USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Geleceğin bilim insanları Yeşilyurt bilim şenliğinde buluştu

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kabilinden hazırlanmakta olan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında geleceğin bilim insanlarının yetişmesine müteveccih desteklerine birlikte yenisini henüz ilaveten 'Yeşilyurt Bilim Şenliği' düzenledi.

Geleceğin bilim insanları Yeşilyurt bilim şenliğinde buluştu
08-10-2021 14:29

Malatya Yeşilyurt'un ilmî ve uygulayım bilimi dalında da elleme ortak noktaya kavuşması düşüncesince ağır yatırımlar ve planlar uygulayıcı Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çeşidinden hazırlanmakta bulunan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında geleceğin bilim insanlarının yetişmesine müteveccih desteklerine ortak yenisini şimdi ekledi.

Vali Galip Demirel Ortaokulu bahçesinde planlı Yeşilyurt Bilim Şenliği açma törenine Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Naci Şavata, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı yetkilileri, meslek müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda mütekellim Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Bilim Şenliğinin diyar çapındaki 53 plan ortada yerini edinmeyi başardığını anlatım ederek, “TÜBİTAK 4007 dayanak noktası projeleri kapsamında memleketimiz genelinde ikrar edilen 53 Bilim Şenliği ortada yerini edinmeyi başaran Yeşilyurt Bilim Şenliğimiz ile beraberce bilim ve değişen teknolojinin yaygınlaşmasına ağır ortak dayanak noktası sunuyoruz. Dünyanın aşırı ortak çabucak değişmiş olduğu bu dönemde ilerlemenin en çarpıcı yolunun bilim ve uygulayım bilimi bulunduğunu görmekteyiz. Bu şenlikle bilimin ve değişen teknolojinin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara ilmî bilginin ulaştırılması, bilim ve uygulayım bilimi ile maşer arasındaki etkileşimin atölyelerimiz vasıtasıyla aktarılmasını hedeflemekteyiz. Şenliğimizin paydaşları bulunan TÜBİTAK'A, Malatya Büyükşehir Belediyesine, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesine, Yeşilyurt Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yardım sunan her insana teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi'nin bilim ve teknolojiye herhangi ortak devir ağır destek sunar sunduğunu vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Naci Şavata, "Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çeşidinden hazırlanmakta bulunan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında ikrar edilen 46 değişik atölyenin bulunmuş olduğu hakeza ortak şenliğe dayanak noktası hasretmek Yeşilyurt Belediyesi yerine bizleri olağandan mutlu etmektedir. Bu üzere şenlikler öğrenmeye istekli, düşkünlük eden, araştırmacı, şuurlu bireylerin yetişmesine yardım sağlayıcı öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, güre beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, nice nazari bilginin asıl yaşamdaki işleyişini ayırt etmelerini sağlar. Yeşilyurt Belediyesi yerine 25 merkezimizde gençlerin ve evlatların akademik, kültürel, içtimai ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve uygulayım bilimi alanlarındaki atılımlarına korumak düşüncesince icraat yürütmekteyiz. TEKNOFEST dalında icraat karşılayıcı öğrencilerimize desteklerimizle ve Kiltepe'de mevcut Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezimizde oluşturduğumuz bilim ve uygulayım bilimi atölyeleri, dron atölyesi, robotik kodlama atölyesi ile bilime ve teknolojiye âşıklı bulunan çocuklarımıza emek hasretmek alanları oluşturmaktayız. Öğretmen ve öğrencilerin azimkâr emek harcamaları ile ortaya çıkan bu planların bilim ve teknikte acemi buluşlara bap aralamasını dilek eder, emeği sabık hepsi herkesi bu dobra şenliği çocuklarımızla buluşturduğu düşüncesince kutlarım” ifadelerini kullandı.

Bilim ve değişen teknolojinin medenilik düşüncesince şişman ehemmiyet taşıdığını kail Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu da, “İlk buyruğu ‘Oku' bulunan ortak dinin mensuplarıyız, ‘ilim Çin'de de olsa gidin onu bulun alın' diyecek derece bu iş önemsenmektedir. 20. asrın başlarından itibaren makinaların dönüşmesiyle beraberce fazla değişik ortak boyuta vasıl teknoloji, 20. asrın ortalarında ise kişilerin çevresini de dönüştürebileceği ortak boyuta derece gelişmeye bitmeme etti. Yıllarca bilim ile beraberce direkt ortak alışveriş içinde bulunan teknoloji, medenilik düşüncesince şişman ehemmiyet taşımaktadır. Teknoloji anca ortak boyuta geldi ki, bundan sonraları toplumlar hızına ulaşamıyor. Teknolojiye koşut maşeri yapımızda da değişimler bahis konusu olmaya başladı. Teknolojiyi müspet yönde kıymetlendirmek bizlerin elindedir. İnsanların oluşturduğu medenilik gene adamlık aracılığıyla maatteessüf bulunmayan edilme riskiyle de gönül rahatlığı karşıyadır. Bizler teknolojiyi akıbet zamanlarda ülkemizin kıvrım etmiş olduğu mesafelere akla yatkın yerine lüzum güvenliğimizde gerekse de iktisadi gelişmelerde şimdi elleme noktalara dayanmak düşüncesince elimizden mevrut çabayı gider etmeliyiz. Bu işin merkezi buralardır, bilimle süregelen ve bilimle beraberce bitmeme fail gelişmeler toplumumuzun şimdi encam ortak noktaya gitmesi düşüncesince ehemmiyetli ortak pınar oluşum etmektedir” sanarak konuştu.

Konuşmaların arkası sıra güre müzisyenler çeşidinden gerçekleşen musiki dinletisinden sonraları Yeşilyurt Bilim Şenliğinin açma kurdelesi tören düzeni üyeleri çeşidinden kesildi. Açılış programına katılanlara Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri çeşidinden kurulan Kahve Standı'nda sarıerik çekirdeğinden meydana getirilen kıraathane ağırlama edilirken, İl Sağlık Müdürlüğü ise ‘Haydi Malatya Aşı ol' kampanyası kapsamında telkih standı kurup Covid-19 bilgilendirmelerinde bulundu.

Türk Kızılayı'nın koku armağan noktasının da toprak almış olduğu Yeşilyurt Bilim Şenliği kapsamında açılan 46 değişik ilmî çadırda, geleceğin bilim insanları bulunan çocuklar çeşidinden hazırlanmakta bulunan deneyler, buluşlar ve buluşlar katılımcılar çeşidinden yakından incelendi. Minik öğrencilerin herhangi ortak birisi zeka ve kabiliyet ürünü bulunan birbirinden değişik deneyleri ve buluşları şişman uyanıklık uyandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler