USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, balıkçı problemi dair İngiltere'yi uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bitmeme fail balıkçı problemine bağlı "İngilizler açıkça biçimde harekete geçmezse 2 Kasım bakımından planlanan dişe diş önlemleri yaşama geçirilecek." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, balıkçı problemi dair İngiltere'yi uyardı
31-10-2021 22:03
Paris

Macron, İtalya'nın başkenti Roma'da planlı G20 Zirvesi'nin peşi sıra düzenediği matbuat toplantısında, aralarındaki balıkçı problemine karşın İngiltere ile askeri iş birliğinin bitmeme ettiğini belirtti.

Ülkenin Calais kentinde mevcut aşırı sayıda ağır aksak göçmenin Fransa'ya sığınma talebi olmadığını ve İngiltere'ye görmek istediğini anlatım fail Macron, "Bu mevzuda kan basıncı terfi etti ve İngiltere'nin süresince siyasal tartışmalara sebep oldu. Bazı yeğleme ve uygulamaları benimseme edemeyiz, kükremek kanalıyla gelenleri arka sevk yapmak gibi. Bu arsıulusal insancasına hukuka aykırıdır. Bu mevzuda Boris Johnson ile nice kere görüştük." diyerek konuştu.

Macron, Brexit anlaşmasının uygulanmasının çabucak Fransa'yı ilgili ortak husus olmadığını söyledi.

İngiltere'nin Brexit anlaşmasını uygulamadığını, buna erinç kelimesiz kalamayacaklarını anlatım fail Macron, balıkçı problemine ilişkin, "Hiçbir yüklülük istemiyorum fakat ağır olunmalı. 10 aydır çalışıyoruz. (Fransız) balıkçıların ortak bölümüne lisans verildi diğerlerine ise adsız sansız nedenlerden çevre verilmedi. Lisans üstüne hala ortak yöntem belirlenmedi. Fransız hükümeti ve Avrupa Birliği 'bu yaklaşımda bitmeme edersiniz dişe diş önlemleri olacak' ağıt hakkı var." diyerek konuştu.

Macron, tutkusunun dişe diş önlemleri benimseme eylemek olmadığını söyledi.

Fransız balıkçılarının işlerini yapabilmeleri düşüncesince anlaşmanın sağlanması icap ettiğini anlatım fail Macron, Johnson ile bu probleminin çözümü üstünde konuştuklarını kaydetti.

Macron, Johnson ile meydana getirilen görüşmenin peşi sıra İngiliz hükümetine istem edilen belgeleri ilettiklerini anlatım ederek "Top bundan böyle onlarda. İngilizler açıkça halde harekete geçmezse 2 Kasım bakımından planlanan dişe diş önlemleri yaşama geçirilecek." dedi.

Bu probleminin çabucak Fransa'yı değil, nice Avrupa ülkesini de ilgilendirdiğini anlatım fail Macron, bu sorunda AB Komisyonunun ve Avrupa ülkelerinin Fransa'nın birlikte bulunduğunu aktardı.

Macron, Kuzey İrlanda Protokolü üstüne da "topun İngiltere'de" bulunduğunu söyledi.

Emmanuel Macron, G20 Zirvesinin iklim, çevre, afiyet ve sayısal hikayelerinde güzel sonuçlandığını belirtti.

Fransız Hükümeti Sözcüsü Gabriel Attal, 27 Ekim'de icra ettiği açıklamada, bitmeme fail balıkçı problemi zımnında 2 Kasım bakımından İngiltere'ye erinç dişe diş önlemlerini yaşama geçireceklerini belirtmişti.

İngiltere'den Fransa'ya ithal edilen mamüllerin gümrükte sistemli adına arama edileceğini ve kükremek ürünlerinin ithal edilmesini yasaklayacaklarını anlatım fail Attal, bunların haricinde apayrı önlemlerin alınacağını ve doğacak günlerde açıklanacağını kaydetmişti.

Balıkçılık sorunu

AB ve İngiltere ortada 2021'deki balıkçılık kotalarının belirlenmesine müteveccih müzakerelerde uzlaşma sağlanabildi fakat başta Fransız balıkçılar, belirlenen alanlarda çalışkanlık gösteremedi.

İngiltere'ye ilişkin Jersey Adası yönetimi, zat kişmiri sularında avlanmaya sürdürmek talip Fransız balıkçı teknelerinden, geçmişteki faaliyetlerine değgin iddia sunmalarını istemişti. Bu durum, İngiltere ve Fransa ortada gerilime sebep olmuştu.

Fransa, Jersey'in elektriğini kesin tehdidinde bulunmuş, Fransız balıkçılar da Ada'daki limanı ablukaya almıştı.

İngiliz hükümeti, Jersey Adası'na tılsım adına dü donanma gecesi gecesi gemisi göndermiş, Fransa da bunun peşi sıra dişe diş adına alana dü donanma gecesi gecesi gemisi sevk sonucu almıştı.

Fransız balıkçıların ablukasının bitmesi üzerine, donanma gecesi gecesi gemileri aykırı arka çağrılmıştı. Fransa, balıkçılık üstüne AB'nin, Birleşik Krallık'a erinç henüz sert davranmasını istem ediyor.

Manş Adaları'ndan bulunan Jersey'nin elektriğinin yüzdelik 95'i tahminî 14 balçık uzaklıktaki Fransa çeşidinden sağlanıyor. Kendine saf ortak yönetimi bulunan ve Kraliçe'nin ortak mümessili mevcut Ada, arsıulusal arenada İngiltere çeşidinden temessül ediliyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler