USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gribin ilacı ‘kış çayı’

Kayseri'de 7 senedir aktarlık özne Hanzala Altun, gribin ilacının ‘kış çayı' bulunduğunu söyleyerek, “Gribin düşmanı kış çayıdır” dedi.

Gribin ilacı ‘kış çayı’
17-10-2021 11:19

Kayseri'de akşam olduğunda havaların soğumasıyla baş başa gribal enfeksiyon (grip) hastalığında artma yaşandı. Gribin artmasıyla baş başa de aktarlarda bulanıklık oluşurken, vatandaşların en aşırı yeğleme etmiş bulunduğu verim ise kış çayı oldu.

İçerisinde 13 tür nebat çayı olan kış çayının fiyatı ise kilosu 100 TL'den satışa sunuluyor. Kış çayının yurttaşlar kabilinden şimdi aşırı yeğleme edildiğini kail aktar Hanzala Altun, “Şu anda bulunduğumuz gidişat da güzeşte yıl bulunduğu kabil hem covid-19 hem kış yan yana araya geldi. Şimdi bulanıklık kendisine muafiyet güçlendirici, zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kuşburnu kabil ürünlere nazarıitibar arttı. Ancak yan yana vakitler mevrut karışımlar var, anam babam usulü biçiminde dediğimiz kış çayı olsun, muafiyet çayı olsun bu nebatat şimdi yan yana tomar istek görüyor. Bu üründe zencefil, zerdeçal, tarçın, kuşburnu, narçiçeği, adaçayı, ıhlamur ve değişik bitkilerden meydana getirilen kış çayları mevcut. Bu karışımın içini az buçuk şimdi perçinlemek düşüncesince karanfil, bal ve udu gülük bitkileri katıyoruz. Bu ürünü normalde kıta adet takanak olsanız fiyatı erdemli meblağ lakin bunu mahlut kendisine verdiğimizde 100 gramı 10 TL doğrusu kilosunu 100 TL'ye satıyoruz. Bunun içinde satılan ıhlamurun kilosu 200 TL, gine kuşburnunun kilosu 25 TL doğrusu 25 TL ile 200 TL ortada nice verim olan kış çayımızın içinde mevcut. Yaklaşık kendisine 12-13 nüsha ürünle kış çayımızı tamamlıyoruz” dedi.

Vatandaşların kış ayında ve ilgisiz havalarda bağışıklıklarını perçinlemek düşüncesince kış çaylarını kalık etmemeleri icap ettiğini dile getiren Hanzala Altun, “Kış çayına ek kendisine vücuda dayanım verecek yiyecekler uygulandığında şimdi da el sağlar. Şu anda narenciye tarihi bunun indinde propolis ve gani oranda C vitamini kullanılması gerekiyor. Udu gülük yağ, çörekotu yağ, harnup aslı kabil mahsulat hem beden direncini artırır bununla müşterek muafiyet güçlendirir. Gribin düşmanı kış çayıdır. Zencefil ile bu arada ve zencefil Türkiye'de imal edilen yan yana verim değildir. Biz bunu keşfedene denli nice can keşfetmiş ve senelerce kullanmıştır. Covid-19 ile bu arada bizim aktar işine istek arttı. Kişinin başına görüngü gelmeden ilk bilmiyor. Araştırmaya girince de mamüllerin yararlı bulunduğunu görüyor hem çevresinden hem genel ağ üstünden bununla müşterek büyüklerinden duyup mevrut aşırı insanoğlu var. Vatandaşlarımız bu zamanda gani oranda kuşburnu, ıhlamur, udu gülük ve kış çaylarını kalık etmemeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mükremin Kaya
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler