USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Halterle yaşamı mütebeddil müşahede sakat Dursun Hayran'ın gayesi evren şampiyonluğu

Görme Engelliler Halter Milli Takımı sporcusu Dursun Hayran, köyünde senelerce çobanlık yaptıktan sonraları ortak psikoloğun tavsiyesi karşı başladığı halterde, evren şampiyonasında giranbaha madalya hedefliyor.

Halterle yaşamı mütebeddil müşahede sakat Dursun Hayran'ın gayesi evren şampiyonluğu
04-10-2021 12:42
Ankara

Sivas'ın Ayranlı Köyü'nde mânialı bir tanesi şekilde çetince koşullarda ana ve babasıyla çocukluk yıllarını geçirdiğini özetleyen 37 yaşındaki ulusal halterci Dursun Hayran, "Spora başlamadan evvela köyde hayvanlarımızı otlatıp, babamlara iane ediyordum. Görme mânialı müşterek kişinin karye yaşamı yaşaması enikonu zor. Çünkü köyde rastgele obje görmeye dayalı. Benim rüyet engelim anadan doğma sayılabilir, müşterek çiftteker kazasıyla da elan baş döndürücü ilerledi." dedi.

Engelliler düşüncesince karye yaşamı ile kent yaşamı ortada baş döndürücü ayırt bulunduğunu tabir fail ulusal halterci, "Köyde adımını attığın devir balçık batağına saplanabiliyorsun. Görme mânialı müşterek kişinin iane almadan karye yaşamı yaşaması enikonu zor. Hayvanları otlatırken müşkülat yaşıyordum. Hayvanlardan biri ekine girdiğinde hayvanı göremiyordum ve kültür hak sahibinden tepkime alıyorduk. Tabii ego rüyet mânialı olduğumu anlatsam da onların baş döndürücü anlayacağı yoktu, anlamıyordu." niteleyerek konuştu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde pedagoji bilimi gören Dursun Hayran, müşterek hastanede rüyet mânialı psikoloğun spor yaptığını, kendisinin de yapabileceğini salık mektubu etmesi üstünde spor kulüplerini araştırdığını belirtti.

Ardından müşterek kulüple anlaşarak haltere başladığını, sporun dünyasına baş döndürücü obje kattığını özetleyen ay-yıldızlı halterci, "Üniversiteyi okumama ayrım spor asistan oldu. Hocalarım senin bünyenin haltere alışmış dedi. Çünkü ego halteri bilmiyorum, çabucak söylence halterciler Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu abilerimizi biliyordum." dedi.

"Dünyada zat kilomda müşterek numarayım"

"Halteri yapmama Ersin Akyüz hocam ve federasyon yetkilileri asistan oldular." diyen Dursun Hayran, "Türkiye şampiyonasına katıldığımda 'sen bunu yapabilirsin' dediler ve hakkıyla de yaptım. Şu anda dünyada zat kilomda (115 kilo) müşterek numarayım diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Dursun Hayran, halterin indinde meraklı şekilde judo yaptığını hatırlatarak, "Judoda da derecelerim var, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altıncı oldum. Halen judoda ulusal takımdayım. İlk benim spora başlamam halterle oldu, şu demek oluyor ki haltere ayrı müşterek sevdamız var. Bu spor sevilmezse katiyen yapılamaz." halinde konuştu.

Milli sporcu, "Haltere başladıktan sonradan önceki katıldığım Türkiye şampiyonasında ikinci oldum, elan sonradan Türkiye şampiyonu olup ulusal takımda arazi aldım. Türkiye'den sonradan evren şampiyonasında ikincilik ve üçüncülük elde ettim. Sonra atletizmde gülle atmada Türkiye şampiyonu oldum." niteleyerek konuştu.

Uluslararası bölgede elde etmiş olduğu başarılara müteveccih de Dursun Hayran, "Yurt haricinde önceki madalyamı, Amerika'da aldım. Madalyayı alıp üniversiteye geldiğimde sınıftan müşterek dostum 'Madalyayla geldin burada iklim atıyorsun, gel benimle müşterek judo yap' dedi. İlk evvela korktum müşterek yerini acıtacağım niteleyerek fakat baş döndürücü dobra uran bilmiş olduğu düşüncesince rektörün, meslek müdürümüzün karşısında beni küçük müşterek teknikle yere serdi. Orada anladım ki arama edemediğin çelim senin değildir." yorumunda bulundu.

"Göreneller Okulu'nda gövde eğitimi öğretmeniyim"

Sporun sebebiyle ekmeğini eline aldığını tabir fail ulusal halterci, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da Göreneller Okulu'nda gövde eğitimi öğretmeniyim. Orada da tecrübelerimize isnaden öğrencilerimize spor yerine istikamet vermeye çalışıyoruz. Hedefim, Gürcistan'da Dünya Şampiyonası'nda evren rekoru kırarak böke olmak. Yüksek müşterek ihtimalle evren rekorunu kıracağım. Bu da öğrencilerime kip oluyor, öğrencilerim de bana bakıyor, 'Dursun hocam, sen hakeza yapıyorsun, tığ de yapabilir miyiz' diyor. Ben de illet yapamayasınız diyorum, onlar da canla başla spora bitmeme ediyor. Öğrencilerim, rüyet engelli, otistik mânialı ve down sendromlu. Onlardan da onlarca evren ve Avrupa şampiyonu beslemek düşüncesince savaş veriyoruz."

"10 senedir Türkiye rekorunu ego kırıyorum"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve federasyona desteklerinden ekolojik ortam teşekkürname fail Dursun Hayran, engellilere tavsiyelerine bağlı de şöyleki konuştu:

"Hocalarım anlatana denli sporu yapacağıma inanmıyordum zira ego rüyet engelliyim. Halteri ne kaldırayım yada judoyu ne yapayım. Hiç müşterek arkadaşımız ön yargılı yaklaşmasın, rastgele kişinin içinde müşterek mücevher vardır. Ben önceki katıldığım Türkiye şampiyonasında ikinci oldum fakat elan sonradan Türkiye rekorunu on paralık hiç kimseye bırakmadım. 10 senedir Türkiye rekorunu ego kırıyorum. Benim sıkletimde en arkamdaki insana minimum 70-80 kilogram ayırt atarak müşterek numara oluyorum."

"Engelli nasip arkadaşlarımız banko müşterek spor kulübüyle, spor federasyonlarıyla tanışsın" diyen ulusal halterci, "Spor il müdürlükleriyle irtibata geçsinler tam olarak yapacakları müşterek spor var. Spor çabucak maddesel açıdan müşterek çıkar sağlamıyor. Bunun indinde toplumsal aktiviteler, arkadaşlar, mahal kazandırıyor, kayırma devlet kazandırıyor. Normalde Dursun Hayran'ı kimesne tanımaz, fakat beni hacısı hocası tanıyor şu an. Onun düşüncesince spor yapıyoruz, mutluyuz, dobra ki de spor var." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler