USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'tan, Ahmet Nur Çebi'ye tepki

Elmas, Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi'nin, sarı-kırmızılı kulübün yöneticilerine icra ettiği eleştiriye kaba ortak cevap vererek "Konu, benim yöneticilerim yada rastgele ortak Galatasaraylının ne yapması icap ettiğini söylemek, kimsenin haddi değildir" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'tan, Ahmet Nur Çebi'ye tepki
04-11-2021 13:35
Ankara

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Ankara'da meydana gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu önceleri matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin sarı-kırmızılı yöneticiler Rezan Epözdemir ile Remzi Sanver'in açıklamalarıyla ait icra ettiği mülakat kendince Elmas, "Diğer camialar anlamakta sıkıntı çekebilirler. Galatasaray baş döndürücü şişman kırkyıllık yetişek kurumuna sahip, adlı sanlı Galatasaraylı Tevfik Fikret'in söylediği gibi, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür.' müşterek camiadır. Galatasaray ayrımlı fikirlerden beslenen, bunun kararında da Türkiye'yi karşılama haiz müşterek kurumdur. Resmi şekilde Galatasaray'ı özümleme fail hile yerleşmiş sözcümüz Sayın Remzi Sanver'dir. Kendisinin söylediği rastgele müşterek söz benim kelimem sayılır. Galatasaray'ın başkanı benim, resmi sözcümüz de bellidir. Kişilerin görüşlerini söyleyeceği toprak de hile kuruludur. Onun haricinde Galatasaray müşterek tane seslidir. Ben yahut Remzi Sanver'in söylediği kulübümüzün resmi görüşüdür. Resmi görüşümüz de değişmedi." ifadelerini kullandı.

Bütün pakt başkanlarıyla haberleşme şeklinde olduklarını özetleyen Elmas, şunları kaydetti:

"Sezon gene bu yana onlara, 'Kendi camiamızdan baskıyı kabul etmek düşüncesince öbür camiaları yaralayıcı ithamlarda bulunduğumuz zaman, kılıç rahatlarız ancak öbür camiaların taraftarının vicdanında ağır yaralanmaya faktör oluruz.' dedim. Lütfen sorunları aramızda konuşalım. Bugüne denli bunu baş döndürücü elleme uyguladığımız rüesa var. Ahmet Nur Çebi'yle de bunu konuşuyoruz. Açıkçası her insanın zat camiasıyla ilgilenmesi, zat sorunlarıyla uğraşması, başkalarının işine karışmaması en akla yatkın olandır. Konu, benim yöneticilerim yahut rastgele müşterek Galatasaraylının ne yapması icap ettiğini anlatmaya gelince, bu kimsenin haddi değildir. Camiamızda söylenecek müşterek nesne var ise ego söylerim. Dışarıdan bir tanesi arkadaşlarımızın nite davranması gerektiği kendince üzerine günah alıp, sınırını aşıp, hakeza müşterek iyon dibine girmesin. Bizim nezaketimiz hata anlaşılmasın. Galatasaray lüzumlu cevapları vermekten katiyen çekinme etmez."

"Adalet" paylaşımına tepki

Galatasaray'ın Gaziantep FK'yi 2-0 mağlup ettiği maçta attığı huzur gol düşüncesince Beşiktaş Kulübünce "Adalet" etiketiyle paylaşım yapılmasını eleştiren Elmas, "Ben Ahmet başkanla konuştum bu açıklamadan sonra. O ayrı düşünüyor, ego ayrı düşünüyorum. Anlaşmadığımız bölgeleri de açıkça seçik konuşmakta yarar var. Ben hakkıyla üzüldüm." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'la oynadıkları derbi mücadelesinden sonraları rakiplerini kutlama ettiklerini hatırlatan Elmas, şu halde konuştu:

"Beşiktaş derbisinden sonraları kılıç bu üslubu değişmek adına, apayrı müşterek topluluğun galibiyetine karartı sürmemek, zat dersleri boşaltmak namına Beşiktaş'ı kutlama ettik. Kendi içimizde de reaksiyon gördük. Bu benim göreve geldiğimde idealimdi. Her muhtelif tepkiyi göğüslemeye hazırım. Galatasaray ayrımlılık yaratır. Ahmet Nur Çebi, 'Biz sizin golünüze, gol değil demedik. Bizimkini vermediler. Bizim ki gol.' dedi. Ben bu üslubu akla yatkın bulmuyorum. Bizim nazikâne kutlama ettiğimiz ayrıca beceri direktörümüzün de çıkıp bizim yönetimimizin görüşünü benimsediği, dostça müşterek halde müşterek mağlubiyetin nite yaşanabileceğini Türkiye'ye kalıp şekilde gösterdik. Bizim maçımız esnasında bari hakeza mutsuz müşterek izah yapmasalardı."

Kulüplere müşterek teklifinin bulunduğunu aktaran Elmas, "Herhangi müşterek kulübümüzün hakemle problemi varsa, onlarla bu arada MHK Başkanı'na gidelim. Taraftarlarınızın kızgınlığını kabul etmek düşüncesince yahut müşterek yenilgiyi sohbet etmek düşüncesince bu esbak sade oyunlara başvurmayalım. Türk sporunun, futbolunun sorunları, masadan kalkmıyor bulunan taraftarlar arası gerilim oluyor. Nazik üslubumuza bitmeme edeceğiz. Haklı oldukları mevzularda kâffesi kulüplerin yanındayız. Her ortamda onların yanı sıra lüzumlu konuşmaları yapmaya, onların hakkını da zat hakkımız kabilinden savunmaya hazırız. Lütfen öbür kulüplerin iç işleriyle ait konuşurken duyarlık göstersin. Türk sporundaki tiksinme söylemini ortadan feshetmek her insanın elleme niyetiyle olur. Ben kendisiyle Beşiktaş hakları düşüncesince de MHK'ye bu arada gitmeye hazırım. Yalnız konuşmayalım. Kapalı kapılar peşinde konuşmayalım. Kulüpler Birliği Vakfı da bundan çevre var. Eski alışkanlıklardan bundan sonraları vazgeçelim." değerlendirmesine bulundu.

"Galatasaray'a haddinden müşterek tomar ukubet özgülemek bedava değildir"

Burak Elmas, UEFA Avrupa Ligi'nde bu şeb ezanı oynayacakları Lokomotif Moskova maçına dört dörtlük yetenek peyrev alacaklarını yineledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun başvurularını reddettiğini hatırlatan Elmas, doğacak cezaya tedarikli olduklarını vurgulayarak, "Biz eksiksiz bunları fikren müşterek değişmeyen aldık. Türkiye'de 9 Kasım'da futbolda dört dörtlük izleyiciyle oynama sonucu verildi. Türk futbolu düşüncesince dakika yapacağımız karşılaşma baş döndürücü önemli. Aşılarını tamamlamış taraftarlarımız dakika statta bulunmayı müşterek sınır olmadan doğruluk ediyor. Bu bizim zat inisiyatifimizde. Buna verilecek müşterek ukubet da olursa, her neyse bedeli Galatasaray Kulübü şekilde karşılamaya hazırız. Fakat dün az buçuk vaziyeti izlem fırsatı buldum. Bu cins ortamları muntazır kimi kurnaz arkadaşlarımız var. Onlar da yerinde nahak yorumlar yapmış. Galatasaray'a haddinden müşterek tomar ukubet özgülemek bedava değildir. Galatasaray baş döndürücü şişman kulüptür. Öyle sade değerlendirme karşıcı arkadaşları da bundan sonraları seyrediyor olacağız. Onlara da müstelzim yanıtı en kaba halde veririz." sanarak laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler