USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İletişim uygulamalarındaki ulaşım krizi, milli uygulamalara talebi artırıyor

Küresel çapta 2 milyardan çok kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, toplumsal iletişim araçları platformları Facebook ve Instagram'a evren genelinde, Türkiye saati ile 18.45'ten itibaren muvasala sağlanamaması yerel ve milli uygulamaları öne çıkarıyor.

İletişim uygulamalarındaki ulaşım krizi, milli uygulamalara talebi artırıyor
04-10-2021 23:39
İstanbul

Facebook, WhatsApp ve Instagram’a erişemeyen vatandaşlar, BiP ve Yaay kadar yerel uygulamalar sebebiyle yakınlarıyla okunabilen komünikasyon sağladı.

Tüm dünyada Whatsapp, Instagram ve Facebook'a muvasala problemi yaşanıyor

​​​​​​​Yerli ve milli enformasyon araçlarının bu cins hallerde öneminin elan da arttığına dikkati çekici uzmanlar, akıbet zamanlarda yaşanmış bulunan benzeşim teessürat dolayısıyla yerel uygulamalarının kullanımında rastgele güzeşte çağ çoğalma bulunduğunu belirtiyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması BiP, Twitter'dan, "En dirilik müşteri durumunda çöken sohbetler istemiyorsan sen de BiP’e gel, kafan şen olsun! #BiPteyiz" mesajı paylaşırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da ecnebi kökenli platformlarda yaşanmış bulunan sorunların, yerel ve milli mesajlaşma uygulamalarının önemini müşterek kat elan ortaya çıkardığını vurguladı.

Sayan, yerel ve milli uygulamaların önemine özen çekerek, "Bu mecralarda sık sık yaşanmış bulunan kesintiler, mahveden hakları sebebi ile acemi müşterek organizasyon gereksinimi bulunduğunu gösteriyor. Bu cins sorunlar, yerel ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini müşterek kat elan ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerel ve milli uygulamalarımızı kullanmaya çağırma ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kullanıcılar aşırı sayıda sorumluluk tutanağı iletti

Üç toplumsal komünikasyon araçları platformunu da çatısı altında barındıran Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üstünden meydana getirdiği açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde müşterek dava bulunduğunun farkındayız. Mümkün bulunan en çelimsiz müddette rastgele şeyin normale dönmesi düşüncesince çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan çevre kusur dileriz." paylaşımı yaptı.

Kullanıcılar, web trafiğini ve kent etkinliğini izleyen downdetector.com sitesine aşırı müşterek tomar sorumluluk tutanağı iletirken, Twitter'da #facebookdown hashtag'i trend oldu.

Hisse senetleri düşüşte

Öte taraftan toptan muvasala krizinin peşi sıra Nasdaq'da prosedür gören Facebook hisseleri, yüzdelik 5'den müşterek tomar bedel kaybıyla 324 dolardan prosedür görüyor.

Facebook, genel ağ üstünden mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014 senesinde 19 bilyon dolarlık müşterek anlaşmayla satın almıştı. Şirket 2012 senesinde da Instagramı 1 bilyon dolara bünyesine katmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler