USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Dünya ikincisi pehlivan Burhan Akbudak, elan hedefine ulaşamadığını düşünüyor

Milli pehlivan Burhan Akbudak, "Hedefim hemen evren şampiyonu edinmek ve bu hedefime hala ulaşamadım. Kendime gır vermiştim. Kendime saygımı kaybetmemek düşüncesince o sözümü avlamak istiyorum." dedi.

Dünya ikincisi pehlivan Burhan Akbudak, elan hedefine ulaşamadığını düşünüyor
19-10-2021 12:44
İstanbul

Norveç'te meydana gelen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen üslup 82 kiloda finale çıkmasına karşın sim madalyada küsurat Burhan Akbudak, daha hedefine ulaşamadığını söyledi.

Milli güreşçi, AA muhabirine icra ettiği açıklamada "Hedefim hoppadak evren şampiyonu peyda etmek ve bu hedefime hala ulaşamadım. Kendime uydurma vermiştim. Kendime saygımı kaybetmemek düşüncesince o sözümü avlamak istiyorum." dedi.

İnatçı müşterek insanoğlu bulunduğunu vurgulayan Burhan Akbudak, "Şampiyon olamazsam, kendime verdiğim lafı tutamam. Kendimi bu halde motive ediyorum. 2024 Paris Olimpiyatları'na kendimi bu halde motive ederek tertiplenmek istiyorum." niteleyerek konuştu.

Norveç'e evren şampiyonluğu hedefiyle gittiğine dikkati çekici Akbudak, "Arkadaşlarımla şakalaşırken, evren şampiyonu olmaksızın güreşi bırakmayacağımı söylüyordum. Norveç'te finali yaptım ve evren şampiyonluğuna ne derece yaklaşan olduğumu gördüm." değerlendirmesinde bulundu.

Paris Olimpiyatları'na 77 kiloda eklenmek istiyor

Güreşte 82 kilonun aralık ağırlık bulunduğunu ve olimpiyatlarda arazi almadığını hatırlatan Burhan Akbudak, 2024 Paris Olimpiyatları'na 77 kiloda eklenmek istediğini dile getirdi.

Tokyo Olimpiyatları'na eklenmek düşüncesince tedbir zamanında güç gösterdiğini tamlayan 26 yaşındaki güreşçi, laflarını şöyleki sürdürdü:

"2019'da pandemi araya girince, kalifikasyon ve mesafe sınav müsabakalarında nasip bulamadım. 2024 Paris olimpiyatları düşüncesince ağırlık değişikliği düşünüyorum. Sadece eklenmek değil, madalyayı alıp, bayrağımızı göndere çektirmek ve Türk halkına şenlik keyiflendirmek istiyorum. Güreş aşığı müşterek insanım, evimde caba egzersiz yapmadan duramıyorum. Kalifikasyonlarda arazi bulamayınca olimpiyat heyecanı benim düşüncesince er kapandı. Orada peyda etmek gelişigüzel sporcunun hayali."

Almanya'da da güreşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu bulunan ay-yıldızlı güreşçi, bire müşterek sürede Almanya'da Mainz 88 Kulübü hesabına da senenin mahsus dönemlerinde müsabakalara çıktığını aktardı.

Akbudak, elan evvela Uluslararası Vehbi Emre Turnuvası'nda evren şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü rakibini yendiğini belirterek, "Almanya'dan mevrut yöneticiler beni izlemiş. Bana müşterek teklifte bulundular. Almanya'da 2,5 ay devam eden mevsim oluyor. Her hafta Almanya'ya gidip geliyoruz. Dünya şampiyonalarında ve tedbir kamplarında maçlara çağırmıyorlar. Boşluk buldukça Almanya'ya gidiyorum." biçiminde konuştu.

Bundesliga'nın dünyanın en iri güreş ligi bulunduğunu kaydeden Burhan Akbudak, "İlk gittiğimde yaşadığım heyecanı Dünya Şampiyonası'nda caba yaşamamıştım. Dünya minderlerinde güreştim fakat Almanya'daki evvela pik çıktığımda ayaklarım titriyordu. Salon aşırı iyi ve tıklım tıklım oluyor. İnsanlar güreş izlemeye ve seni desteklemeye geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu, pandemi zamanında eş bularak güreşme dair sıkıntısının yaşandığını fakat kendisinin Almanya'da çıkmış olduğu müsabakalarla bu eksikliği hissetmediğini dile getirdi.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki rakiplerinin de Almanya liginde arazi aldığına dikkati çekici ulusal güreşçi, "En iri öz itimatı orada kazandım. Avrupa ve evren müsabakalarında 8 skor ayırt yaptığımız devir skor tuşu oluyor. Bundesliga'da 15 nokta ayırt olursa skor tuşu oluyor. Denk rakiplerle karşılaşıyoruz. '8 puanı kesinlikle alırız?' konusunu düşünürken, orada 15 nokta düşüncesine çevirdik. Avrupa ve evren şampiyonalarındaki rakiplerimi iri skor üstünlüğüyle yendiğimde, öz itimat kazandım." ifadelerini kullandı.

Oda arkadaşından Rusça öğrendi

Dil öğrenmeye alışmış bulunduğunu özetleyen Burhan Akbudak, ulusal ekip kampları esnasında Ahıska Türkü göz arkadaşı yardımıyla Rusça öğrendiğini kaydetti.

Arkadaşının, ailesiyle Rusça konuşmasının beğenisini çektiğini tamlayan Akbudak, "Bana da öğretmesini istedim. 'Zor dil.' demiş ve İngilizce öğrenmemi istemişti. Aksanı hoşuma gidince Rusça bellemek istedim. Hikaye kitabı aldım. Kiril alfabesiyle adımı yazmaya başladım. Arkadaşımın konuştuğunu namına çeviri etmeye başladım. Geliştirmeye bitmeme ediyorum." niteleyerek konuştu.

İnsanlarla yazışma oluşturmayı sevdiğini ve Almanya'daki kariyeri esnasında Almanca'yı da geliştirmeye çalıştığını vurgulayan değerli güreşçi, "Almanya'ya giderken beş altı lafız Almanca öğrenmiştim. Telaffuzunu iyi çıkarmaya çalışıyordum. Oradakiler dile yeteneğim bulunduğunu söylediler. Rusça'nın beraberinde Almanca da öğreniyorum." açıklamasını yaptı.

Belediyelerin spora dayanak noktası vermesinin önemine de yer veren Burhan Akbudak, "Ben 2016 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a aktarma oldum. Olimpiyat şampiyonluğu kesinlikle sporcuların hayaliyse, bence Türkiye'de güreş fail bir fazla aşırı sporcunun düşsel de bu kulübün içerisinde arazi almak. Kulübümüz eksiksiz olanakları sağlıyor. Kulüp başkanımız Fatih Keleş'e, şehremaneti başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verdikleri dayanak noktası düşüncesince teşekkürname ediyorum. Belediyelerin verdiği dayanak noktası olmasa acemi sporlar aşırı külfet yaşar." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler