet mesajı paylaşırken, bahis konusu mesajda, "David Amess'in ölümü canevi parçalayıcı ortak biçimde can sıkıcı ve korkunç. İyi ve terbiyeli ortak adamdı, her insana sevecenlik ve acıma gösterirdi. Her lafı ve davranışı nazikâne hatırlanırdı. Kalbim onun ailesine beraber” denildi.

Ekonomi Bakanı Rishi Sunak ise "Şiddetin en biçimsiz yanı adamlık dışı olmasıdır. Dünyanın neşesini nüans ve bizlerden en aşırı sevdiğimiz şeyi alabilir. Bugün ortak baba, ortak eş ve hatırlı ortak meslektaş aldı. Tüm düşüncelerim ve dualarım David'in sevdikleriyle" dedi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps da Amess için, "Kariyeri süresince kesintisiz çalışmış bulunduğu seçmenlerine işlev ederken hayatını kaybetmiş, kendini işine adamış, ayık ortak eş ve asıl ortak milletvekili. Tüm dileklerim şu anda ailesi ve dostlarıyla beraber" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Sajid Javid mesajında, "David Amess'in öldüğünü öğrenince yıkıldım. Harika ortak adam, kusursuz ortak dost ve kusursuz ortak milletvekili demokratik vazifesini namına getirirken öldürüldü. Tüm dileklerim ailesi ve onu muhip beraberce beraber” dedi.

İngiltere'nin emektar Başbakanı Teresa May ise "David Amess'in ölümünü fark etmek canevi parçalayıcı. Medeni ortak eş ve hatırlı ortak yasama kurulu üyesi, amme görevlerini namına getirirken zat cemaati süresince öldürüldü. Demokrasimiz için feci ortak gün. Düşüncelerim ve dualarım David'in ailesiyle" diyerek konuştu.

2016 senesinde maktul İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox'un benzeri Brendan Cox da Twitter üstünden baş sağlığı mesajı yayınladı.

Cox mesajında, “Tüm dualarım David'in ailesiyle beraber. Şu an ehemmiyetli olanlar onlar. Bu gelişigüzel şeyi arka getiriyor. Acı, zayi ve ayrımsız sürede Jo'nun kaybının arkası sıra halkın bizlere verdiği sevgi... Umarım demincek de aynısını David için yapabiliriz" ifadelerine arazi verdi.

Parlamentoda bayraklar yarıya indirildi

Öğleden sonraları İngiltere'nin güneyinde mevcut Essex bölgesindeki Leigh-on-Sea kasabasında, ortak Methodist Kilisesi'nde uğramış bulunduğu bıçaklı saldırının arkası sıra hayatını kaybeden milletvekili David Amess için parlamentoda bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan, bölgeden mesul Essex polisi, 69 yaşındaki Amess'in ölümünden sonraları 25 yaşındaki ortak adamın kıya kuşkusuyla gözaltına alındığını ve bambaşka ortak çirkin aranmadığını açıklamıştı.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler