USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklamalarda mevcut Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım" dedi.

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”
20-10-2021 21:23


Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği ortada meydana getirilen toplantının arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elmas, “Kulüpler Birliği şekilde yaptığımız güruh sonrası literatür MHK ve yapısıyla ilgili, öteki kurulların yapısıyla ilgilendiren sıkıntılarımızdan bahsetmiştik. Bu hususlarda ortak kol gelişmeler oldu. Disiplin yerleşmiş ve Tahkim yerleşmiş seçimleriyle ilgilendiren ama akıbet haftalarda yaşadığımız nice takımın hakemlerle ilgili, yargıcı standartlarıyla ilgilendiren yaşadıkları sıkıntılardan sonraları bugün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Vekili, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu ve öteki bizimle bu arada burada mevcut pakt başkanlarıyla bu arada Federasyon ile mevzuları konuştuk. Sanırım teessürat dair tamamımız mutabığız. İsimler yahut kulüpler üstünden artık konuşmanın ortak faydası yok. Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım. Çünkü yargıcı standardı ve yargıcı kalitesi oyunu ve nedeniyle da futbolun kıymetini etkileyen ortak faktör. Bugün karşılıklı, baş döndürücü samimi, her insanın öz görüşünü dile getirmiş bulunduğu ortak güruh oldu. Genel inanç şu ki; hem kulüpler hem federasyon yetkilileri problemlerde hemfikirler ve hal iradesinde de ortak irade konulmaktadır ortaya. Umarım bugün meydana getirilen bu güruh kararında Türkiye'de etraflıca zamandır konuşulan ve 1-2 kulübün değil topu topu kulüplerin ayrıca öteki liglerdeki kulüplerin de kıygın bulunduğu ve şikayetçi olduğu, hakemlerin adaletli ve standartlı yönetimini ısmarlamak mevzusundaki problemi en endamsız sürede halledebiliriz. Bunun endamsız vadede yapılacakları var, etraflıca vadede yapılacakları var. Bu dobra yeti ve irade baş döndürücü önemli. Umarım endamsız sürede ortak kol neticeler alırız. Tabii ki Kulüpler Birliği Başkanımız ve Federasyon Başkan Vekilimiz de lüzumlu açıklamaları yaparlar. Ben şu an öz kulübüm alegori bu açıklamayı yapıyorum. Yabancı yargıcı konusu geçmedi. Benim katıldığım kısımda hakeza ortak özellik yoktu. Sistemde yapılması gerekenler konuşuldu. Her sistemin herhangi ortak bacağıyla ilgilendiren konuşuldu. Onun düşüncesince bu derece serbest konuşuyorum. VAR hakemlerinin ayrı olmasından tutun, rasatçı raporlarının detayları, veriliş şekli, atamaların kuruluş çeşidine derece topu topu detaylar tartışıldı. Uzun ortak güruh oldu” niteleyerek konuştu.

"İsimler üstünden değil, bu sistemin düzelmesi dair görüşmeler oluyor"

Başkan Elmas, Galatasaray Başkanı şekilde görüşünü paylaştığını belirterek, "İsimleri tahvil mevzusundaki modeli geçtiğimiz 25-30 yılda yüz kere denedik. Bozuk ortak sistemin başındaki kişiyi değiştirerek yahut oradaki görevlileri değiştirerek sistemin değişmediğini filhakika tamamımız yaşayarak gördük. O nedenden burada sistemi düzeltip, o sistemi yönetecek liyakata ve ehliyete cemaat bulunan insanları bu göreve ısmarlamak lazım. Şu anda esame üstünden değil bu sistemin düzelmesi dair görüşmeler oluyor. Toplantının benim bulunduğum bölümünde hakemler dair ortak insan geçmedi. Zaten etraflı pakt başkanları görüşlerini belirtirken bunun esame üstünden değil, sistemin düzeltilerek ama hallolabileceği dair da ayrımsız fikirdeler benim gördüğüm. Umarım buradan Türk futbolu düşüncesince hakeza ortak irade oluşmuşken; Federasyon ile kulüpler ortada bu içtenlikle ve bu iradeyle ümit ederim buradan ağır açıdan ortak yenilikçi, Türk futbolunu doğacak taşıyabilecek ve hakemlerimizin maçları diyet standardını arttırabilecek, meydan yönetiminde adaleti sağlayabilecek ortak hareket yarar ve ortak an ilkin bunun neticelerini görürüz” niteleyerek konuştu.

"Hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz"

Sarı-kırmızılı takımın başkanı hakemlerin performansına da değinerek, "Aslında bu az buçuk verilerin herhangi ortak maçta, herhangi ortak kol tığ engelleme yargıcı performansından yakınma ediyoruz. Bizler bunların artık data bazlı, zatî görüşe layıkıyla değil de data bazlı olmasını ve herhangi ortak takımın bu veriler bazında esasta bu çabucak ortak başlangıç. Bunu düş ederim ki Federasyonumuz yapar bu verileri bizim paylaşmamız alegori onların paylaşması Kulüpler Birliği'yle ve her insanın mahsus ortak data standardı ile hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Burak Elmas, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda oynayacağı Lokomotiv Moskova maçıyla ilgilendiren namına yöneltilen soruya ise şöyleki cevap verdi:

“Önümüzde çabucak bu karşılaşma değil, baş döndürücü ehemmiyetli maçlar mevcut ligde ve Avrupa'da. Umarım evvel 2 maçta göstermiş olduğumuz performansı bitmeme ettiririz ve oyuncularımız da henüz sınama kazanırlar. İlk yılında ortak araya geldiği bu derece gailesiz oyuncunun, onlara da ağır açıdan Galatasaray markasını dobra asimilasyon etmiş olurlar. Takımımıza ve hocamıza herhangi ortak devir bulunduğu üzere inanıyoruz, beklenti ederim dobra ortak neticeyle dönerler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler