USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Gaziosmanpaşa’da 'Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar' bilim şenliği

Gaziosmanpaşa'da 3 gündüz süresince sürecek ‘Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar' TÜBİTAK 4007 bilim şenliği başladı. İlçede tahsil gören ilkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılmış olduğu bilim şenliğinde, Gaziosmanpaşalı çoluk çocuk kabilinden meydana getirilen

Gaziosmanpaşa’da 'Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar' bilim şenliği
14-10-2021 16:35

Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğinde Gaziosmanpaşa Belediye Binası uğrunda 3 çağ süresince sürecek bulunan ‘Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar' TÜBİTAK 4007 bilim şenliği başladı. Gerçekleşen açım törenine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gaziosmanpaşa Belediye binası uğrunda meydana getirilen Bilim Şenliği ahali oyunları gösterimiyle başladı.

Bilim Şenliğinin startının verildiği Bilim Şenliğinde elan sonradan kurdele kesimi yapıldı. Programa eklenmiş bulunan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ve beraberindekiler öğrenciler kabilinden oluşturulan stantları gezdi.

Bilim Şenliği açım programında mütekellim Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bu etkinliğin Gaziosmanpaşa meydanında, Gaziosmanpaşa'nın ufkuyla, gençleriyle aktiflik yerine yapılmasının coşkusunu yaşıyorum. Özellikle bu çalışmanın oluşumunda emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyorum.Gaziosmanpaşa'nın zamanı eseri, müzesi, denizi, doğası ya da apayrı ön plana çıkaracak ortak güzelliği bulunmadığı düşüncesince Gaziosmanpaşa'yı acemi hikayesiyle, kısaca kültürle, sanatla, bilimle, teknolojiyle ve bu teknolojiyi üreten sizlerle tanıtmaya bitmeme edeceğiz. O sebeple gençlerin bu pozitif yanları faydaya dönüştüreceğinizden endişemiz yok. Görüyoruz ki, herhangi ortak güzeşte çağ Gaziosmanpaşa'mızın bilim ve teknolojiye bulunan alakası artmakta. Burada fon üstelik edemediğimiz ortak eseri, ara bulucu bu bir duruma getiren gençlerimize ve önderlik fail öğretmenlerimize başkaca ortak teşekkürname geçirmek istiyorum. Dünyanın en şişman fuarı bulunan TEKNOFEST fuarında Gaziosmanpaşalı gençlerimizin, Gaziosmanpaşa'daki İmam Hatip Lisesi'nden yetkilendirilmiş bulunan gençlerimizin üretmiş oldukları ortak ara bulucu TEKNOFEST Fuarında görmüş olmanın gururunu ve coşkusunu yaşıyorum. Bu taşıt demin Gaziosmanpaşa Belediyemizin garajında. Bu ara bulucu Gaziosmanpaşalı gençlerimiz üretti. Türkiye'de uygulayım bilimi ile imal edilen önce araç. Bu gösteriyor ki, Gaziosmanpaşa'da gençlerimize punt verildiği devir Milli Eğitim Müdürlüğü ve kadrosu önderlik etmiş olduğu zaman, olanaklar onların peşinden seferber edilmiş olduğu devir eksiksiz katılmış teknolojiye müteveccih ilgi, bilime erinç sevda, kültüre erinç sevda kendinden ortaya çıkıyor ve Gaziosmanpaşa Bilim, Sanat ve Kültür merkezi yerine sizlerle bu arada geleceğe yürüyor” halinde konuştu.

Konuşmaların peşi sıra Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kabilinden imal edilen ve TEKNOFEST'te eklenmiş bulunan ara bulucu inceledi.

Türkiye'nin önce benzinli uygulayım bilimi aracını üreten gençlerden İrfan Değirmenci, “ 2018 senesinde Lisedeyken başladık kılıç bu projeye. Hem asıltı sistemlerin dizaynı hem mekanik tasarımını ve yazılımını engelleme 3 yılda bitirdik. Biz bu projeye başladıktan çelimsiz ortak müddet sonradan meslek binası yıkıldığı düşüncesince 14 ayrımlı arsa fark geçirmek mecburiyetinde kaldık. Bu süreçte en şişman eksiğimiz hem bütçe evet aynı zamanda emek vermek ortamının olmaması arsa derdi oldu. Ama bu güçlü 3 salname süreçte pes etmedik ve ara bulucu tamamladık. Şöyle de ortak hassa kazandırdık aracımıza. Dünya'da önce ve yegâne benzinli mükemmel özerk ortak taşıt oldu. İsmi fon ve sim bir. Siz bilgisayarda bitme noktasını seçtiğiniz de gidiş geliş kurallarına akıllıca ortak halde sığır şeridi takibiyle beraberce sizi o noktaya denli ulaştırabiliyor” dedi.

5 bine DOĞRU öğrencinin Bilim Şenliğini görüşme edeceğini kaydeden Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, “Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yerine toplamda 35 atölye, 4 işporta salonu ve söyleşileri ile bu bölgede aşırı ağır ortak aktiflik yapıyoruz. 3 çağ süresince açıkça duracak bulunan aktiflik 5 bin yöresinde öğrencimiz stantlarımızı görüşme ederek buradaki öğrenimlerden faydalanacak. Şuanda da öğrencilerimiz atölyelerde pedagoji bilimi almakta. Bizim burada hazırlamaya çalıştığımız en önce öğrencilerimizi yaparak ve yaşayarak tedris modelini geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.
3 çağ süresince sürecek bulunan bilim şenliğinde kurulan sergilik ve atölyelerde robotik kodlama, 3d Yazıcı, Web 2.0 araçları, resen arsa sensoru oluşturmadan drama, masal anlatımı, okçuluk, ebru denli etkinlikler yapılacak.
Öte yandan, Gaziosmanpaşa Belediye Binası uğrunda startı maruz Bilim şenliği etkinliği drone ile açıktan görüntülendi.

Selim Bayraktar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler