USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'tan, Ahmet Nur Çebi'ye tepki

Elmas, Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi'nin, sarı-kırmızılı kulübün yöneticilerine meydana getirdiği eleştiriye kaba müşterek karşılık vererek "Konu, benim yöneticilerim yada rastgele müşterek Galatasaraylının ne yapması icap ettiğini söylemek, kimsenin haddi değildir"

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'tan, Ahmet Nur Çebi'ye tepki
04-11-2021 13:35
Ankara

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Ankara'da meydana gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu önceleri matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin sarı-kırmızılı yöneticiler Rezan Epözdemir ile Remzi Sanver'in açıklamalarıyla ilgilendiren icra ettiği mülakat karşı Elmas, "Diğer camialar anlamakta sıkıntı çekebilirler. Galatasaray aşırı şişman kırkyıllık pedagoji bilimi kurumuna sahip, adlı sanlı Galatasaraylı Tevfik Fikret'in söylediği gibi, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür.' birlikte camiadır. Galatasaray ayrımlı fikirlerden beslenen, bunun kararında da Türkiye'yi müterakki haiz birlikte kurumdur. Resmi şekilde Galatasaray'ı özümleme fail dalavere oturmuş sözcümüz Sayın Remzi Sanver'dir. Kendisinin söylediği değme sözcük benim kelimem sayılır. Galatasaray'ın başkanı benim, resmi sözcümüz de bellidir. Kişilerin görüşlerini söyleyeceği toprak de dalavere kuruludur. Onun haricinde Galatasaray biricik seslidir. Ben yahut Remzi Sanver'in söylediği kulübümüzün resmi görüşüdür. Resmi görüşümüz de değişmedi." ifadelerini kullandı.

Bütün pakt başkanlarıyla haberleşme biçiminde olduklarını özetleyen Elmas, şunları kaydetti:

"Sezon kökeninden buyana onlara, 'Kendi camiamızdan baskıyı kabul etmek düşüncesince gayrı camiaları yaralayıcı ithamlarda bulunduğumuz zaman, tığ rahatlarız lakin gayrı camiaların taraftarının vicdanında ağırbaşlı yaralanmaya etken oluruz.' dedim. Lütfen sorunları aramızda konuşalım. Bugüne denli bunu aşırı dobra uyguladığımız rüesa var. Ahmet Nur Çebi'yle de bunu konuşuyoruz. Açıkçası her insanın öz camiasıyla ilgilenmesi, öz sorunlarıyla uğraşması, başkalarının işine karışmaması en makul olandır. Konu, benim yöneticilerim ve ya rastgele birlikte Galatasaraylının ne yapması icap ettiğini anlatmaya gelince, bu kimsenin haddi değildir. Camiamızda söylenecek birlikte obje var ise ego söylerim. Dışarıdan bir tanesi arkadaşlarımızın nite davranması gerektiği karşı hesabına günah alıp, sınırını aşıp, hakeza birlikte iyon dibine girmesin. Bizim nezaketimiz hata anlaşılmasın. Galatasaray mukteza cevapları vermekten katiyen çekinme etmez."

"Adalet" paylaşımına tepki

Galatasaray'ın Gaziantep FK'yi 2-0 mağlup ettiği maçta attığı karşı gol düşüncesince Beşiktaş Kulübünce "Adalet" etiketiyle paylaşım yapılmasını eleştiren Elmas, "Ben Ahmet başkanla konuştum bu açıklamadan sonra. O ayrı düşünüyor, ego ayrı düşünüyorum. Anlaşmadığımız bölgeleri de bariz seçik konuşmakta yarar var. Ben hakkıyla üzüldüm." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'la oynadıkları derbi mücadelesinden sonradan rakiplerini kutlama kartı ettiklerini hatırlatan Elmas, şöyleki konuştu:

"Beşiktaş derbisinden sonradan tığ bu üslubu değişmek adına, bambaşka birlikte topluluğun galibiyetine silüet sürmemek, öz dersleri boşaltmak hesabına Beşiktaş'ı kutlama kartı ettik. Kendi içimizde de reaksiyon gördük. Bu benim göreve geldiğimde idealimdi. Her çeşitli tepkiyi göğüslemeye hazırım. Galatasaray ayrımlılık yaratır. Ahmet Nur Çebi, 'Biz sizin golünüze, gol değil demedik. Bizimkini vermediler. Bizim ki gol.' dedi. Ben bu üslubu akilane bulmuyorum. Bizim nazikâne kutlama kartı ettiğimiz ayrıca uran direktörümüzün de çıkıp bizim yönetimimizin görüşünü benimsediği, dostça birlikte biçimde birlikte mağlubiyetin nite yaşanabileceğini Türkiye'ye dayanıklı şekilde gösterdik. Bizim maçımız esnasında bari hakeza bahtsız birlikte izah yapmasalardı."

Kulüplere birlikte teklifinin bulunduğunu aktaran Elmas, "Herhangi birlikte kulübümüzün hakemle derdi varsa, onlarla bu arada MHK Başkanı'na gidelim. Taraftarlarınızın kızgınlığını kabul etmek düşüncesince yahut birlikte yenilgiyi sohbet etmek düşüncesince bu eski girintisiz çıkıntısız oyunlara başvurmayalım. Türk sporunun, futbolunun sorunları, masadan kalkmıyor bulunan taraftarlar arası gerilim oluyor. Nazik üslubumuza bitmeme edeceğiz. Haklı oldukları mevzularda topu topu kulüplerin yanındayız. Her ortamda onların birlikte mukteza konuşmaları yapmaya, onların hakkını da öz hakkımız derece savunmaya hazırız. Lütfen gayrı kulüplerin iç işleriyle ilgilendiren konuşurken duyarlık göstersin. Türk sporundaki tiksinme söylemini ortadan feshetmek her insanın elleme niyetiyle olur. Ben kendisiyle Beşiktaş hakları düşüncesince de MHK'ye bu arada gitmeye hazırım. Yalnız konuşmayalım. Kapalı kapılar peşinde konuşmayalım. Kulüpler Birliği Vakfı da bundan ötürü var. Eski alışkanlıklardan bundan sonradan vazgeçelim." değerlendirmesine bulundu.

"Galatasaray'a haddinden birlikte tomar ukubet hasretmek bedava değildir"

Burak Elmas, UEFA Avrupa Ligi'nde bu geceleyin ezanı oynayacakları Lokomotif Moskova maçına birlik yetenek izleyici alacaklarını yineledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun başvurularını reddettiğini hatırlatan Elmas, doğacak cezaya mücehhez olduklarını vurgulayarak, "Biz halis muhlis bunları fikren birlikte değişmeyen aldık. Türkiye'de 9 Kasım'da futbolda birlik izleyiciyle oynama sonucu verildi. Türk futbolu düşüncesince zaman yapacağımız karşılaşma aşırı önemli. Aşılarını tamamlamış taraftarlarımız zaman statta bulunmayı birlikte sınır olmadan adalet ediyor. Bu bizim öz inisiyatifimizde. Buna verilecek birlikte ukubet da olursa, her neyse bedeli Galatasaray Kulübü şekilde karşılamaya hazırız. Fakat dün az buçuk hali takip fırsatı buldum. Bu çeşit ortamları muntazır birtakımı kurnaz arkadaşlarımız var. Onlar da DOĞRU nahak yorumlar yapmış. Galatasaray'a haddinden birlikte tomar ukubet hasretmek bedava değildir. Galatasaray aşırı şişman kulüptür. Öyle girintisiz çıkıntısız değerlendirme karşıcı arkadaşları da bundan sonradan seyrediyor olacağız. Onlara da müstelzim yanıtı en kaba biçimde veririz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler