USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransız siyasa bilimci, tahtelbahir krizinde Macron'un ABD'ye hakkında tılsım alamayacağını bel

Fransız siyasa bilim adamı Charles Saint-Prot, "ABD bizlere saldırmış olduğu düşüncesince çelimli ilaç kabul etmek gerekiyor. Alınması müstelzim bir tane çelimli ilaç NATO'nun bünyesindeki askeri kurumlardan çıkmak. NATO'dan çıkması gerekiyor demiyorum. Macron bu önlemi ala

Fransız siyasa bilimci, tahtelbahir krizinde Macron'un ABD'ye hakkında tılsım alamayacağını bel
22-09-2021 12:50
Paris

Fransız politika âlim ve Paris Jeopolitik Araştırmalar Gözlemevi Genel Direktörü Charles Saint-Prot, Avustralya'nın tahtelbahir projesinde Fransa'yı çevrim dışı bırakarak Amerika ve İngiltere ile anlaşmasına mukabil Fransa'nın başta ABD'ye gönül rahatlığı ilaç açısından ortak obje yapamayacağını düşündüğünü belirtti.

Saint-Prot, Avustralya'nın Fransa ile imzaladığı tahtelbahir anlaşmasını bozma ederek Amerika ve İngiltere ile kurduğu ortaklığı ve Fransa'nın atacağı olasıdır adımları AA muhabirine değerlendirdi.

Avustralya'nın Fransa ile tahtelbahir anlaşmasını 2016'da imzaladığını anımsatan Saint-Prot, bu ülkenin anlaşmanın akla yatkın olup olmadığına değişmeyen özgülemek düşüncesince tarihi bulunmasına mukabil akıbet anda bozma ettiğine ayraç ederek, "Avustralya, Amerika ve anlaşılan İngiltere'nin baskısı altında kaldı." dedi.

Saint-Prot, bu vakadan öğüt çıkarılması gerektiğini, Avustralya'nın düşünüldüğünün bilakis Fransa'nın dostu olmadığını belirterek şunları söyledi:

"ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin politikasını değiştirmediğini düşünüyorum. (Eski Amerika Başkanı Donald) Trump'a gönül rahatlığı 'iğrencin iğrenci olduğu' anlamında yaymaca vardı. Biden'ın politikasının Trump'ın benzeri ayrıca şimdi kötüsü bulunduğunu ayırt ediyoruz. Çünkü Biden askeri ve sınai lobilere teyit oldu. Brexit ile en kötüsünün öngörüldüğü İngiltere iri kuvvet bulunduğunu gösterdi. (İngiltere) Amerika ile ayrımsız çizgide ve bekâr değil. (İngiltere'nin önderliğinde) Commonwealth (İngiliz Milletler Topluluğu) var. İngiltere Kraliçesi'nin 20-30 denli ülkenin büyüklük başkanı bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

(Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron'un Fransası baş döndürücü yalnız. Çok açıkça iktisap etmek gerekir. Kimse bizi desteklemedi. 5-6 devir sonraları meydana getirilen ilkesel sözlerin haricinde göz boncuğu dayanaklık etmek gelmedi. O sözlerin dayanıklı kıymeti yok. Fransa Macron'un politikası dolayısıyla yalnız. Macron, dünyaya öğüt özgülemek istiyor, Sayın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile Sayın (İngiltere Başbakanı Boris) Johnson'un 'kahraman' bulunduğunu söylüyor fakat kendisinin kuvvetsiz bulunduğunu anlıyoruz."

"Macron mucize halde susuyor"

Saint-Prot, Fransa'nın bu olayın peşi sıra olasıdır adımlarına ilişkin, "Fransa'nın ortak obje yapamayacağını düşünüyorum. Çok ıvır zıvır önlemler alındı. (Washington'da) Bir ön gösterim bozma edildi. Bu galanın bozma edilmesi Amerikalıların umurunda değil. Büyükelçiler danışma düşüncesince ülkeye art çekildi. Bunun göz boncuğu tesiri yok. Dolayısıyla hoppadak ıvır zıvır önlemler alındı. Söylemdeyiz. Macron ise mucize halde susuyor. Halbuki büyüklük başkanı ve o reaksiyon göstermesi gerekiyor." dedi.

Macron'un izah ika vazifesini Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'a bıraktığını anlatım fail Saint-Prot, "ABD bizlere saldırmış olduğu düşüncesince çelimli ilaç kabul etmek gerekiyor. Alınması müstelzim biricik çelimli ilaç NATO'nun bünyesindeki askeri kurumlardan büyümek olacak. NATO'dan çıkması gerekiyor demiyorum. Macron bu önlemi alamaz. Macron konuşuyor ve dünyaya öğüt vermeyi biliyor güçlükle ülkesinin kendilerini savunmayı bilmiyor." görüşünü paylaştı.

Saint-Prot, Macron'un kelimesiz kalması ve "Le Drian'ın arkasına gizlenmesini" "korkaklık" namına nitelendirerek, bu vakada Le Drian'ın değil Macron'un Cumhurbaşkanı namına reaksiyon göstermesi icap ettiğini fakat bunu yapmadığını söyledi.

"Fransa hürmet mahsus ortak diyar değil"

Saint-Prot, "Macron (ABD'ye gönül rahatlığı ilaç olarak) ortak tomar ortak obje yapamaz. Sayın Putin, Sayın Erdoğan ve Sayın Johnson bahis konusu olduğunda konuşabiliyor, (Almanya Başbakanı Angela) Merkel'e sarılabiliyor, Merkel'in eteğinin arkasına gizlenebiliyor fakat (bu olayda) konkre ve çelimli önlemler alamıyor. Açık iktisap etmek gerekiyor. Hala baş döndürücü ıvır zıvır önlemlerdeyiz." sanarak konuştu.

Le Drian'ın Amerika ve Avustralya'daki büyükelçilerinin neler yaşandığı anlatması düşüncesince ülkeye çağırdığını fakat buna deme veremediğini kaydeden Saint-Prot, nelerin yaşandığını anlatacak ferdin büyükelçilerin olmadığını aktardı.

Saint-Prot, "Yaşanan baş döndürücü açık. Fransa hürmet mahsus ortak diyar değil. Fransa, Amerika ve müttefikleri Avustralya ve İngiltere kabilinden vuruş aldı. Gerçek bu." dedi.

Bu olayın peşi sıra Paris'in arsıulusal arenada zayıfladığını aktaran Saint-Prot, "Paris baş döndürücü levent boylu zamandır arsıulusal arenada zayıf. Çünkü Paris'in millî ortak politikası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Saint-Prot, Fransa'nın tahtelbahir projesini gerçekleştirecek kapasiteye ehil bulunduğunu fakat probleminin bu olmadığını vurguladı.

"Macron dünyaya öğüt özgülemek istiyor güçlükle evren ona gülüyor"

"Sorun arsıulusal arenada hürmet gören ortak hükümetimiz yok. Asıl meselenin bunun bulunduğunu düşünüyorum." diyen Saint-Prot, Fransa'nın savunduğu "Avrupa ordusunun" kurulmasının Avrupa devletleri ortada el birliği olmadığı düşüncesince gibi olmadığına ayraç etti.

Saint-Prot, "Fransa'nın hatırlı ortak diyar olmadığı açık. Macron dünyaya öğüt özgülemek istiyor güçlükle evren ona gülüyor. Asıl dava bu." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler