USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek aşama düşüncesince ilerleniyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, "(Operatörlerin fiberde kuma enfrastrüktür firması talebi) Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre birlikte hamle düşüncesince ilerleniyor." dedi.

BTK Başkanı Karagözoğlu: Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre müşterek aşama düşüncesince ilerleniyor
07-10-2021 12:10
İstanbul

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca planlı ve dün kapılarını açan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine açıklamalarda mevcut Karagözoğlu, stantta arazi alan, ASELSAN ile ağız ağıza domestik ve ulusal adına imal edilen Milli Monitör Sistemi'nin şu anda sahada kurulumlarının gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

BTK Akademi'de gelinen yeri da paylaşan Karagözoğlu, BTK Akademi'ye ehemmiyetli yan yana arzu bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin teveccühüyle şu anda 721 bin mukayyet öğrenciyi önceki durumdayız ve rastgele yan yana devir toy eğitimler katıyoruz. En sonuç kattığımız pedagoji bilimi İngilizce eğitimleri oldu. Çünkü biliyorsunuz ki sektörümüz adına bilim teknolojileri sektörü, İngilizce'ye bağımlılığı bulunan yan yana sektör, öğrencilerimizden de burada dip yan yana arzu vardı. Bu talebi istikbal noktasında şu anda eğitimlerimiz başladı, ağır yan yana arzu görüyor. teşekkürname alıyoruz. BTK Akademi'de kullanıcılarımızı ve öğrencilerimiz daima dinliyoruz. Onların yönlendirmeleri doğrultusunda da toy eğitimleri BTK Akademi'ye katmaya çalışıyoruz.

Bu mevzuda şurası söylemeliyim, rüştiye seviyesindeki öğrencilerimizden de bizlere gönül rahatlığı haz var, platforma onlar da neşet etmek istiyorlar, ailelerinin onayı ile gelebiliyorlar şu an. Bununla ilişik emek vermek yapıyoruz, şu an çabucak e-devletle değil, onların da gelip motamot pandemiden evvela bulunduğu kabil buradan pedagoji bilimi alabilmelerini sağlayacak olanağı inşallah baş döndürücü yaklaşan yan yana sürede hazırlıyoruz. Platformda online verdiğimiz eğitimin indinde fiziki eğitimlerle de gençlerimizin indinde olacağız."

"Sadece yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza nail durumdayız"

Karagözoğlu, ilkin müstevli devri ile baş başa topu topu dünyada dijitalleşmenin önemine ayraç ederek, bu bölgede Türkiye'de meydana getirilen icraat ve yatırımlar üzerinde bilim verdi.

Son 20 salname süreçte Türkiye'de ağır yan yana enfrastrüktür yatırımı yapıldığına dikkati çekici Karagözoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada bahsettiğimiz çabucak yol, güreşçi köprüsü yapım yatırımı değil, fiber ağlarla da yahut altyapıyla da vatandaşımıza nail durumdayız. Bunun dönüşümü elbette gündemimizde şu an. Bunun fibere dönüştürülmesi, hâlâ aceleci internete hem vatandaşımızı kavuşturmak, hâlâ aceleci internete ulaşmakla baş başa esasta bu işin istikbaline odaklanmak.

Mesela 5G'yi konuşuyoruz, 5G'yi konuşurken esasta altyapıya bulunan gereksinimi da bu baş başa tetikliyor. Bu enfrastrüktür ihtiyacını tığ bugün karşılayabiliyor olmamız ve buraya envestisman yapıyor olmamız geçişsiz ki erte hakkıyla 5G'nin bizlere çizmiş bulunduğu gösterimi yaşama geçirebilelim. Bu noktada da operatörlerimizle baş başa elbette hem altyapının geliştirilmesi düşüncesince çalışıyoruz benzer sürede o düşsel yahut hani 5G'nin bizlere vadettiklerini yapmak ve vatandaşımıza bunu arz etmek düşüncesince de yan yana mücahede içerisindeyiz."

"İnternet talebini bizlere ileten her insana iktiran etmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz"

BTK Başkanı Karagözoğlu, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom ortada derinliğine süreden bu yana gündemden düşmeyen "Ortak enfrastrüktür şirketi" kurulması dair da bilim verdi.

Orada konkre yan yana aşama olup olmayacağı yönündeki suali Karagözoğlu, şu şekilde yanıtladı:

"Ortak enfrastrüktür firması kurulması anlamında konkre yan yana aşama düşüncesince ilerleniyor. Somut yan yana aşama atılması noktasında, yan yana eş enfrastrüktür firması kurulması noktasında yan yana emek vermek yürüyor. Bunun gerekçesine gelirsek, altyapının yan yana edilgen tarafı, yan yana de enerjik tarafı dediğimiz asal haberleşmeyi sağlayıcı cihazlar var. Pasif tarafta da borazan döşenmesi, hattın geçeceği alanın yan yana açıdan kurulması var. İşte bunu birbirinden ayırıp, bu dü ayrıştırdığımız yapıyı yan yana yandan eş enfrastrüktür firmasıyla bu altyapıyı sağlayıp, operatörlerimizin hepsini bu altyapıyı sunmak, esasta halis muhlis maksat bu. O noktada da yan yana emek vermek var. Bunu destekleyen öteki yan yana emek vermek da âlemşümul kapsamında yürüttüğümüz yan yana çalışmamız var. Evrensel şu anda Bakanlığımızdan BTK'ya kaymıştı. Ve bu kaymayla baş başa tığ burada rastgele yan yana tarafa hakkıyla genel ağ talebini bizlere ileten her insana iktiran etmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz."

"Platformların hizmetle ilgili yan yana üstlenme veriyor olması lazım"

Karagözoğlu, yan yana dü devir evvela topu topu dünyada içtimai iletişim araçları devlerinde yaşanmış bulunan görev kesintisine değgin de değerlendirmelerde bulundu. Kullanıcıların orada çabucak yan yana görev kullanıcısı bulunduğunun altını çizen Karagözoğlu, görev sağlayıcının rastgele yan yana taahhüdünün bulunmadığına dikkati çekti.

Karagözoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü tığ bu hizmeti şu anda rastgele yan yana tutarı ödemeden alıyoruz, esasta ihtimal işin temeli burada. Ücret ödemiyoruz. Peki asal sevap ne? Esas ücret, bizim kimlerle haberleştiğimize, kimlerle sosyalleştiğimize değgin olarak, bu ilişik mecralar kabilinden da bizlere reklam olarak, ilgilendiğimiz anlaşılan sahalara bizi kanalize ederek, yönlendirmesi planlanıyor. Uluslararası yan yana iştirak çöktü ve ayağa kalkması saatler aldı. İlgili şirketin ansızın yan yana tomar ülkede data merkezleri var.

Biz işin geleceğini planlarken neyi planlamamız lazım? Kendi vatanımızda yaptığımız sistemlerde de bire yan yana şeyi gözetmemiz geçişsiz ki sürdürülebilirlik rastgele yan yana devir düşüncesince esas. Ve bizim şu mottoyu doğrusu ego hakkıyla bana sevap ödeyen bir tanesi benden görev alıyormuşçasına yan yana hizmeti sunuyor olmalıyız. İlgili platformların hizmetle ilgili yan yana üstlenme veriyor olması lazım. Velev ki eşhas onun üzerinden, enformasyon sistemine güvenerek, ticaretini bunun üzerinde düz yazı ettiysek yedi vakit haberleşemeyen yan yana insanoğlunun baş döndürücü ağır yan yana zarara uğraması muhakkak. Onun düşüncesince domestik sistemlerimiz behemehâl seçenek adına peyda etmek durumunda ve tığ bu domestik sistemleri rastgele yan yana devir düşüncesince destekliyoruz. Geliştirilmesini destekliyoruz."

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları hâlâ da ilerletiyor olmamız lazım"

Bu çerçevede Dedi, BİP, Yaay kabil domestik uygulamaların önemine dikkati çekici Karagözoğlu, bu platformların hâlâ da ilerlemesi icap ettiğinin altını çizdi.

Karagözoğlu, yan yana platformun ilerlemesi düşüncesince alakanın de ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, şu detayları verdi:

"Yerli toplumsallaşma platformlarımız var, bunları hâlâ da ilerletiyor olmamız lazım. Biz yan yana talebi oluşturmazsak, öz sistemlerimizi o sistemlerle rakiplik edecek talebi kendimizde oluşturmazsak, o devir onlarla rakiplik ika şansımız da anbean düşüyor. Biraz öz tenkit de yapalım. Öz eleştirimiz şu, yan yana tarafta ego bilfarz daima uygulamalarını güncelledik, güncelleyen birisiyim. Her devir az hâlâ telefonumu açtığımda yan yana güncellemeye basarım, ne infaz güncellenmiş diyerek arama ederim.

Diğer uygulamalarda baktığımız devir ihtimal haftada yan yana kez yahut dü kez uygulamaya yan yana güncelleme geliyor, güncellemenin içeriğini de bilmiyoruz bu da ayrı yan yana özellik fakat daima yan yana güncelleme var. Müşteri adına ego diyorum ki bu aplikasyona, bu uygulamaya, benim ihtiyaçlarım doğrultusunda restorasyon geliyor, yan yana ihtiyacım karşılanıyor. Diğer tarafta öz ürünlerimizde bunu gerçekleştiremediğimiz devir müşteriyi maatteessüf kaybediyoruz."

"BİP özelinde iyi gelişmeler var, az buçuk hâlâ sadeleşmeye gitmesi kabil eleştiriler var, o sadeleştirmeler de ihtimal gelebilir"

Karagözoğlu, yaşanmış bulunan bu sorunlarla baş başa domestik uygulamalara alakanın artıp artmadığı yönündeki suali ise şu şekilde yanıtladı:

"WhatsApp'ın sözleşmeye maddeler ilave edip bunları da KVKK tabiriyle yan yana 'torba rıza' halinde arzu ettiğinde, kullanıcıdan ağır yan yana aksülamel aldı. Bu, 'Benim kuralımı benimseme et.' dayatmasını yapıyor. Böyle yan yana dayatmayı hazırlamaya kimsenin hakkı yok. Ben istediğim bilgiyi paylaşıp, istediğim bilgiyi de paylaşmam. Benim bulunan bilgiyi paylaşıp paylaşmama sonucu çaker olmalı.

O çağda domestik uygulamalara ağır yan yana haz yakaladık. Mayıs ayına derece ki süreçte ağır yan yana teveccühle yurttaşlarımız domestik uygulamaları yeğleme ettiler. Son çağda baktığımız devir BİP özelinde mesela, iyi gelişmeler var, yurttaşı dinliyor. Belki az buçuk hâlâ sadeleşmeye gitmesi kabil eleştiriler var, o sadeleştirme de ihtimal gelebilir, ayrıştırılabilir. Onu da ilişik ihvan değerlendirecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler