USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beytullah Eroğlu, Paris 2024'te İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmeyi hedefliyor

Dünya şampiyonu paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Türkiye'nin paralimpik yüzmede ehemmiyetli birlikte seviyeye ulaştığını, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmenin en şişman amacı bulunduğunu belirtti.

Beytullah Eroğlu, Paris 2024'te İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmeyi hedefliyor
12-10-2021 11:45
Ankara

Ay-yıldızlı paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Spor Sohbetleri'ne mihman namına dünkü emek vermek ve hedeflerini değerlendirdi.

Paralimpik yüzme denildiğinde akla mevrut evvela adlardan bulunduğunun hatırlatılması üzerinde Beytullah Eroğlu, "Ben spora hevesli namına başladığımda hâlâ Türkiye tarihinde evren ve Avrupa şampiyonalarında bitiş bile yüzülmemişti. Ben bunların ilklerinin hepsini başaracağıma lakırtı verdim, tarihimizde evvela kat Avrupa ve evren şampiyonu da oldum." diyerek konuştu.

Bir kadro kurmayı baş döndürücü istediğini tamlayan Beytullah Eroğlu, "Hep istedim ki birlikte takımım olsun, takımımla sembol yarışına girebileyim. Takımımla gülüp eğleneyim ve transferlerimi gerçekleştireyim. Bu uğurda icraat da yaptım, takımım iyice onlara bildiklerimi de öğreterek, tutunmalarını sağlamaya çalıştım, verdiklerimizi de aldılar. Sizlerin de tanıdığı, kadro dostlarım Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyacı benim kardeşlerim, ne söylediysek yaptılar, öğrendiler ve bugün şişman sportmen seviyesine geldiler." ifadelerini kullandı.

Sporcuların baş döndürücü güzel birlikte biçimde yetiştiklerini kaydeden Beytullah Eroğlu, "Çok umutlu olduğumuz Baran Doruk Şimşek var, Baran'a baktığımız devir zat küçüklüğümü görüyorum. Koral Berkin Kutlu var, tahminî 4 senedir bu arada egzersiz yapıyoruz ve ego Türkiye rekorlarını kırarken dedim ki 'Artık bu rekorları havadan hafif kimesne kıramaz.', sınıra geldi. Kırdığım rekorların 3'ünü Koral Berkin kırdı zira Koral Berkin ile egzersiz yapıyorum, ona egzersiz veren benim. Bu, bence alım çalım donör birlikte şey, ego onurlanıyorum benim yetiştirdiğim sporcunun beni geçmesinden, elan şişman rütbe almasından onurlanıyorum. Ardından mevrut Şevval'imiz (Tekin), nice sporcumuz baş döndürücü şişman başarılara imza atacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Arkadaşları düşüncesince gösteriş manken olmasının ne hissettirdiğine müteveccih istifham üzerinde Beytullah Eroğlu, şunları söyledi:

"Rol manken kazanmak az buçuk elan ilgi gerektiriyor, davranışlarına, tutumuna, konuşmana, takımla ilişkilerine ilgi etmeni gerektiriyor. Ama ego olduğum kabil oldum, Anadolu insanı oldum, hiçbir kalbimde geri kuvve beslemedim. Kardeşlerimiz de bizi sevdi, disiplinimiz, emek vermek sistemimiz de bilime akla yatkın şekildeydi ve sonunda gösteriş modelliği üstlendim, baş döndürücü şükür zat açımdan birlikte bölgelere de geldiğimizi düşünüyorum. Bundan 10 sene evvela 'Beytullah, hakeza böyle olacak.' deselerdi, ego ona inanmazdım. Onun düşüncesince bundan 10 sene sonrasını da manzara edemiyorum."

"Beni adaletsiz biçimde yukarı sınıfla yarıştırdılar"

Paralimpik yüzmede Türkiye'nin mahsus birlikte noktaya geldiğini dile getiren Beytullah Eroğlu, "Bugün tığ 8 sporcuyla evren şampiyonasına katılıyoruz. Avrupa şampiyonası düşüncesince barajı güzeşte 25 sporcumuz vardı, bunun düşüncesince ölçüt yapıyoruz ve 'Final yüzmeyen Avrupa şampiyonasına gidemez.' diyoruz, bu hakkıyla güzel birlikte şey, kişi namına değil, Türkiye namına tanınıyoruz ancak eksiklerimiz de var. Sağlık ve beceri kurulumuzun tabii ki eksikleri var. Onları itmam anlamında de fedakarca çalışıyorlar, tamamlayacaklar. Gelecek nesille mükemmel hevesli birlikte biçimde ilerleyeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisini güzel bulup bulmadığına yönelik, "Beytullah Eroğlu elan güzel olabilirdi." diyen ulusal yüzücü, "Benim klasifikasyon ile ilişik bazı problemlerim vardı, beni adaletsiz biçimde yukarı sınıfla yarıştırdılar. Bunun üzerinde klasifikasyon ne buyurmak onu öğrenmeye başladıktan sonraları adaletsiz yarıştığımı öğrendim, ihtimal Beytullah Eroğlu o vakitler az buçuk elan acar ve elan hakimiyetçi yapıya cemaat olsaydı elan güzel olabilirdi, diyorum." şeklinde konuştu.

"Havuza da denize de okyanusa da girmeye korkmuyorum." diyen Beytullah Eroğlu, "Adaletli birlikte biçimde yarışmaya çalışacağız, ölçümlerimizle protestolarımızı gerçekleştireceğiz. eğer adaletli birlikte biçimde yarışırsak, ego suda yarışma kaybetmem, masada kaybetmezsek suda kaybetmem. Spora bitmeme etmeyi planlıyorum, paralimpik oyunları şampiyonluğum yok, paralimpik oyunlarında madalyam da yok, o kaldı. Onu bölgeye denli bitmeme edeceğim inşallah." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde spor yöneticiliği bölümünden dereceyle yetkilendirilmiş olduğunu, gelecekte dalavere dalında da mevcut kazanmak istediğini tamlayan Beytullah Eroğlu, "Bilgi ve tecrübelerimi doğacak nesillere aktarma etmek istiyorum. Camiadan kopmadan bu topluluğun elan baş döndürücü gelişebilmesi düşüncesince dalavere dalında mevcut kazanmak istiyorum." diyerek konuştu.

"Paralimpik oyunları şampiyonluğunu ülkemize getireceğim"

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na müteveccih Beytullah Eroğlu, "Tokyo'nun kadro biçiminde güzel geçtiğini düşünüyorum, Sevilay Öztürk ile tarihimizde evvela kat madalya aldık. Elif İldem, paralimpik rekoru kırdı. Tokyo'da tarihimizde evvela kat sembol takımıyla yüzdük, sembol takımında İngiltere'yi geçtik, finale 8. namına kaldık fakat 7. namına bitirdik, bu hakkıyla benim düşüncesince baş döndürücü şişman birlikte onurdu. Bunu, olimpiyat şampiyonluğu denli manzara ediyordum, sembol takımıyla çıkıp da orada uğraş verebilmeyi. Çok şükür bunu da başardık." değerlendirmesinde bulundu.

Bayrak takımının ülkenin bu sporda geldiği noktayı gösterdiğini tamlayan ulusal sporcu, "Sadece birlikte sporcunun kabiliyeti değil, ülkendeki sporcuların kalitesi, spora vermiş olduğun kabiliyet namına düşünüyorum bu kadro yarışlarını. Çok da zeki sembol takımımız var." ifadelerini kullandı.

2024 Paris Paralimpik Oyunları'ndaki amacı düşüncesince de Beytullah Eroğlu, "Paris'te inşallah madalya gelecek, inanıyorum ki hepimiz o yarışmayı kazanacağız ve tamamı dünyaya İstiklal Marşı'mızı ayakta söyleteceğim. Bu benim çocukluk hayalimdi, spora başladığım güneş Türkiye'de hiçbir elan bitiş bile yüzülmezken ego orayı erek koymuştum. Aşama hamle geldim, sonuç aşamadayım. Oraya da siz değerli üyelerimizin destekleri sayesinde, Bakanlığımızın, federasyonumuzun, kulüplerimizin, sporseverlerin destekleri yardımıyla inşallah ulaşacağız ve inşallah paralimpik oyunları şampiyonluğunu ülkemize getireceğim." şeklinde konuştu.

"Evlilik önünde girişimlerimizi yaptık, kısmet"

Bedensel engellilerin kesinlikle yüzmeye başlamaları gerektiğine ayraç fail Beytullah Eroğlu, "Yüzmenin otama edici birlikte niteliği var, doktorlarımız daima bunu önerir, onun haricinde ise insanoğlu cisim ağırlığının onda birine düşer suyun içerisinde, engellenmeyen birlikte biçimde akıntı edebilir, bedenindeki eksiksiz kasları kullanabilir. En ağırbaşlı engellinin bile rastgele kasını kullanabildiği biricik spordur. Onun düşüncesince yüzmeyi öneriyorum, yüzmeyi öğrendikten sonraları doğrusu baş döndürücü sevecekler. Başarılı da kazanmak isteyeceklerdir, federasyonumuzun sitesinden de ulaşabilirler. Profesyonel olma önünde birlikte erek koydukları devir yaşama da bağlanacaklarını düşünüyorum." diyerek konuştu.

Günde müteaddit dakika yüzdüğüne bağlı istifham üzerinde ulusal sporcu, "Sert egzersiz yapacağız, tahminî 4 dakika yüzme 2 dakika de kişmiri antrenmanıyla sezona antre yapacağız." ifadelerini kullandı.

Özel dünyasına bağlı istifham üzerinde dünyaevi planları yaptığını da tamlayan Beytullah Eroğlu, "Evlilik önünde girişimlerimizi yaptık, kısmet, baht inşallah." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler