USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Evden kaçıp antrenmanlara gitti, deminden ayak topu takımının kaptanı

Basketbol dingildemek düşüncesince gittiği tesislerde oynadığı futbolla keşfedilen Damla Köse, 'İngilizce kursuna gittiğim vakitler kaçıp ayak topu bölgesine koşuyordum. Ailem baktı bu halde olmuyor, yeteneğimi de keşfedince bu kez dayanak noktası oldular.' dedi.

Evden kaçıp antrenmanlara gitti, deminden ayak topu takımının kaptanı
29-09-2021 12:30
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Damla Köse, çocukluğunda başlamış bulunan tutkuyla 14 senedir himmet verdiği futbolun hayatına aşırı nesne kattığını, A Milli Takım'da ve Şampiyonlar Ligi'nde şekil giyme hedefleriyle zımnında bitmeme ettiğini söyledi.

Futbolun yaşamının elzem müşterek parçası bulunduğunu tamlayan 23 yaşındaki Damla Köse, AA muhabirine, kariyerine başladığı dönemi, hedeflerini ve Türk eş futbolunun durumuyla ilişik düşüncelerini anlattı.

Çocukluğunda grup sporlarına bağ duyduğunu tabir fail Damla, 9 yaşlarında futbolla tanışmasını, "Aslında ilkin ilkin sepet topu korkmak istiyordum. Belediyenin familya dirim tesislerine gittim müşterek gün. O güneş de basket alanı kapalıymış. talih yapıtı o güneş orada erkeklerle ayak topu canlandırırken keşfedildim. 10 yaşlarındayken hocam bana 'futbolu cümle namına mı seçeceksin olmadan muvakkat müşterek müddet düşüncesince mi yapacaksın' diye sordu. Bende cümle namına gerçekleştirmek istediğimi belirttim ve anca başladım." halinde aktardı.

"Evden kaçıp antrenmanlara gidiyordum"

Damla, futbola başladığı senelerde çevresinden negatif tepkiler aldığını fakat becerikli bulunduğu anlaşılınca giderek dayanak noktası gördüğünü söyledi.

İlk maçına Eskişehir'de hâlâ 13 yaşlarındayken çıktığını aktaran Damla, "A takımda 25-26 yaşındaki ablalarla ayak topu oynuyordum. Yakın çevrem 'derslerinden art kalır', 'futbol oynarsa fiziki gelişimi negatif etkilenir' diye düşünüyordu, oynamamı istemiyorlardı. Ben ise evden kaçıp antrenmanlara gidiyordum." ifadelerini kullandı.

Ailesinin futbola bulunan tutkusuna giderek alıştığını özetleyen Damla, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"İngilizce kursuna gittiğim vakitler kaçıp ayak topu alanına koşuyordum. Ailem baktı bu biçimde olmuyor, yeteneğimi de keşfedince bu yol dayanak noktası oldular. Başımı kaldırdığımda annem ile babam tribündeydi. Beni izlemeye gelmişler. O an aşırı bahtiyar oldum. Ondan sonraları bozulmamış olsunlar beni bekâr bırakmadılar, maçlarıma gelmeye, bana dayanak noktası olmaya başladılar."

Futbolun dünyasına aşırı nesne kattığını dile getiren Damla, "Futbol bana aşırı nesne kazandırdı. Futbol sebebiyle darülfünun kazandım. Milli takımda oynama şansı elde ettim. Şu an Süper Lig'de oynuyorum. Çok elleme bölgelere geldim ve inşallah şimdi da elleme bölgelere geleceğiz. Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nü bitirdim. Ama ayak topu oynamayı yeğleme ettim. Çünkü köle müşterek ihtiras ve 14 senedir himmet veriyorum." diye konuştu.

"Futbola meraklı, keşfedilmeyi gözleyen aşırı sayıda eş var"

Damla, maçlarının televizyonda yayınlanmasının eş futboluna bulunan merakı arttırdığına dikkati çekerek, "Geçen sene maçlarımız televizyonda yayınlandı. Çok izlendi. Şuna inanıyorum, tığ hanımlarda da minimum rical denli becerikli bulunan aşırı sayıda sportmen var. Yine futbola mecbur fakat bilinmeyen, keşfedilmeyi gözleyen aşırı sayıda eş var. Gerekli araştırı ve destekle bunların hepsinin spora kazandırılabileceğine inanıyorum. Bizler fakat tam dayanak noktası görebilirsek aşırı şimdi elleme bölgelere gelebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kadın futbolu Türkiye'de şimdi elleme bölgelere gelecek"

Damla Köse, baylardaki Süper Lig kulüplerinin ilgisinin eş futbolunun Türkiye'deki gelişimine ehemmiyetli ulama sağlayacağına inandığını belirtti.

Kadınlar Süper Lig kadrosu FOMGET'in kaptanı, "Galatasaray, Fenerbahçe kabil kulüplerin eş ayak topu takımları kurmaları bizleri aşırı bahtiyar etti. Onların bu işe el atması eş futboluna bulunan merakı şimdi arttıracak. 14 senedir bu takımdayım. Kulübümde ulusal takıma seçilen ilkin sporculardan biriyim. 2-3 sene süresince eş futbolunun Türkiye'de aşırı şimdi elleme bölgelere istikbaline inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın şu an Kadınlar Süper Lig'deki yegâne mümessili FOMGET'in iri emekler kararı kurulduğunu özetleyen Damla, "Kulübümüz hepimiz sebebiyle kuruldu. Daha ilkin aşırı elleme dereceler elde ettik, şampiyonluklar kazandık. Geçen sene de nısıf finalde elendik ve dördüncü olduk. Bu zaman gayemiz şampiyonluk. Daha aşırı çalışıp bunu başaracağımıza inanıyorum." halinde konuştu.


- A Milli Takım ve Şampiyonlar Ligi hedefi


Damla, A Milli Takım formasını geçirmek ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi özümleme etmenin iri maksadı bulunduğunu vurguladı.

15, 16, 17 ve 19 gözyaşı altı kazanmak az daha enfrastrüktür ulusal takımlarında oynadığını bildiren Damla, hedefleriyle ilişik şunları kaydetti:

"Gençler ve yıldızlar şampiyonluğunu yaşadım. 2. ve 3. grup şampiyonluklarını da yaşadım. Şimdi gayem A Milli Kadın Futbol Takımı'na gidebilmek, takımımızı ulusal takımda özümleme etmek. Kulübümüzün ligi müşterek numara bitirmesi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi özümleme buyurmak istiyoruz. Futbolda bencilliği sevmiyorum. Avrupa liglerindeki kabil oynamayı seviyorum. Bizim maçlarda bağ ederseniz, dubara duruyor, küf payı az buçuk şimdi bağan oluyor. Ama Avrupa liglerinde müşterek akın var. Seyir zevki aşırı yüksek. Bu manada futbolculardan Beşiktaş'a acemi mevrut Miralem Pjanic'in dubara tarzını aşırı beğeniyorum. Çünkü ego de ölçülü alan gömlek oynuyorum. Genelde küf yapmayı asist yapmayı aşırı seviyorum. Bu sebepten dolayı o janr oyunculardan, hakeza savaşımcı olanları aşırı beğenir, dayanıklı alırım."





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler