USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Emine Erdoğan: "Angola halkının birlik içinde yürüttüğü emekleri takdirle izliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'da Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'ni görüşme etti. Angola'nın sıkıca imtihanlardan geçtiğini ve derinlemesine bir iç harp döneminden sonradan demokratik bir iklim yerine arsıulusal t

Emine Erdoğan:
19-10-2021 00:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'da Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) çeşidinden Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezine Destek Projesi kapsamında planlı etkinliğe katıldı. Emine Erdoğan etkinlikte icra ettiği konuşmada, Angola'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve Türk halkının selamlarını getirdiğini belirtti. Angola'nın nice Afrika ülkesi kabilinden kavi imtihanlardan geçtiğini, derinliğine bir iç harp devri ve istiklal mücadelesinden sonradan demokratik bir dünya adına arsıulusal toplumda yerini aldığını bildiren Emine Erdoğan, "Angola'nın çabucak büyümesi, onu Afrika'nın yükselen bir kıymeti biçimine getirdi. Angola halkının birlik içinde yürüttüğü emekleri takdirle izliyoruz. Sizlerle herhangi bir devir el birliği içinde olduğumuzu tabir buyurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Afrika'ya yaklaşımımız, uygarlık tasavvurumuz temelinde yükseliyor"

Türkiye'nin baş döndürücü boyutlu, müteşebbis ve insanca aut politikalarında Afrika'nın hususi bir noktayı bulunduğunu ve bunun da talih politikalarıyla hudutlu olmadığına özen çekici Erdoğan, "Afrika'ya yaklaşımımız, uygarlık tasavvurumuz temelinde yükseliyor. İnsanlığı iri ve bir tane bir karı adına görüyoruz. Politikalarımızı da bu aileye için hissettiğimiz sorumlulukların bilinciyle şekillendiriyoruz. Türkiye'nin Afrika açılımı, ana kara ülkeleriyle bulunan ilişkimizi akıbet aşama pekiştirdi. Her seyahatimiz kardeşliğimizi artırdı. 1 milyarı fazla nüfusuyla Afrika, dünyanın en iri potansiyellerini bağrında taşıyor. İnanıyorum ki geçmişin kâffesi zorluklarına karşın doğacak Afrika'nın projektör ışığıyla aydınlanacak" dedi.

"TİKA, Türkiye'nin güzel niyetlerini kâffesi dünyaya taşıyor”

Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'nin hanımefendilerin dünyasına "büyük bir katkı" sağladığını aktaran Emine Erdoğan, devletlerin kalkınmasının hanımefendilerin toplumsal ve hesaplı yaşama katılımının desteklenmesiyle belkili bulunduğunu ve çelimli toplumların fakat hanımefendilerin da güçlenmesiyle kurulabileceğini kaydetti. Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'nde 2014'ten beri 6 bin hanıma kuaförlük, terzilik, aşçılık, pastacılık, bilgelik teknolojileri, arka dönüşüm, konuşma ve iş hizmetleri kabilinden nice bölgede maruz mesleksel eğitimlerin hanımefendilerin hayatlarını dönüştürdüğünü tamlayan Erdoğan, "Biz de vatanımızda hanımefendilerin güçlenmesini, değişmeyen donör ve önder pozisyonlarda arazi almalarını destekliyoruz. Kadınların terbiye ve istihdam dalında uğrunda duran kâffesi engelleri kaldırıyoruz. Geleceğin eş kuvvetiyle bayındırlık edileceğine kalben inanıyorum. Dolayısıyla hanımefendilerin kâffesi dünyada desteklenmesi, bu aydın geleceğe en ehemmiyetli katkıdır. Her devir altını çizdiğim bir özellik var. Kadınlar doğacak nesilleri yetiştiriyorlar. Bir nüfusun niteliği, hanımefendilerin ne genişliğinde kuvvetli olduğuyla aracısız ilgilidir. Afrika'nın geleceğini Afrikalı hanımlar şekillendirecek" ifadelerini kullandı.

TİKA'nın Türkiye'nin güzel niyetini kâffesi dünyaya taşıdığına dikkati çekici Emine Erdoğan, tarz içerisinde dü derslikten oluşan hür yapının donanımını tamamlayarak bir musiki odası ve enformatik teknolojileri sınıfının hizmete alınmasını sağlayıcı kuruluşa ve çalışanlarına teşekkürname etti.

"Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi dayanışmamızın en manalı örneklerindendir"

Kadınların güçlendirilmesinde en ehemmiyetli unsurlardan birinin eş müteşebbis ekosisteminin desteklenmesi bulunduğunu kaydeden Emine Erdoğan, girişimciliğin insanoğlunun ibdai potansiyelini ortaya koyabileceği, düşlerini gerçeğe dönüştürebileceği bir geçek bulunduğunu ve bu ruhun ortaya çıkmasıyla yaşamın zenginleşeceğini dile getirdi. Türkiye'de hem kamuda aynı zamanda hususi sektörde eş girişimciliğini destekleyen baş döndürücü hususi çalışmalar olduğuna ayraç fail Emine Erdoğan, "DA MAMA projesi, Angolalı eş girişimcilerin de yanı sıra olduğumuzun bir ifadesidir. Bu kapsamda Angolalı hanımefendilerin anadan görme yiyecekleri hazırlayıp satabileceği 15 nüsha hareketli satı noktasının kurulmasına dayanaklık buyurmak verdik. Ben de bu stantları, Angolalı eş girişimcilerimize tasdik etmekten iri sevinme duyuyorum" dedi.

Emine Erdoğan, 2015'te Etiyopya temasları sırasında AIDS hastalarına iane buyurmak için müesses bir atölyeyi görüşme ettiğini, burada hanımefendilerin el emeklerinin 1 Amerika dolarına satın alınarak, Avrupa'nın fiyatlı butiklerinde efdal fiyatlara satıldığını öğrendiğini kaydetti. Buradan sağlanan kazancın emeğin sahiplerine arka dönmediğini tabir fail Emine Erdoğan, bunun hesabına Ankara'da Afrikalı hanımlar için adaletli bir piyasa kurmaya değişmeyen verdiklerini ve Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ni açtıklarını belirtti. Güney Afrika'nın geçmiş arap Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın "Kadınlar yoksulluğa mahkum bulunduğu ve ıvır zıvır görüldüğü sürece insanoğlu hakları özüne kavuşamayacaktır" sözünü hatırlatan Emine Erdoğan, "Bu sözün verdiği mesaja kalben inanıyorum" diyerek konuştu.

Emine Erdoğan, henüz evvela Afrika'ya bitirdikleri yolculuklarda edinmiş bulunduğu tecrübeler ışığında yazdığı "Afrika Seyahatlerim" kitabının da kalbinde büyüttüğü yârenlik ve kardeşliğin sembolü bulunduğunu vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler