USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin ile Kanada arasındaki 'Huawei' krizi sona erdi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun başıboş bırakılmasından saatler sonradan Çin'in 2 Kanada vatandaşını başıboş bıraktığını açıkladı.

Çin ile Kanada arasındaki 'Huawei' krizi sona erdi
25-09-2021 10:04

Kanada ile Çin arasındaki "Huawei" krizi çözüme kavuştu. Telekomünikasyon devi Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi düşüncesince Amerika Adalet Bakanlığı ile anlaşmasının peşi sıra Kanada'dan ayrılmasına müsaade verildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, icra ettiği açıklamada, ülkede mevkuf mevcut Wanzhou'nun başıboş bırakılarak Çin'e döndüğünü, Pekin'in de 2 Kanada yurttaşı bulunan Michael Kovrig ve Michael Spavor'u başıboş bıraktığını duyurdu. Başbakan Trudeau, emektar dış ilişkiler uzmanı Kovrig ile iş kadını Spavor'un Çin iklim bölgesini vazgeçme ettiğini ve Cumartesi haset er saatlerde Kanada'ya varacağını belirtti.

Trudeau, "Bu dü eş güvenilmez derecede çetince birlikte vaziyetten geçti. Ancak evlerine devir amacında olmaları biz düşüncesince dobra birlikte haber" dedi. Trudeau, "Kanada ve bu dü Kanadalı ile el birliği süresince azimli birlikte halde duran arsıulusal toplumdaki müttefiklerimize ve ortaklarımıza teşekkürname kılmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Trudeau'nun konuşmasından çelimsiz müddet geçmiş Kanada medyası, Meng'in Amerika makamlarıyla anlaşmaya vardıktan sonraları Çin'e arka döndüğünü bildirdi.

Ne olmuştu?

Çin merkezli uz iletişim firması Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou, ABD'nin İran'a müteveccih yaptırımları ile ilgilendiren sahtekarlık icra ettiği sebebi öne sürülerek 1 Aralık 2018'de Kanada'nın Vancouver Havalimanı'nda Meksika'ya pervaz etmek üzereyken gözaltına alınmıştı. Meng'in gözaltına alınmasının peşi sıra Kanadalı emektar dış ilişkiler uzmanı Michael Kovrig ile iş kadını Michael Spavor, casusluk bitirdikleri iddiası ile Çin'de cezaevine konmuştu. Son adına dün, Meng Wanzhou'nun aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi düşüncesince Amerika Adalet Bakanlığı ile anlaştığı açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler