USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ig Nobel ödüllü araştırmaya gereğince müntehip zayıfsa politikacılar obez

Harvard Üniversitesinin Nobel karşıtı anadan görme "Ig Nobelleri"nde Ekonomi Ödülü'nün sahibi Pavlo Blavatskyy, seçmenlerin cılız bulunduğu devletlerde politikacıların obezite oranlarının henüz faziletkâr bulunduğunu söyledi.

Ig Nobel ödüllü araştırmaya gereğince müntehip zayıfsa politikacılar obez
29-09-2021 16:20
Ankara

Bir ülkedeki siyasetçilerin obezite oranının o ülkedeki yozlaşmanın işareti olabileceğiyle ilişik araştırmayı yürüteç Pavlo Blavatskyy, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Blavatskyy, monitör programında yolsuzlukla uğraş fail müşterek karakteri canlandıran Vladimir Zelenskiy'nin Ukrayna Devlet Başkanı seçilmesinin arkası sıra yolsuzlukla ilişik okumalar hazırlamaya başladığını ve araştırmanın mevzusunun bunun kararında ortaya çıktığını dile getirdi.

Okumaları esnasında yolsuzluğun müşterek biçiminin de politikacıları ferah kayıt ve içecekle şişman ziyafetlere çağırma kılmak bulunduğunu gördüğünü tamlayan Blavatskyy, "Düşündüm ki politikacılar bu cins ziyafetlere aşırı kesif çağırma edilirse, kilogram onama etme riskleri artabilir ve bu müşterek tomar kiloları hasretmek o derece emeksiz olmayabilir. Benim hipotezim şuydu: politikacıların obezite oranları ile yolsuzluk ortada artı müşterek alım satım olup olmadığını arama etmek. Proje hakeza doğdu." niteleyerek konuştu.

Araştırma dört ay, yayımlatabilmek dü sene sürdü

Blavatskyy araştırmanın mucize neticeleri bulunduğunu aktararak "Beni tansık şey, politikacıların hakkıyla obez olmasıydı. Yani tahmini cisim yığın indeksine baktığım bakanların kestirmece 1/3'ünün bu indeksi 35 ile 40 arasındaydı. Yani buna hararetli obezite deniyor. Ve evet, bu hayatı zılgıt fail müşterek durum. Vücut kitleniz bu seviyedeyse müşterek doktora görünmeniz gerekir. Ama şimdi da mucize olan, politikacıların obezitesi ile ülkedeki algılanan yolsuzluk kuru ortada hakkıyla oranlı müşterek alım satım vardı. Araştırma sürecinde müşterek dünya yoz yerine algılanıyorsa, o ülkedeki bakanlar ve siyasetçilerin hakkıyla obez bulunduğunu gördüm. Tam tersi şimdi az yoz yerine algılanan ülkelerde, politikacılar şimdi az obezdi." ifadelerini kullandı.

Politikacıların ile müntehip nüfusunun obezitesi ortada ferah müşterek olumsuz korelasyon bulunduğunun altını çizen Blavatskyy, "Politikacıların obez bulunduğu devletlerde seçmenler zayıf. Politikacıların şimdi güçsüz bulunduğu müşterek ülkede ise seçmenler obez." açıklamasında bulundu.

Araştırmasında Sovyet sonrası cumhuriyetlerden 15' kayınbirader incelediğini tamlayan Blavatskyy, şunları kaydetti:

"Aslında önceden bunu hayattaki kâffesi devletler düşüncesince gerçekleştirmek istedim. Ama bu müşterek tomar iddialıydı. Çünkü arsıulusal medyada müşterek başbakanın yahut dışişleri bakanının fotoğraflarını icat kılmak kolay. Ancak Tarım Bakanı yahut Sosyal Politikalar Bakanı kabil bayağı müşterek bakanın resmine ihtiyacınız olduğunda domestik medyaya gitmeniz gerekir. Ve bir aşırı devir bu domestik iletişim araçları İngilizce değil. Bu nedenden dolayı domestik dili bilmeniz gerekir. Ben Ukrayna menşeli olduğum düşüncesince Kiril alfabesiyle merkum soyadları okuyabiliyorum. Bu nedenden dolayı benim düşüncesince emektar Sovyet cumhuriyetlerinde aile adı araştırmak kolaydı."

Blavatskyy, araştırmasına 2017'de başladığını ve 4 ay sürdüğünü fakat yayımlamayı onama edecek müşterek sütun bulmanın dü sene sürdüğünü dile getirdi.

Ig Nobel ödülüne başvurmadı

Ig Nobel ödüllerine kendisinin başvurmadığını kail Blavatskyy, "Bir gün, aynı bugün beni aradığınız kabil müşterek telefon aldım. Bana bu ödülü kazandın dediler. Pek aşırı ülkede medyanın merakı aşırı fazlaydı. Gerçekten şaşırmıştım. 20 senedir çalışıyorsun ve kimesne ne yaptığının farkına güçlü varmıyor, sonradan müşterek gün, kâffesi gezegende hacısı hocası ne yaptığınızı aşina olmak istiyor. Bu, ilginç. Harvard'da birinin burada ıvır zıvır müşterek Avrupa mektebinde yaptığımız araştırmayı ayırt edeceğini fon güçlü edemezdim. Bu nedenden dolayı aşırı şaşırdım. Amerikalılar bana bu sene 10 bin müracaat aldıklarını söyledi. Öyleyse makalenizin o derece müracaat arasından seçilme şansı nelerdir ki? İnanılmaz." dedi.

Blavatskyy, araştırmasının ekonomistleri çizge verilerle çalışmaya motivasyon etmesini umduğunu söyleyerek "Bu, gelecekteki tetkikat düşüncesince enteresan müşterek yol ve ihtimal de birtakımı şahısların yolsuzluğun ne ölçüleceği dair şimdi dobra fikirleri vardır. Bu nice ülkede şişman müşterek dava ve yenilikçi ölçümler gelişigüzel devir kıvançla karşılanır. Belki doğacak sene bu ödülü edinim şansınız da olur." değerlendirmesini yaptı.

Pavlo Blavatskyy'nin Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Moldova, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan'ın 2017 bakanlarının 299 ön beniz görüntüsünü toplamış bulunduğu araştırmasında bakanların cisim yığın indeksi müşterek elektronik beyin algoritması kullanılarak kestirim edildi.

Araştırmanın sonuçları, politikacıların cisim yığın indeksi kabil fiziki özelliklerinin, siyasal yolsuzluk düşüncesince mebus değişkenler yerine kullanılabileceğini gösterdi.

Ig Nobel Ödülleri

İlk defa 1991'de planlı ödüllerin adı, "aşağılık", "bayağı" anlamına mevrut İngilizce "ignoble" kelimesinden geliyor.

Önceleri absürt akkuş çalışmalarla küçümseme kılmak düşüncesince sunulan ödüller, devir ortamında popülaritesinin artmasıyla müşterilerini geçmiş güldüren, sonradan da düşündüren ilmî araştırmalara verilmeye başlandı.

Ig Nobel Ödülleri, bilgi dünyasının en prestijli ödüllerinden bir tanesi bulunan Nobel Bilim Ödülleri’nin açıklanmasından kestirmece müşterek ay önce, ilkgüz ayında veriliyor.

Törende ödüllerini, esas Nobel ödülü sahiplerinin elinden düzlük araştırmacılara teşekkürname konuşmalarını yapmaları düşüncesince 60 saniye müddet tanınıyor. Konuşma esnasında sahneye aşırı sayıda kağıt tayyare atılıyor.

Ig Ödüllerinin kurucusu Marc Abrahams, gelişigüzel sene binlerce bireyin rütbe düşüncesince müracaatta bulunduğunu tabir ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler