USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlar Ersoy ve Karaismailoğlu ile Intercity Yönetim Kurulu Başkan Ak, 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesinde pistte araştırmalar yaparak matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Formula 1 matbuat toplantısı gerçekleştirildi
02-10-2021 13:16
İstanbul

Basın toplantısındada mütekellim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un dünyadan gezmen çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sadece ortak mega site değil bire ortak sürede nüfusuyla mütenasip biçimde dünyadan gezmen çekici en ehemmiyetli şehirlerden biri. Kovid-19 ile bu arada dünyada iklim trafikleri kapanmış oldu ve aşının bulunması ve aceleci ortak biçimde hepsi dünyada uygulanmaya başlamasıyla baş başa nice iklim trafiği de gine sansasyonel ortak biçimde açılmaya başlandı. İstanbul çabucak değerleriyle ön planda değil bulunan altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en şişman ikinci havalimanına sahip.

Önümüzdeki ay bakımından da dünyanın en ehemmiyetli en kalburüstü cruise limanlarından biri Türkiye'de açılacak. Yani enfrastrüktür sanarak baktığınız devir gezim altyapısı yerine en şişman ve en ehemmiyetli altyapıları da doğrusu erbap ortak şehirden bahsediyoruz. Bu bağlamda sizin bu değerlere erbap olmanız kültürel, kazı bilimsel ve doğa varlıkları açısından ne derece erbap olursanız olun bunlar biricik başına çekicilik noktası oluşturmanız düşüncesince ehliyetli olmuyor. Turizm dendiği devir etraflı bu erbap olduğunuz özelliklerin farkındalığının hepsi dünyada sağlanması gerekiyor. Bu özelliklerinizin en elleme biçimde anlatım edilerek rakiplerinizden de ayrışmanız gerekiyor.

"Turizm Geliştirme Ajansı yerine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak noktası ödeme sonucunda aldık"

Ayrışma dair en şişman silahlarının kültür-sanat ve sportif etkinlikler bulunduğunun altını çizen Ersoy,

Çünkü hakeza şişman ortak mega kenti tanıtırken arsıulusal arenada nağme getiren kültürel sanatla alakalı ve sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bu bağlamda Formula 1 evren çapındaki en sansasyonel sportif vakalardan ortak tanesi. Intercity başkanımızın da dediği kabil dü milyara yaklaşan peyrev kapasitesine sahip. Pandemi nedeniyle de insanoğlu pistlerden ırak kaldılar. Birçok etkinlikten ırak kaldılar. Açılmalar başlayınca da düpedüz rüçhan yerine evvel oluşturulan bölgelere gelip gine kaybettikleri zamanı gine aceleci ortak biçimde gitmek istiyorlar.

Eskiye dönüşün en manalı mesajının verildiği etkinlikler halinde de bu gelişiyor. Biliyorsunuz bu etkinlikler az buçuk da fiyatlı etkinlikler. Sahip bulunduğu ve yarattığı özen nedeniyle de natürel yerine baş döndürücü ortak tomar mali dayanak noktası gerekiyor. Bu bağlamda Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı 2019'da hizmete girdi. Biz Turizm Geliştirme Ajansı yerine Formula 1'in İstanbul organizasyonuna dayanak noktası ödeme sonucunda aldık. Bizim isteğimiz arzumuz inşallah Intercity bu organizasyonu İstanbul'da mihman bir duruma getirir tekrar. Standart programa engelleme eder. Biz de bu bağlamda gerekseme da olursa Turizm Geliştirme Ajansı bünyemizdeki gezim ihya ajansı aracılığıyla hâlâ ortak tomar ulama vermeye hazırız." halinde konuştu.

"Bu tür etkinlikler apayrı arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturuyor"

Bakan Ersoy, bu tür etkinliklerin apayrı arsıulusal etkinlikler düşüncesince de çekicilik noktası oluşturduğuna aksan yaparak, "Siz bu tür etkinliklerin sayısını arttırdıkça öteki arsıulusal etkinliklerin de erek ülkesi durumuna geliyorsunuz. Bu tür organizasyonlar düşüncesince bu çapta kalburüstü lokasyonlar, kalburüstü kentler de önemli. Yani onlar da esasen bu tür illerde bu organizasyonları nüfuz geçirmek istiyorlar. Çünkü gezinsel altyapısı, konaklama altyapısı ve muvasala altyapısı sanarak baktığınız devir en şen organizasyonların gerçekleştirileceği şehirlerden ortak tanesi burası. Her şeyden ilkin protez ortak memleket değil, natürel ortak memleket burası. Binlerce salname geçmişi bulunan ortak şehir. Bütün bunları yukarı caba koyduğunuzda her insanoğlunun çıkarlarının birleştiği turistin de en sevinçli biçimde bu tür etkinliklere katılacağı ortak düz oluşuk oluyor. İnşallah mihman bir duruma getiririz el birliğiyle. Biz de üstümüze sakıt ne var ise bundan ahir organizasyonlar düşüncesince kalan miktarda dayanak noktası vermeye sürdürmek istiyoruz. İnşallah kalburüstü ortak düzenleme olur. Daha nicelerine ev sahipliği ediyoruz sanarak düşünüyorum." sanarak konuştu.

"Tüm asfaltlarını şişman ortak hassasiyetle yeniledik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise 200 ülkedeki 250’nin üstündeki editör kuruluşun yakından strateji etmiş bulunduğu F1 yarışlarının 2 milyarın üstünde insanoğlu kabilinden yakından strateji edildiğini belirterek "2005 ile 2011 yılları ortada vatanımızda yedi kere planlı bu dev organizasyon, dokuz sene aradan sonraları 2020 yılının Kasım ayında vatanımızda düzenlendi. 2020’deki organizasyonel başarıdan ötürü İstanbul bu sene F1 yarışlarının takvimine alındı." dedi.

2005 senesinde meydana getirilen ve aradan sabık on iptidai yılda ıvır zıvır onarımdan sabık pistler ve servis yollarını yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "2020 yılında; Intercity İstanbul Park’ın 5 bin 338 metrelik pisti ile birlikte, pit-stop alanları ve servis yolu ile baş başa hepsi asfaltlarını şişman ortak hassasiyetle yeniledik. Intecity İstanbul Park’ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemeleri tamamladık. 2021 F1 yarışları düşüncesince bu sene da asfalt yüzeyinde bulunan yer sakızı ve film tabakasını sildik. Bu şekilde, yarışlık yüzeyinin yaş ve döşenmemiş hallerde tutunma kapasitesini azami düzeye çıkardık. Alandaki gidiş geliş levhalarını yeniledik, arızi bilim levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik ufki işaretlemeleri yaptık." ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeydeki şişman spor, konuşma ve ekin etkinliklerinin seçiminde, devletler derece dünyaca adlı sanlı bellik şehirlerin yeğleme edildiğine dikkati çekici Karaismailoğlu, "Bizler de ortak evren markası bulunan İstanbulumuzun muvasala ve muhabere altyapılarını güçlendirerek, mega şehrin bellik değerinin artırılması düşüncesince çalışmalar üretiyoruz. Bu vesileyle 6-7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceğimiz ’12.Ulaştırma ve Haberleşme Şuramızın duyurusunu nüfuz geçirmek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Yerleşkesi C Terminali’nde gerçekleştireceğimiz şurada, geleceğin muvasala ve enformasyon sistemleri ile politikalarını arsıulusal kurda ele alacağız. Biz, bu şehri ve İstanbulluları baş döndürücü seviyor, değme devir ve bu zeminde yanlarında ve civarlarında olduğumuzu tabir geçirmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

"100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz"

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1'i arkasında olmak düşüncesince 30 binin üstünde ecnebi turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

İstanbul'da planlı Formula 1'in en coşku donör yarışlardan biri bulunduğunu aktaran Vural Ak, "Formula 1’i Türkiye’ye getirme rolü Sayın Cumhurbaşkanımız kabilinden bizlere verildiğinden itibaren şişman gayretler sonucunda sabık sene 2020’deki İstanbul yarışı gerçekleşti. Yarış baş döndürücü özen çekici ortak konkur oldu, tahminî 2 bilyon insanoğlu en kalburüstü konkur ödülünü almamızı sağladı. İstanbul ve Türkiye’yi elleme ortak biçimde tanıttığımızı düşünüyorum. İstanbul, Asya ve Avrupa’nın birleştiği medeniyetler merkezi ortak nokta. Kendi başına ortak bellik bulunan İstanbul’un içerisinden hâlâ ıvır zıvır markalar bulunan Formula 1 kabil aktivitelerle zenginleştirmek hepimizin görevi. İstanbul Park, dünyanın en coşku donör pistlerinden biri. 8-9-10 Ekim’de Formula 1’in Türkiye ayağını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçen seneki yarışın dünyada 2 bilyon insanoğlu kabilinden izlendiğini tamlayan Ak, "Bu sene de bire ortak sayıda insanoğlunun kovuşturmasına değişmez gözüyle bakılıyor. Bu derece baş döndürücü kişiye apayrı lansman olanağı olmadığını düşünüyorum. Kovid önlemlerinden ötürü kapasitemiz hâlâ ortak tomar bulunmasına karşın azami 100 bin kişiyi ağırlamayı düşünüyoruz. Son yıllarda kalan ecnebi ilgisiyle bilet satışları çabucak gidiyor. Yaklaşık 30 binin üstünde ecnebi konuğu İstanbul’da ağırlayacağız. Sadece o hafta böylecene 150-200 milyon dolar yöresinde İstanbul’a ortak girdi olacağını düşünüyorum. Bundan da önemlisi İstanbul’un arıtılmış ortak organizasyona ev sahipliği yapmasıdır. Başarıyla bu organizasyonun altından kalkacağımızı düşünüyorum." halinde konuştu.

İstanbul'daki yarışa şişman ortak talebin bulunduğunu açıklanan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı, "Kovid'den ötürü değme nesne hâlâ ayrımlı fakat aşılama konusunu vatanımızda çözdüğümüz düşüncesince burada 100 bin insanoğlu olacak. Bıraksak hâlâ ortak tomar olacaktı. Gençler bu işe baş döndürücü meraklı, değme yaştan baş döndürücü peyrev var, özen ilgi baş döndürücü yüksek. Hükümetimizin almış bulunduğu hepsi kovid tedbirleri uygulanarak şen ortak biçimde 100 bin kişiyi burada ağırlayacağız. Biletlerin şişman bölümü satışa çıktıktan 1 hafta sonraları bitti. Formula 1 hepsi dünyada bire ortak standartlarda gerçekleştiriliyor. Masrafları da ekü ve dolar yerine ödeniyor. Bizim buradaki hepsi gelirimiz Türk lirası bilet satışlarından bulunduğu düşüncesince dolar ve avroya döndüğümüzde bizim burada sattığımız biletler dünyada açıkça boşluk en ehven biletler." değerlendirmesinde bulundu.

Vural Ak, İstanbul'daki yarışın sloganının "Challenge eight" olması karşı ise, "Sekiz nolu virajımız dünyada ikonik ortak viraja dönüştü. Burayı tasarlayan Alman mimar, burayı nesir ederken baş döndürücü elleme ortak akım yapıp, tepeleri bozmadan aralarından yolu geçirerek pisti meydana getirdiği düşüncesince bizim hepsi virajlarımız esasen elbette virajlar. Bu pilotlar açısından baş döndürücü leziz ve çetince bir duruma geliyor. Arabaların asıltı ve sargaç ayarları süreleri baş döndürücü etkiliyor. 8. dönemeci hata dönen baş döndürücü ahit kaybediyor, elleme dönen baş döndürücü ahit kazanıyor. Çok disiplin ortak fiziki başarım gerektiriyor. Bu sebeple hepsi dünyada adlı sanlı oldu. Sekizinci virajla ilgilendiren motto da buradan geliyor." ifadelerini kullandı.

Formula 1’in acemi yukarı yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali'nin davetlileri yerine haftaya Türkiye'ye geleceğini açıklanan Ak şöyleki konuştu:

"Önemli görüşmeler yapacağız fakat Sayın Turizm Bakanımızın az buçuk ilkin verdiği sava muhteşem. Çünkü hepsi dünyada bu olayın kamunun mali kuvvetiyle yapıldığı bilinirken, tığ dü yıldır özlük imkanlarımızla hazırlamaya çalışıyoruz. Ama pandeminin tesiri ekonomiden doğrulmak neredeyse seneye değme nesne alışılagelen maliyetine art değiştirmek üzere. Tekrar erdemli maliyetler konuşulacak. Biz 10 salname sözleşme nüfuz geçirmek düşüncesince baş döndürücü konuştuk, mesafede aldık. Umuyorum bu yarışın böylecene ortak imzayla mihman ortak tarihle İstanbulumuzda birleştirme etmiş olacağız. Ama bu hususi ve kamunun baş başa yapacağı ortak şey. Bugün aldığımız çav de bunun baş döndürücü ehemmiyetli ortak desteği oldu. Teşekkürler sayın bakanım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler