USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta

Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda Mark Zuckerberg yeni müşareket vizyonunu ve yeni çatı markası Meta'yı tanıttı. Meta'nın yeni gösterimi doğrultusunda, yeni mihrak noktası metaverse'ü yaşama buyurmak ve şahısların bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerin

Facebook yeni çatı markasını duyurdu: Meta
30-10-2021 09:28
Her sene planlı Facebook Connect Konferansı, AR ve VR (Artırılmış ve Sanal Gerçeklik) geliştiricilerini, muhteva üreticilerini ve pazarlamacıları ortak araya getiriyor. Bu yılki mevhum etkinlikte de, içtimai bağlantıdan eğlence, oyun, fitness, iş, pedagoji bilimi ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda ne şekilleneceği incelendi. İnsanların metaverse hayatına hamle atmalarına asistan olacak yeni Meta araçları duyuruldu.

Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, yeni çatı marka Meta ve metaverse karşı açıklamalarda bulundu.

''Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin zarfında olduğunuz, somutlaştırılmış ortak internet''

Metaverse karşı bilim verici Derya Matraş, ''Facebook 2004'te kurulduğunda, şahısların bağlanak ihdas alternatifini değiştirdi. Messenger, Instagram ve WhatsApp üzere uygulamalarla da evren çapında milyarlarca insanı elan da güçlendirdi. Teknolojinin yaşamlarımızdaki gerçek önemi, bizlere kendimizi anlatım ika ve dünyayı elan da varlıklı ortak biçimde deneyimleme enerjisini ne biçimde verdiğiyle ilgili.

Önce masaüstünden web'e ve çokbilmiş telefonlara geçtik. Sonra mesajlaşmadan birbirimize foto ve videolar yollamaya geçtik. Ama bu yolun sonu değil. Bir ahir ortam ve taşıt elan da şümullü olacak. Sadece bakmakla kalmayıp deneyimin zarfında olduğunuz, somutlaştırılmış ortak internet. Biz buna metaverse diyoruz. Metaverse'ü içtimai teknolojilerin etraflıca yolculuğundaki ortak ahir tekâmül kendisine düşünebiliriz. Bu dünya, şirketimiz düşüncesince de yeni ortak sahife açıyor. Metaverse'de bugün elektronik beyin yahut telefon diyince aklımıza gelmeyen ağız ağıza yeni kategorilerin yanı esna arkadaşlarınızla ortak araya gelmek, düzen oynamak, alım satım gerçekleştirmek üzere hülya edebileceğiniz doğrudan elden gelişigüzel şeyi yapabileceksiniz. Bu yenilikler ekranlarda elan ortak tomar devir harcamakla ait değil. Metaverse, halihazırda görüntülük karşısında geçirdiğimiz tarihi elan dobra bir duruma getirmekle ilgili.

Metaverse, birtakım kimi üç buutlu dünyayı kapsayarak birtakım kimi de fiziki dünyada mevcut kendisine günümüzün çevrimiçi içtimai deneyimlerinin ortak karışımı kendisine karşımıza çıkacak. Bir arada olamadığımız yıllarda fark gayrı insanlarla üç buutlu deneyimler paylaşmamıza ve fiziki dünyada yapamayacağımız şeyleri baş başa yapmamıza imkân tanıyacak'' dedi.

''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri denli yayılmış olacak''

Metaverse yaşama geçtiğinde nelerin olacağına müteallik açıklamada mevcut Matraş, ''Metaverse yaşama geçtiğinde, avatarlar bugünün yanay resimleri denli yayılmış olacak. Ancak stator ortak fon hesabına deli dolu 3D avatarlar, etkileşimlerinizi bugün çevrimiçi kendisine beklenen bulunan gelişigüzel şeyden aşırı elan varlıklı bir duruma getirecek. Yazmak yahut ilişmek yerine, ortak şeyi ellerinizi akıntı ettirerek, biraz lafız söyleyerek ve üste birtakım kimi fikren gerçekleştirebileceksiniz.

Cihazlar, dikkatimizin mihrak noktası olmayacak. Araya dönüşmek yerine, yaşadığımız yeni deneyimlerde bizlere ortak mevcut olma hissi verecek. Metaverse, etkileşime geçebileceğimiz dünyaya yeni katmanlar eklememize müsaade vererek elan varlıklı deneyimler sunacak. İçerik üreticileri ve sanatçılar, seyircileriyle yeni yollarla bağlanak kurabilecek ve onları bu paylaşılan deneyimlere hakkıyla engelleme edebilecek. Son biraz senedir nice insanoğlunun gelişigüzel yerden çarpıcı ortak biçimde çalışabileceğini biliyoruz. Ancak, birtakım insanoğlu ortak aradayken diğerlerinin hala engin emek harcaması aşırı elan komplike ortak çözüm alabilir. Bu nedenle, nerede olurlarsa olsunlar her kişiye bire ortak yerde bulunma fırsatı verecek araçları arz etmek oyunun kurallarını değiştirecek'' biçiminde konuştu.

Connect Konferansı'nda neler duyuruldu?

Matraş, konferansta duyurulan mevzuları şu biçimde açıkladı:

''Her sene düzenlediğimiz Connect Konferansı'nda bu sene içtimai bağlantıdan tutun da eğlence, oyun, fitness, iş, pedagoji bilimi ve ticarete kadar, metaverse tabanındaki deneyimlerin önümüzdeki on yılda ne şekilleneceğini inceledik. Buna ek olarak, şahısların metaverse hayatına hamle atmalarına asistan olacak yeni Meta araçlarını duyurduk.”

Metaverse'ün merkezindeki evvel vizyonumuz Horizon Home, metaverse'deki eviniz üzere olacak, arkadaşlarınızla baş başa sayaç geçirebilecek, videoteyp izleyebilecek ve oyunları ve uygulamaları keşfedebileceksiniz. Ayrıca Messenger ünlü aramalarını da bu dünyaya getiriyoruz; Messenger'ın hareketli bulunduğu rastgele ortak platformdan arkadaşlarınızla ünlü ortak görüşmeye katılabilecek ve baş başa sayaç geçirebilecek yada VR (Sanal Gerçeklik) mekanlarına yolculuk edebileceksiniz. Yeni spor programlarının yanı sıra, Quest 2 düşüncesince tüketicilere sürülecek Active Pack takıları elan şen spor yapmanızı sağlayacak.

Quest tabanlı yeniliklere ek olarak, Project Cambria'yı da duyurduk. Project Cambria, ümranlı teknolojilerin hepsi ile donatılmış, fevk düzem ortak VR başlığı olacak. Project Cambria'yı bu yıllarda beklenen bulunan en encam teknolojiye erbap programlamayı denemeye neşet etmek arzu edenler düşüncesince tasarlıyoruz.

Ürün yeniliklerinin yanı sıra, metaverse'ün geleceği düşüncesince ekosisteme de envestisman hazırlamaya bitmeme ediyoruz. AR ilişkin Presence Platform ve yeni SDK (yazılım ihya kiti) sürümlerimiz ile geliştiriciler elan ortak tomar VR becerisine erişebilecek. Presence Platform geliştiricilerin, ortak kullanıcının fiziki dünyası ile mevhum içerikleri problemsiz ortak biçimde harmanlamasına punt sunacak. Spark AR düşüncesince ise sayısal nesneleri fiziki dünyaya konumlamak ve derinlik ve opaklık içererek şahısların bu nesnelerle realist ortak biçimde etkileşime girmesini getirmek düşüncesince kullanacakları yeni vesait üstünde çalışıyoruz. Sadece cümbüş değil, dinamo pedagoji bilimi içerisinde ne bulunduğu meydana getiren yeni soy sop muhteva üreticilerini terbiyelemek düşüncesince de 150 milyon dolarlık yeni ortak fonu duyurduk.”

Metaverse iş dünyasının geleceğini ne şekillendirecek?

Metaverse'ün iş hayatına tesirini değerlendiren Matraş, ''Yakında, işletmeler düşüncesince tasarlanmış, fakat bugün satın alabileceğiniz bire ortak mahveden Quest 2 başlığı üstünde hareketli yeni ortak hassa paketi bulunan Quest for Business'ı sınav etmeye başlayacağız.

Quest for Business, şahsi Facebook hesabınızı kullanılmadan iş arkadaşlarınızla teşrikimesai yapmanızı sağlayacak. Quest for Business başkaca aritmetik yönetimi, IDP (kimlik sağlayıcı) ve SSO (tek şifreyle giriş) entegrasyonu, üçüncü yan taşınabilir alet yönetimi ve elan ilavesi üzere işletmelerin iş düşüncesince gerekseme duyduğu hususi ortam işlevlerine de imkân sağlayacak. Bu sene hudutlu beta ile başlamayı, 2022'de elan ortak tomar beta katılımcısına ulaşmayı ve 2023'te de tamamı işletmeler düşüncesince Quest for Business'ı kullanıma sunmayı planlıyoruz.

Ayrıca, çalışmanızı monitörünüzden Quest 2'ye ve esasen arka taşımanızı da kolaylaştırıyoruz. Bugün Slack, Dropbox, Facebook ve Instagram üzere hizmetlerin ve aşırı elan fazlasının yaklaşan gelecekte VR üstünde Horizon Home'da 2D açık oturum uygulamaları kendisine çalışacağını ve bunları Quest Store'dan indirebileceğinizi duyurduk. Bu yeni özellik, başlığınızı çıkarmanıza lazım kalmadan iş arkadaşlarınızla lakırtı etmenize, dosyalarınıza erişmenize, içtimai akışlarınızı güncellemenize ve elan fazlasını yapmanıza İmkan verecek.

Horizon Home'da Studio isminde yeni ortak şahsi düzentileme sektörü ortamını tanıttık. Bu senenin ilerleyici zamanlarında

Horizon Workrooms'a özelleştirilebilir odalar ekleyerek, size işlerinizi çözmek düşüncesince aşırı türlü değişik ortamlar ortada intihap tasni ve özlük ortaklık logolarınızı yahut posterlerinizi odalarınıza önerge imkanı sunacağız'' açıklamasında bulundu.

Facebook'un metaverse ile hedefleri

Matraş, laflarını şu biçimde tamamladı: ''Yeni vizyonumuz doğrultusunda, Facebook'un mihrak noktası metaverse'i yaşama etmek ve şahısların bağlanak kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini büyütmesine asistan iktisap etmek olacak. Metaverse ile beklenen olduğunca ortak tomar kişiye misyon özgülemek istiyoruz. Hep baş başa çalışırsak önümüzdeki on sene zarfında metaverse'ün ortak bilyon kişiye ulaşmasını, beniz milyarlarca dolarlık sayısal ticareti barındırmasını ve milyonlarca yetiştirici ve geliştirici düşüncesince iş desteği olmasını umuyoruz. Bugün genel ağ üstünden ne denli ortak tomar insanoğlunun dirimsel elde ettiğine bakın, bu işlerden çokları biraz sene öncesine denli yoktu bile. Metaverse'ün de insanoğlu düşüncesince nice punt oluşturacağını düşünüyoruz.

Metaverse vizyonumuzun anne hatlarını belirledik fakat oraya ulaşmadan evvela nice parçanın oluşturulması gerekiyor. Bu yılki Facebook Connect Konferansı'nda da metaverse'ü yaşama etmek düşüncesince sunduğumuz yeni Meta araçlarını tanıttık. Bu süreçte arı verim oluşturmanın ehliyetli olmadığını gördük. Aynı sürede ekosistemler yaşama geçirmeye asistan kendisine milyonlarca insanoğlunun gelecekte ortak oranı olmasını, çalışmalarının karşılığını almalarını ve arı mahveden kendisine değil, yetiştirici ve geliştirici kendisine da gelişimden yararlanmalarını sağlamamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde, bu zevahir doğrultusunda Meta kendisine çalışmalarımızı sürdürmeye bitmeme edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler