USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Emniyetin 'delil avcıları' TEKNOFEST'te

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, domestik ve ulusal imkanlarla geliştirilen özellikle insansız bomba imha araçları edinmek kadar envanterinde kullandığı nice ürünü, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2021'de sergiledi.

Emniyetin 'delil avcıları' TEKNOFEST'te
25-09-2021 12:06
İstanbul

Anadolu Ajansının iletişim araçları paydaşı bulunduğu TEKNOFEST'te Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığınca açılan büro alaka görüyor. "Delil avcıları"ndan düzenlilik olaylarının aydınlatılmasında makbul formül ve cihazlar üzerine bilgelik meydan vatandaşlar, sayısal hile ve mevhum realite teknolojisi ile hazırlanmakta bulunan simülasyonlarla bu bölgede birikim kazanıyor.

Şüpheli paketlerin insansız araç ile imhasına imkân sağlayıcı elektromanyetik dalavere sistemini, aykırı bomba kontrol ve belirleme robotunu, 5 bin 200 metreden patlayıcıları ruhsuz bir duruma getiren lazerli bomba imha drone'nu yakından müşahede olanağı bulan ziyaretçilere, pus izi ve ayyarlık biçimleri üzerine kılgısal bilgelik veriliyor. Katılımcılar, Emniyet Müzesi'nde sergilenen, Çanakkale Savaşı'na fahri namına eklenen 17 yaşındaki Osmanlı subay namzeti Asteğmen Mehmet Muzaffer'in "100 Liralık Kaimesi"ni de yakından inceliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Oğuz Tüzün, AA muhabirine, başkanlığın bomba imha ve inceleme, fenomen noktayı tetkik ile laboratuvar birimleri peyda etmek neredeyse üç anne bölgede çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Olayların aydınlatılması noktasında delillerin önemine aksan özne Tüzün, "Bir şüpheliyi müşterek şeyle suçlayacaksak tutanak baş döndürücü önemli. Delilin noktayı de bura (Kriminal Daire Başkanlığı). Delile bulunan emniyet devlete bulunan güvendir. Yani delili ne denli berk tutarsak devlete bulunan itimatı de artırıyoruz bu şekilde, bu bilinçle çalışıyoruz." dedi.

"Başkanlığımız hile ve teknolojiyi değme manada kullanıyor"

Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin de fenomen noktayı ekiplerinin Türkiye'nin ciharıyek yanı sıra fariza yaptığını hatırlatırken, "Biz meydana mevrut vakaları fenomen durumunda kırma olanağına sahibiz. Bu olanağı hile ve teknolojiyle bağdaştırdığımızı burada (TEKNOFEST) yurttaşlarımıza sergilemekteyiz. Başkanlığımız hile ve teknolojiyi değme manada kullanıyor. Bunu kullanırken de yeniliklere değme güzeşte çağ elan da müşterek tomar kendini uyarlanmış ediyor. Biz burada başkanlığımızca gençlerimizle, çocuklarımızla, vatandaşlarımızla teşrikimesai içinde olmak, polis-vatandaş duygusunu yetiştirmek amacıyla oyunlar düzenledik. Oyunlarda çocuklarımız, meydana mevrut arakçılık vakasında nelere alaka etmeleri gerektiğini, fenomen durumunda ne cins delilleri elde edeceklerini, biyolojik, kimyasal, fiziki türdeki delillerin ne işe yaradığını öğreniyorlar. Biz burada polisliği sevdirmeye çalışıyoruz. Onların gözlerindeki mutluluğu görebiliyoruz. TEKNOFEST bizlere bu olanağı yarattı." niteleyerek konuştu.

Vatandaşların mümkün zeval vakalarında kıygın olmamaları düşüncesince bilinçlendirme emek vermesi yaptıklarına yer veren Şahin, fenomen noktayı tetkik çalışmalarının meydana gelen projelerle sonuç yıllarda ehemmiyetli aralık katettiğini aktardı.

Yaptıkları çalışmalarla adaletin etkinliğini, verimliliğini ve hızını arttırdıklarını kaydeden Şahin, delile bulunan itimatı topu topu ülkede bilge etmek istediklerini laflarına ekledi.

Vatandaşlar ayyarlık vakalarına dirlik kılgısal biçimde bilgilendiriliyor

İstanbul Bölge Kriminal Laboratuvar Müdürü Serdar Neşe, Bölge Kriminal Laboratuvar Müdürlüklerinin 10 ilde ihtimam verdiğini tabir etti.

Laboratuvarların balistik, biyolojik, kimyasal, antropoloji, belge, ses, fon ve veri incelemeleri peyda etmek neredeyse ast anne hile dallarına ayrıldığına dikkati çekici Neşe, fenomen yerlerinde ve sormaca birimlerinin elde etmiş bulunduğu bulguların laboratuvarlarda ilişik birimlerce incelenerek tutanak vasfı kazandığını belirtti.

Neşe, TEKNOFEST içinde açtıkları stantta vatandaşları ayyarlık vakalarına dirlik kılgısal biçimde bilgilendirdiklerini söyledi.

Kriminal Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Başkomiser Osman Tüysüz ise geliştirmiş oldukları teknolojileri ve emek vermek prensiplerini TEKNOFEST'te katılımcılara aktardıklarını tabir etti.

Bomba uzmanlarının kullandığı topu topu ekipmanları mevhum realite teknolojisinin de katkısıyla vatandaşlara gösterdiklerini dile getiren Tüysüz, "Ülkeye ekleme kıymeti erdemli bulunan yerel ve ulusal imkanlarla geliştirmiş olduğumuz teknolojileri sergiliyoruz. İnsansız teknolojiler bizim düşüncesince hakkıyla baş döndürücü müşterek tomar önemli. Türkiye'de baş döndürücü ufak tefek senelerde fark tığ Kriminal Daire Başkanlığı namına bomba uzmanlarımızın dirilik güvenliği düşüncesince hakkıyla bu mevzuyla ilişik dünya dışından uygulayım bilimi transferi yaptık ve bunu başardık. Bunların yerel ve ulusal olması da hakkıyla ülkemize baş döndürücü iri katkılar sağladı. Bu teknolojiyi geliştirmeye bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler