USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: Pereira'nın arkasındayız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli futbol takımının uran direktörü Vitor Pereira'nın peşinde olduklarını söyledi.ni bitirmeye geldi. Hala da akla yatkın yaptığımızı düşünüyorum"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: Pereira'nın arkasındayız
11-11-2021 17:49
İstanbul

Ali Koç, FB TV'de katılmış olduğu programda gündeme değgin açıklamalarda bulundu.

Son çağda biçimsiz neticeler meydan sarı-lacivertli ekipte uran yönetmen Pereira'nın tenkitlerin mihrak noktası durumuna gelmesiyle ilgilendiren Başkan Koç, "Rakibin hocası 1 sorgulanırsa Fenerbahçe'nin hocası 5 sorgulanır. Pereira geldiği birlikte numara devir gaye tahtasına kondu. Yabancı hocalara birlikte tomar sabır yok. Pereira buraya mülk düşüncesince gelmedi. Yarım artan öyküsünü bitirmeye geldi. Hala da akilane yaptığımızı düşünüyorum. Ben hocanın ardı sıra iş çevirecek eş değilim. Her devir B planının olması geçişsiz lakin şu an buna ihtiyacımız yok. Galatasaray maçının kararı ne olursa olsun bu geçerli. O maçı kazanacağız. Olumsuz neticelerde cezrî değişikliğe gidecek birlikte şeyler olacağını sanmıyorum. Hocamızın tazminatı yok. Bunu belirgin birlikte biçimde söyleyeyim. Pereira'nın arkasındayız. Takımımıza ve kendimize inanıyoruz. 3-4 hafta sonradan alelacayip noktada olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yaşanan biçimsiz gidişle ilgilendiren Portekizli uran adamdan anlatım aldıklarını aktaran Koç, "Kriz yönetimi var. Bunu yönetmeniz gerekiyor. Hocamızın geçmiş günkü fideist kelimesi kelimesine bitmeme ediyor. Sadece birlikte kadro arayı açtı. Oyun sistemi tartışılır. Burada biraz eksiğimiz var. Bunu biliyorduk. 3'lü yetişim Türkiye'de baş döndürücü tutmuyor. Hocamız, bu dubara sistemiyle ilgilendiren ekibe hâlâ uyabilecek neler yapılabileceğini planladığını söyledi. Görüşeceğiz ve işimize bakacağız. Hocamızın ardı sıra iş çevirip maada hocalarla görüşmüyoruz. Gazetelerde yazan rastgele obje hurafe. Hocamızdan memnunuz. Sorunların aşılabilecek olgunlukta olduğu için şüphemiz yok. Bu biçimde bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

"Mesut'un bundan böyle işine odaklanması lazım"

Ali Koç, akıbet maçlarda birlikte tomar şekil şansı bulamayan Mesut Özil'in bundan böyle işine odaklanması icap ettiğini vurgulayarak, kuzey futbolcuya ileti gönderdi.

Mesut'un hâlâ birlikte tomar müddet kabul etmek istediğinin altını çizen Başkan Koç, şu görüşleri aktardı:

"Sezon aslında bu yana Van Persie vakası yaratılmaya çalışılıyor. Mesut yerinde şekilde oynamaya aç. Aldığı süreler devir ortamında arttı. İyi birlikte Mesut'un yarattığı harikaları hepimiz de biliyoruz. Hocamızın Mesut'a erinç ön yargısı yok. Mesut dünyaya kendisini kanıtlamak istiyor. Mesut'u burada hepsi baş döndürücü seviyor. Mesut'un da bundan böyle işine odaklanması lazım. Mesut'un ticari işlerini birlikte yana koyup 'Fenerbahçe düşüncesince kesinlikle yardım veririm'e odaklanması gerekiyor. Mesut'tan azami biçimde yararlanmalıyız."

Vitor Pereira'nın da Mesut Özil'den en güzel biçimde faydalanması gerektiğine dikkati çekici Ali Koç, "Basında yaratıldığı denli iri dava yok. Mesut oynamadığı düşüncesince mutsuz. Hoca da 'Tüm aktörleri kesinlikle en güzel biçimde kullanabilirim'i gözden geçirmeli. Talihsiz sakatlıklar yaşadık. Hangi takımın 3 kaptanı ansızın sakat? Burada asal bulunan Fenerbahçe'dir. Esas bulunan Fenerbahçe'nin başarısıdır. Bu bilinçle işleri yürütüyoruz." halinde düşün belirtti.

"Takımın böke olmasını istiyorsanız silgi atmayın

Ali Koç, oynadıkları akıbet maçta taraftarların namına ve yönetimine müteveccih istifa çağrısıyla ilgilendiren şu biçimde konuştu:

"Herkesin görüşüne saygılıyız. Ancak ayrımsız kanaatte değilim. Geldiğimizden bu yana ne koşullarda bu rolü namına getirmeye çalıştığımızı gün yazacaktır. Mali mevzulara on paralık girmiyorum. Taraftarlardan kendilerine şurası sormalarını istiyorum; niçin Fenerbahçe'de olanlar maada camialarda olmuyor? Eski yöneticiler benzeşim hareketler ortamında olmuyorlar? Fenerbahçeli yorumcuların yaklaşımıyla gayrı kadro yorumcularının yaklaşımı ortada siyahla parafin denli ayırt var. Bunun irdelenmesi gerekiyor. Başarı yakalanacaksa en ehemmiyetli ilke taraftardan geçecektir."

Samimi ve müspet eleştirilere rastgele devir açıkça olduklarını vurgulayan Başkan Koç, şunları kaydetti:

"Görev süremiz belli. Sportif ve spor dışı mevzularda hedeflerimiz belli. Bunlara ulaşamayacağımıza inandığımız devir birlikte dakika güçlü irtical gerekeni yaparız. Taraftar hancıdır arka artan yolcudur. Gönülden ve içtenlikli eleştiriye boynumuz kıldan ince. Taraftarlarımızda da tabii şekilde 7 sezondur yaşananların verdiği mutsuzluğu belirgin birlikte biçimde anlıyorum. Bu hal değil. Bir Fenerbahçe taraftarının biçimsiz revan birlikte maçta '3' diyerek bağırması bizlere yakışmıyor. İstediğiniz denli kızın fakat eleştiriyi karşılaşma sonuna bırakın. Bu benden baş döndürücü takıma dokunca verir. 10 nokta kapanmayacak birlikte ayırt değil. Bu vakit olmaması düşüncesince birlikte sebep yok. Bazen tarihiniz, isminiz ve gücünüz sizi şampiyonluğa götürür. Son anne denli bu yarışın ortamında olacağız. Tek endişemiz bu sekilik olaylarının bitmeme etmesi ve bunun futbolculara dokunca vermesi. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Büyük resmi güzel görün, bu takımın böke olmasını istiyorsanız silgi atmayın. Devre ortada gerekiyorsa rastgele ayrışık engelleme yapılır. Fenerbahçe yükselişe geçecektir. İnanmaya bitmeme etsinler."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler