USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat başarısı Ordulu avrat boksörleri hırslandırdı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kalburüstü madalya elde eden Busenaz Sürmeneli'nin başarısı Ordu'da muhtelif kulüplerde spor işleyen avrat boksörleri hâlâ da hırslandırdı.

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat başarısı Ordulu avrat boksörleri hırslandırdı
20-11-2021 12:00
Ordu

Kentte, Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Gençlik Spor Kulübüne ilişkin büyükler, çoluk çocuk ve fevk çocuklar kategorilerinde yarışan boksörler, yumruklarını olimpiyat hayaliyle sallıyor.

Busenaz Sürmeneli'nin Tokyo evveliyat Ordu'da akıbet antrenmanını icra ettiği salonda çalışmalarını örümcek boksörler, hedeflerini en yüksekte tutuyor.

Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Sudiye Göl, AA muhabirine, boks sporunu seçtiği düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu belirterek, aşırı endamsız müddette ehemmiyetli başarılara imza attığını söyledi.

En akıbet meydana getirilen Türkiye Şampiyonası'nda şişman hanımlarda 48 kiloda üçüncü bulunduğunu anımsatan Göl, bu sporda hayalleri ve hedefleri bulunan ortak sportmen bulunduğunu aktardı.

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyattaki başarısını gördükten sonradan boksta hâlâ da hırslandıklarını dile getiren Göl, "Busenaz Sürmeneli'nin başarısı bizlere de alım çalım verdi. Bende onu kalıp alarak önceki şekilde Türkiye Şampiyonu olmak, arkası sıra arsıulusal organizasyonlarda madalyaya erişmek istiyorum. En şişman amacım ise rastgele sportmen kabilinden olimpiyatlarda bulunmak." dedi.

Genç hanımlarda savaşım sağlayan İlayda Sıla Yurttutan ise 70 kiloda Türkiye şampiyonluğu derecesi bulunduğunu belirterek, ailesinin desteğiyle boksa başladığını anlattı.

Özellikle Busenaz Sürmeneli'nin başarısının bu spora bulunan bakışını çabucak değiştirdiğine ayraç fail Yurttutan, "Kadınların ne olursa olsun bu sporda başarabileceğini gördük. Bizim de kendisi kabilinden olabileceğimizi anladık. Onun başarısı bizlere başkaca motive oldu." diye konuştu.

Yurttutan, 2024 Paris Olimpiyatları düşüncesince elinden geleni yapacağının altını çizerek, bu proses içinde de dünyada ve Avrupa'da dereceler gerçekleştirmek istediğini laflarına ekledi.

Türkiye ikinciliği bulunduğunu tamlayan Serdem Bulut da dostlarının tavsiyesi ile başladığı boksu, bayıla bayıla ve istekle yaptığını dile getirdi. Bulut, Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat şampiyonluğu sonrası geleceğe bundan sonradan hâlâ umutla baktığını söyledi.

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat evveliyat Ordu'da çalıştığını ve kendisinin antrenmanları izlem ettiğini tamlayan Serdem Bulut, "Bir kadının rastgele şeyi başarabileceğini ortak kere hâlâ anladık. Busenaz bunu tamamı dünyaya göstermiş oldu. Biz de onun izinden bitmeme ederek Türk hanımının enerjisini her insana açıklamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sudenaz Dokgöz: " Boksta Busenaz Sürmeneli'yi kalıp alıyorum"

Üst çocuklar kategorisinde yarışan Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Sudenaz Dokgöz ise üç yıl evvela boksa başladığını anlatarak, Türkiye'de 64 kiloda birincilik ve Avrupa'da üçüncülük derecelerine eş bulunduğunu kaydetti.

Okulda gövde eğitimi dersi esnasında boksla ilgilenmeye başladığını anlatım fail Dokgöz, boksta Busenaz Sürmeneli'yi kalıp aldığını söyledi.

Dokgöz, Sürmeneli'nin maçlarını seyrederek pes etmemeyi öğrendiğine dikkati çekerek, bunun da kendisini hâlâ aşırı hırslandırdığını vurguladı.

Ordu Boks İl Temsilcisi Antrenör Mustafa Genç, Ordu'da boksa alakanın daima arttığını dile getirerek, "Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat evveliyat akıbet antrenmanını burada yapması ve arkası sıra böke dönmesi sporcularımızı aşırı motive etti." dedi.

Sporcuların antrenmanları bundan sonradan ayrı ortak hevesle yaptığını, maçlara da bu hevesle hazırlandıklarını tamlayan Genç, bu gidiş karşısında aşırı bahtiyar olduklarını söyledi.

Milli sporcuların antrenörleri İbrahim Gündoğdu ve İsmail Uykur da sporcularına doğacak hesabına güvendiklerini aktardılar.

Busenaz Sürmeneli'nin notu boks salonunda duruyor

Öte yandan, Busenaz Sürmeneli'nin Ordu'da akıbet antrenmanını icra ettiği salonda özlük el yazısıyla kaleme almış olduğu derece da arazi alıyor.

Sürmeneli'nin, duvardaki aynaya asılan notunda, "Sevgili çocuklar, arkadaşlar, idmanlarınızı bölüp benim çalışmam düşüncesince fedakarlık gösterdiniz. Hakkınızı helal edin, bana afsun edin. İnşallah bayrağımızı en iyi biçimde asimilasyon edeceğiz. Sizleri seviyorum." ifadeleri arazi alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler