USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, ''Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlarda, şişko nakil araçlarında, okul, AVM ve hastanelerin enfeksiyon kliniklerinde gibi olduğunca derinliğine müddet kalınmamalı'' dedi.

'Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı'
07-10-2021 15:25

Kış aylarında gebelik ilgisiz iklim ve beden direncinde eksilme dolayısıyla bazı sorunları da indinde getirdiğini tamlayan Medicana Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, mikroorganizma ve allerjenlere maruziyetin faziletli bulunduğu kalabalık ortamlarda bulunmaktan ve pis havada hariç çıkmaktan çekinmek hastalıklardan korunmak hesabına ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi. Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, şita aylarında gebelerin özen etmesi müstelzim bağlam için açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, hamilelerin şita aylarında özen etmesi müstelzim vaziyetleri şu şekilde açıkladı:
''Gebelikte dümdüz ilgisiz algınlığında fark elbette dinlenme etmeye çalışmak, enfeksiyonu ayakta geçirmemek ve rejime ve giyime özen kılmak kâr sağlayabilir. Düzenli şekilde alıştırma gerçekleştirmek kilogram kontrolü ve adale gücü artımı ile elastikiyet sağlamasının indinde beden direncini de arttırır. Sigarayı mümkünse yüklü kalmadan önce, belkili olamadıysa yüklü kaldığınızı öğrendiğiniz an bırakmış olmayı öneriyoruz. Hamilelikte sigara dumanına sunulan kalmak, edilgen fiil sigara içiciliği de, ceninisakıt tevellüt ağırlığı, çocukluk çağlarında öğrenme ve tutum problemleri risklerini arttırabilir. Pencereleri açarak evi veya bulunduğunuz ortamı pıtrak kesif havalandırmak, kaloriferin kuruttuğu havayı sulanmış çaput veya kaynayan suyla rutubetlendirmek yahut havayı temizleyici ve nemlendirici hususi cihazlar gitmek da yarayışlı olabilir.

''Kış aylarında giyime özen etmeniz gerekiyor''
Kışın hamile giyiminde terletecek hoşur yegâne zerre polyester-sentetik kumaşlar hesabına yünlü veya pamuklu havalanabilir kumaşlar ve büküm el giyilebilecek belli belirsiz okşayıcı giysiler yeğleme edilmelidir. Isınmak için giyilen sıkı, naylon, bireşimli yüzey baş yeğleme nedeni değildir. Düşme ve yaralanma ihtimallerine erinç pabuç tabanlarının kar ve buz kabil kaypak zeminlerde kaymayacak lastik ağacı vb. materyalden işlenmiş olması önemlidir.

''Kış rahatsızlıklarına ve enfeksiyonlara özen edelim''
Kış aylarında hastalıklara erinç direnci yükseltmek ve bilhassa gebelik kabil muafiyet sisteminin yardıma gereksinim duyan spesifik ortak çağda bebeğin dimdik gelişimi için kararlı nemalanmak baş döndürücü iri ehemmiyet yapılanma etmektedir. Turunçgiller ve yeşil sebzeler, C vitamininden varlıklı olup şita aylarında pıtrak rastlanan yukarı yolunum yolu enfeksiyonlara erinç direnci arttırmaktadır. Vitaminlerin yanı esna protein de vücudu asal yapıtaşlarından bir tanesi olması yardımıyla beden direncini arttırmaya araştırma görevlisi bulunan ortak asal gıda öğesidir. Kış sebzelerinden pırasa, ıspanak, kereviz kabil çıpa ve kalsiyum zengini yeşil yapraklı sebzeler, C vitamini açısından varlıklı limon, portakal, kivi, maydanoz ve roka barsaklardan çıpa emilimini de arttırmaktadır. Taze göveri ve sonuç tüketimi gebelikte yavaşlayan barsak hareketlerini arttıracaktır. Gereğinden ortak tomar karbonhidrat ve sodyum klorür tüketimi kilogram alımını ve gebelikte tansiyon, şeker hastalığı hastalığı kabil problemleri tetikleyebileceğinden önerilmemektedir.

Bağışıklık sistemi için protein, kalsiyum, göveri ve meyveden kararlı ortak diyet, gerektiğinde vitamin takviyesi, ilkin C vitamini, çıpa ve D vitamini kabil multivitaminler birebir dozlarda kullanılmalıdır. Multivitamin takviyesi elbette sizi izleme fail hekiminiz kabilinden önermiş bulunduğu şekliyle kullanılmalıdır.

Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlarda, şişman nakil araçlarında, okul, AVM ve hastanelerin enfeksiyon kliniklerinde belkili olduğunca derinlemesine müddet kalınmamalı. Bu janr ortamlar bulaşıcı rahatsızlıkların ve alerjenlerin çoğalmasına sebep şekilde hastalıklara çağrılık çıkarmaktadır. Ellerinizi pıtrak kesif yıkamak, hasta kişilerle DOĞRU temastan, öpüşmekten ve tokalaşmaktan çekinmek önemlidir.

Gebelikte belli belirsiz ortak ilgisiz algınlığı veya gribal enfeksiyon semptomları başladığında gani nakit bezdirmek ve dinlenme kılmak önemlidir. Hekime danışmadan rastgele ortak derman kullanılmamalıdır. Dengeli ortak rejim beden direnci açısından önemlidir. Burun tıkanıklığı için tuzlu su veya temel deniz suyu kullanılabilir. Hastanın umumi boyut bozukluğu 48 saatten derinlemesine müddet bitmeme ederse, öksürük ve zevcelik fail faziletli ateş, teneffüs problemi var ise bugün kaybetmeden hekime başvurulmalıdır.

''Fazla şeker hastalığı tüketiminden kaçının''
Ihlamur, elma ya nane-limon çayı kabil şita çayları birebir miktarlarda (günde 1-2 bardak) tüketilebilir. Yalnız karışımından sakıncasız bulunmadığınız nebati çayların gebelikte hekime danışılmadan bilgisizce tüketilmesi banko sakıncalıdır. Kış sebzeleriyle işlenmiş göveri yemekleri, taravetli göveri ve meyveler, varlıklı omega-3 içinde ne bulunduğu dolayısıyla haftada 2 defa tüketilen balık, B vitamini için al et ve kurubaklagiller şita aylarında asal öğünlerde tüketilebilecek yemeklerdir. Karbonhidrat, yağ ve sodyum klorür içeren gıdaların şita aylarında dip tüketimi asal ve çocuk sağlığını menfi etkilemektedir. Gebelikte vitamin desteğini taravetli göveri ve meyvelerden kabul kılmak rüçhan olsa da, dip kent yaşamı şartlarında uzvi gıdaya muvasala rastgele devir belkili olamadığında multivitamin desteğine gerekseme duyulmaktadır. Özellikle folik hamız içeren mutlivitamin takviyeleri ve D vitamini takviyesi önemlidir. Kış aylarında yukarı teneffüs yolu enfeksiyonlarından korunmak için C vitamini takviyesi alınabilir. Özellikle çokluk gebelerde kalsiyum ve magnezyum desteği de eklenmelidir. Fazla oranda karbonhidrat tüketiminin vücudumuzda mikroorganizmaları namevcut fail akyuvarların aktivitesini azalttığı ve muafiyet sistemini zayıflattığı tanıdık ortak durumdur. Fazla şeker hastalığı tüketimi hastalıklara erinç direncin düşmüş bulunduğu gebelik devrinde bilhassa sakıncalıdır.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler