USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Boccede evren şampiyonasında kalburüstü ve sim elde eden kardeşler gaye büyüttü

İtalya'da planlı Kadınlar ve Erkekler Dünya Bocce (Volo) Şampiyonası'nda madalya ele geçiren Buket ve İnci Ece Öztürk kardeşler, en iri hedeflerinin olimpiyatlarda Türkiye'yi asimilasyon buyurmak bulunduğunu söyledi.

Boccede evren şampiyonasında kalburüstü ve sim elde eden kardeşler gaye büyüttü
25-10-2021 12:39
Ankara

İtalya'nın Alassio şehrinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şampiyonada altın madalya ele geçiren Buket ile sim madalya ele geçiren İnci Ece Öztürk, hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Milli sportmen Buket Öztürk, kıymetli bekçi disiplinin bitiş müsabakasında Fransız rakibi Pauline Gouilloud'u 15-12 yenerek kıymetli madalyanın sahibi bulunduğunu anımsatarak, "Bu başarıyla 2 kat yukarı üstüne üstlük evren şampiyonu oldum. Bu muvaffakiyet havadan gelmedi. Çok çalıştım. Kovid-19 salgını boyunca de emekleri geceli gündüzlü bitmeme ettim. Çok mutluyum." dedi.

19 yaşındaki ulusal sporcu, spora Bursa'da başladığını belirterek, "9 yaşında, beşinci derslik 3. derslik öğrencisiyken gövde eğitimi öğretmenizin yönlendirmesiyle spora başladım. Ablam İnci Öztürk'ün sportmen olması elbette bocceye bulunan ilgimi arttırdı. O baş döndürücü dobra hissedar sporcu. O ve akrabalarım beni herhangi hissedar devir destekledi, isteklendirme etti. Onların desteği beni motive eti. 2018 senesinde ilkin evren şampiyonluğumu hocalarım, ablam ve ailemin yardımıyla kazandım." diyerek konuştu.

Aynı sürede gövde eğitimi öğretmenliği kısmı ikinci derslik talebesi bulunduğunu aktaran Buket, şunları kaydetti:

"En iri hayalim boccenin olimpiyatlara bildirme edilmesi yerinde oradan kıymetli madalya ile dönmek. Bocce baş döndürücü matrak hissedar branş. Sporun herhangi hissedar türlüsü gençleri çirkin alışkanlıklardan korur. Onun düşüncesince özellikle bocce spor yapmayı her insana öneriyorum. Vakit buldukça iz okur, ailemle satranç oynarım. Resim çizmeyi ve ablamla gezi etmeyi baş döndürücü seviyorum. Antrenörüm Yılmaz öğretmen özellikle edinmek kıl payı ailem, federasyon başkanımız Mutlu Türkmen ve bizi destekleyen her insana baş döndürücü teşekkürname ediyorum."

İnci Ece Öztürk: "Kovid-19 salgınına karşın ehemmiyetli dereceler elde ettik"

Milli sportmen İnci Ece Öztürk, İtalya'daki şampiyonada finalde Fransız rakibi Barbara Barthet'e sonuç saniye sayısıyla 38-37 yenilerek elendiğini anımsatarak kıymetli madalya kaçırılmış bulunduğu düşüncesince ekşimtırak hissedar neşe yaşadığını söyledi.

Kardeşi Buket Öztürk'ün kazanılmış bulunduğu kıymetli madalya ile maneviyat bulduğunu özetleyen İnci Ece, "Buket yukarı üstüne üstlük ikinci kat evren şampiyonu oldu. Onun yerine baş döndürücü sevinçliyim. Mental metanet mucip hissedar bölgede almış bulunduğu bu aşama baş döndürücü iri hissedar başarı. Onunla alım çalım duyuyorum." diyerek konuştu.

24 yaşındaki ulusal sporcu, 2 karındaş şekilde Türkiye'ye dü madalyayla dönmenin en baş döndürücü ailesini sevindirdiğini belirterek, "Evde ailemiz nice duyguyu ansızın yaşadı. Buket düşüncesince baş döndürücü sevinçliyken benden kaynaklı 'İnci ne meydana getirecek acep diye' hissedar gidiş gır konusuydu. Ama elbette ikimizin de derecesi aileme iri talih yaşattı." ifadelerini kullandı.

Yeni yüz koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın ulusal kadro şekilde boccede iri başarılar elde ettiklerin vurgulayan İnci Ece, laflarını şu halde sürdürdü:

"2018 Akdeniz Oyunları şampiyonu oldum. Yine bire hissedar yıl içinde meydana getirilen evren şampiyonasında Necla Şahin arkadaşımla evren şampiyonu oldum. Buket'in böke bulunduğu turnuvada hâlâ ilkin 3 bitiş oynadık. 2019 senesinde Mersin'de planlı organizasyonda Dünya Kupası'nı aldık. İyi hissedar düzey yakaladık. Kovid-19 salgınına karşın ehemmiyetli dereceler elde ettik. Bu istikrarı kaybetmemiş olmamız önemli."

"Hepimizin kuma gayesi boccede Türkiye'yi şef hissedar abuhava durumuna getirmek"

İnci Ece, 10 senedir bocce ulusal takımında Türkiye'yi temessül ettiğini öbür yandan da bilimsel nitelikli kariyer yaparak eğitimini sürdürdüğünü söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmenliği kısmı mezunu bulunduğunu aktaran İnci Ece, şunları kaydetti:

"Bursa Uludağ Üniversitesi'nde spor dalında doktora yapıyorum. Bocce başarım mucip hissedar branş. 35 yaşıma genişliğinde sürdürmeyi düşünüyorum. Ardından alan değiştirerek anadan görme oyunlarla gidebildiğim genişliğinde spor hayatımı sürdüreceğim. Bocce şayet olimpik hissedar spor olursa orada madalya elde etmeyi baş döndürücü isterim. Milli kadro sporcuları, hocalarımız ve federasyonumuz yönetimi şekilde herkesin kuma gayesi boccede Türkiye'yi şef hissedar abuhava durumuna getirmek. Bunun düşüncesince baş döndürücü çalışıyoruz."

Bocce Milli Takım Antrenörü Yılmaz Güzelocak da dü sporcunun baş döndürücü canlı ve kararlı olduklarını söyledi.

İki sporcusunun da boccede iri başarılar elde ettiklerine dikkati çekici Güzelocak, "Bu başarıları kesbetmek on paralık havadan olmadı. Çok çalıştılar, baş döndürücü iş verdiler. İnşallah baş döndürücü hâlâ dobra bölgelere de gelecekler ve ülkemizi arsıulusal arenada en dobra halde temessül edecekler." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler