USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, şef olmaktan hem bahtiyar bununla birlikte çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın emeksiz olmayacağının, çetince olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz" dedi.

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'
26-10-2021 19:08

Bordo-mavili topçu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları önceleri matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un Slovak futbolcusu, şef olmaktan hem bahtiyar bununla ortak çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın havadan olmayacağının, güç olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz. Burada işime odaklanmış durumdayım. Hayatımın tadını çıkarmaya ve işimi ağız ağıza elleme derecede hazırlamaya çalışıyorum" sanarak konuştu.

Uğurcan Çakır'ın mükemmel müşterek kabadayı bulunduğunu dile getiren Hamsik, "Hem burada yetik bununla ortak buranın yetiştirdiği en ehemmiyetli oyunculardan müşterek tanesi. Dolayısıyla onunla bu arada olmaktan aşırı mutluyuz. Takımımızda deneyimli arkadaşlarımız da var. Sadece daima bu arada birimize iane ederek işlerimizi en elleme biçimde hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamsik, 34 yaşlarında bulunmasına rağmen emek vermek temposunun yüksekliğiyle ait soruya ise, "Aslında meraklı ayak topu kariyerine bakmış olduğunuzda hâlâ değişik proses görüyorsunuz. Sahada geçireceğiniz 1 saatlik alıştırma süresi, sizin ödeşme kalmanız yada kendinize bakmanız düşüncesince tam proses değil. İdman ile beraberce yediklerinize, içtiklerinize, uykunuza şu demek oluyor ki hayatınızın tamamına özen etmeniz gerekiyor. Ben de yaşımı düşündükçe bunlara özen ederek bu biçimde yaşamaya çalışıyorum" yanıtını verdi.

Birçok oyuncunun Çin'i akıbet durak adına görmesi fakat kendisinin hâlâ sonradan Avrupa'ya dönmesine bağlı Hamsik, "Belki de benim kafamda bulunan oydu. Çoğu insanoğlunun akıbet durak adına görmüş olduğu müşterek arazi Çin. Ben de kontratımı er sonlandırdım. Tekrar fevk ölçüde oynamaya sürdürmek istedim. Türkiye'de şişman takımın formasını giyiyorum. Bu formayla bökelik savaşı veriyorum. Bu da beni aşırı bahtiyar ediyor" ifadelerini kullandı

Hamsik, takımdaki canlı oyunculara gösteriş manken olması, Berat ve Abdülkadir Ömür'ün de kendisiyle ait icra ettiği açıklamalarla ait adına ise şunları söyledi:

"Takım arkadaşlarınız sizden bu denli dobra laflarla bahsedince bahtiyar olursunuz. Ben de arkadaşlarımdan bu lafları duyar duymaz bahtiyar oluyorum. Berat'a geldiğimde önceki ilkin ona da söylemiştim, 'Eğer hakeza bitmeme edersen, bu biçimde hesabına koya koya bitmeme edersen ulusal takıma da kesinlikle gideceksin' demiştim. Zaten ulusal takıma seçildi orada da oynadı. Onun düşüncesince aşırı şişman etap oldu. Abdülkadir hayat bence Türkiye'nin en şişman kabiliyetlerinden müşterek tanesi. Zaten ne denli zeki bulunduğunu hepsi görüyor. Son maçta bizim düşüncesince anahtar roldeydi, o da bizlere akıbet maçta araştırma görevlisi oldu."

Sakatlığı acemi atlatmasına rağmen Göztepe maçında sahada olmayı istediğini vurgulayan deneyimli futbolcu, "Hocamla yaptığım aşırı hususi müşterek görüşme değildi aslında. Zaten hocayla aramızda yaptığımız sonsuz konuşmalar. Tabii ki ego de gelişigüzel aktör kabilinden kulübede olmaktansa önceki 11'de oynamayı yeğleme ettiğimi söylemiştim" biçiminde konuştu.

Hamsik, hâlâ evvela biçim giydirilmiş olduğu Napoli'nin de namağlup şef olmasıyla ilgili, "İki ekip da şu an lider. Umuyorum şu anda hakeza bitirecekler. Sezon böylelikle hakeza biterse ayrımsız anda dü partiyle ego de bunu kutlamış olacağım" dedi.

Taraftarlara da ileti gönderen Hamsik, "Tüm kentin hayalinin bökelik bulunduğunun ve beklentilerinin aşırı erdemli bulunduğunun ego de farkındayım. Şu anda çabucak 10 karşılaşma tamamlandı. Ligin tamamında namağlup değerlendirmek havadan olmayacak. Mutlaka bu takımın berabere kalacağı yada kaybedeceği maçlar da olabilecektir. Benim taraftarlardan beklentim, çirkin gittiğinde, istemediğimiz biçimde kaybettiğimiz maçlardan sonradan onlardan bu desteği bekliyoruz. İlk sıradayız. İlk tam olmanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. mühim bulunan işin böylelikle önceki ırada kalabilmek. Ama şu anda liderliğin tadını çıkartıyoruz" dedi.

Gökmen Şahin - Ozan Köse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler