USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamza Hamzaoğlu: 'Kasımpaşa maçıyla geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Kasımpaşa maçıyla dobra bir giriş yapmış olup geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz" dedi.

Hamza Hamzaoğlu: 'Kasımpaşa maçıyla geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz'
19-10-2021 15:29

Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda GZT Giresunspor'a 2-0'lık sayı ile yenmiş kendisine sahadan ayrılan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman önceleri izah karşılayıcı Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa maçında ellerinden gelenin fazlasını yaparak sahadan galip ayrılmaya odaklandıklarını belirtti.

GZT Giresunspor karşılaşmasında hakemin baş döndürücü ciddi bir değişmeyen verdiğini ve takımının dengesinin er dakikalarda bozulduğunu tamlayan Hamzaoğlu, “Aslında pik biçimsiz başlamadık. Oyun da dört dörtlük istediğimiz üzere giderken tahminde sıfır bir al yetişkin ile karşılaştık. Bana mucibince hala ciddi bir karar. Hemen önceki durum ve rakip topu topu kenara akıllıcasına alıyor. Orada Holmen yetişebilir. Bariz bir gol şansı değil, rakip çaprazdan vuracak. Haliyle kalecimiz Gökhan kurtarabilir. Direkt al yetişkin ciddi bir karar. Hala bu görüşümün arkasındayım. Sonradan izlediğimde de aynısını gördüm. Hakem baş döndürücü er bir değişmeyen verdi. Yapacak bir bilinçlilik yok” ifadelerini kullandı.

“Şanssızlıklar yaşadık”

Oyuncu hatalarıyla baş başa maç düzeninin bozularak sade mağlubiyetler aldıklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Başakşehir maçıyla başladık. Oyun güzel giderken gine bir basiretsizlik, talihsizlik yaşadık. Hiçbir oyuncunun yapmayacağı hadisat oldu. Alper kalemize akıllıcasına topu topu sürdü. Pozisyon gol ile sonuçlandı. Galatasaray maçında ceza atışı kaçtı. Evet, ceza atışı kaçabilir bu alışılagelen bir şey. Arkasından Joel'in çizgiden içeriye atamadığı ferde vardı. Dakika 90+11, 3 kıta faulün peşinden mevrut bir bozgun golü yaşadık. Giresun maçına erişince 11'e 11 bitmeme etseydik en azından yenileceğimiz bir maç değildi. Belki kazanabileceğimiz bir maçtı diyerek düşünüyorum. Ama ürün 3 haftayı ele aldığımızda 0 puanımız var. Olumlu bir ürün alamadığımız 3 haftalık bir dönem oldu. Fikstürün dezavantajı kendisine da görmek kolaydır bunu. Başakşehir'i, Giresun'u burada, Galatasaray'ı deplasmanda oynamış olsaydık baş döndürücü değişik olabilecek maçlardı. Ama bu haftaları iyisiyle kötüsüyle geçirdik” dedi.

"Kasımpaşa maçıyla geçmişe sünger çekiyoruz"

İşlerinin baş döndürücü elan zorlaştığını ancak on paralık yılmadan azimle çalıştıklarını tabir fail Hamzaoğlu, “Şimdi 9 hafta böylelikle 1 nokta ile ligin dibindeyiz. İşimiz baş döndürücü elan zorlaştı bir tığ umudumuzu kaybetmedik. Geldiğimiz günden buyana takımda baş döndürücü müspet tadilat görüyoruz. En azından sahada uğraş görüyoruz. Bir şeyler ika çabası görüyoruz. Bence Kasımpaşa maçı art dönüşün başlangıcı olabilecek bir maç. Çok ehemmiyetli bir maç olacak bizim için. Kendi bölgemizde oynayacağız, haliyle avantajlar bizim lehimize. Bu avantajları güzel değerlendirip, Kasımpaşa maçıyla güzel bir giriş yapmış olup geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz. Ondan sonradan da elan tehlikesiz adımlarla, elan moralli, en azından kazanabileceğimize inancımızı pekiştirip elan güzel bir halde defa alabiliriz” biçiminde konuştu.

"Sakatlar ve cezalılar bahanem değil"

Sakat ve cezalı oyuncularının bulunduğunu ancak bunları mazeret etmeyerek elinde bulunan kadroyla en iyisini hazırlamaya çalıştığını dile getiren Hamzaoğlu, “Tabii bu meyanda sakatlıklar üzere şanssızlıklar da yaşıyoruz. Bunları çabucak bilim notu düşüncesince anlatıyorum. Yoksa bunların hiçbiri mazeret değil. Sonuçta ne olursa olsun başarmalıydık diyerek düşünüyorum. Ama bunların bütünü de aktif fiil oldu, olmadı değil. Şimdi söylediğim üzere ayrımsız güven, ayrımsız moral, ayrımsız motivasyonla Kasımpaşa maçına çıkacağız. Bu maç bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kasımpaşa müsabakasını kazanıp çıkışımızı tespit etmek istiyoruz” dedi.

"Bu maç ürün şansımız"

Takımda müspet tadilat gördüğünü ve Kasımpaşa maçının ürün şansları bulunduğunu kail Hamzaoğlu, “Ben oyuncularımdan on paralık şikayetçi değilim. Çalışmalarından, arzularından şikayetçi değilim. Bazı alışkanlıklar havadan bırakılmıyor. Zamanla alışkınlık durumuna mevrut şeyler mahsus bir müddet ondan sonra farklılaşıyor. O farklılaşmayı da görebiliyoruz. Daha agresif, elan baş döndürücü rakiple değini edebilen, elan isteyen, elan uğraş fail bir görüntümüz var. Fakat söylediğim üzere sabık hafta al yetişkin bizi bir isim az bırakınca rakip sahaya gitmekte, rakip sahada çoğalmakta sıkıntı yaşadık. Futbolda sahada rakibine dirlik 1 isim az kızarmak havadan değil. 1 isim baş döndürücü bilinçlilik tabir ediyor. İnşallah bu cins olumsuzlukların geride kalmış olduğu maçlar oynarız. Kasımpaşa maçında ne derece istediğimizi göreceğiz. Artık bu maç ürün şansımız üzere düşünüyorum ben. Çünkü aracısız rakibimiz bulunan bir grup ve öz bölgemizde oynuyoruz. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

"İsimler ehemmiyetli değil, sahaya ki çıkarsa yöneltmek zorunda"

Birçok oyuncusunun sakatlıktan gıcır dönerek çalışmalara başladığını ve sahaya çıkan şahısların galip neşet etmek mecburiyetinde olduklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Gökhan Gönül'ün tedavisine Almanya'da bitmeme ediliyor. Fabricio gıcır iyileşti. Takımla bu meyanda çalışmalara başladı. Geçen hafta oynadı, az buçuk da korkarak oynattık. O da kendini korudu. Şu an icraat gıcır antrenmanla güzel üzere görünüyor. Hafta sonuna derece da çalışacağız. Onun haricinde Remy aramıza katıldı. Phiri ahit başlayacak, inşallah bitmeme ettirebilir. Yasin de ayrımsız halde geçmiş aramıza katıldı. O derece baş döndürücü var ki unutabiliyorum. Çünkü ego hastalıklı ve cezalı oyunculara bir tomar takılmıyorum. mühim bulunan olan kadroyla elimizden geleni ortaya koymak. En baş döndürücü ona odaklandığım düşüncesince bazı bazı unutabilirim hastalıklı oyuncularımı saymakta. Kalan oyuncularla bu meyanda gine 11 isim sahaya çıkacağız. İsimler ehemmiyetli değil bundan sonradan bu saatten sonra, sahaya ki çıkarsa çıksın yöneltmek zorunda. Başka şansımız yok. Hepimiz ayrımsız şekildeyiz” biçiminde konuştu.

Osman Kubilay Küçükmustafa

İLGİLİ HABER
Yannick Bolasie: Bir maçı kazanıp önümüze bakmamız gerekiyor Yannick Bolasie: 'Bir maçı kazanıp önümüze bakmamız gerekiyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler