USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belçika'da helal kesim yasağına hakkında savaşım sürüyor

Belçika'daki Müslüman camiası temessül fail kuruluşlar, dini usullere uyarınca efsanevi kesimine haram getiren yasaların ilmek özgürlüğü ile ahenkli olduğuna değişmeyen vermesi için süreci AİHM taşımayı düşünüyor.

Belçika'da helal kesim yasağına hakkında savaşım sürüyor
01-10-2021 18:54
Brüksel

Belçika'daki Müslüman topluluğu anabolizma fail kuruluşlar, Anayasa Mahkemesinin dini usullere layıkıyla efsanevi kesimine haram getiren yasaların ilmek özgürlüğü ile ahenkli olduğuna değişmeyen vermesi dair süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşımayı değerlendiriyor.

Belçika İslam Temsil Kurumu ve Belçika İslam Koordinasyon Kurulundan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, sürecin bu kere AİHM'e taşınmasının değerlendirildiği bildirildi.

Mahkemenin kararının "çok iri birlikte fon kırıklığı" meydana getirdiğinin aktarıldığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi, bu kararıyla ne efsus ki münakaşanın merkezinden kaçan birlikte steril fasit daire mantığı yürütmektedir. Özellikle Anayasa Mahkemesi, Flaman ve Valonya yasalarının Müslüman ve Musevilerin inançlarında mevcut yevmiye birlikte dini uygulamasının 'özünü' aracısız etkilediği gerçeğini görmezden gelmektedir. Sonuçta, Müslüman ve Musevilere göre, efsanevi uyuşturulduğu andan itibaren rastgele birlikte dini kesimden lakırtı edilemez." ifadesi kullanıldı.

Mevcut dini kesim tekniklerinin ahali sağlığının korunmasına yardım sağlayan, besin güvenliği ve efsanevi refahı gereklilikleriyle de uzlaşma ortamında bulunduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Öte yandan, kesim önceleri uyuşturma zorunluluğu, dini azınlıkların haklarını ihlal ika pahasına yegâne gayesi bayağı tüketicinin vicdanını razı etmek ve hayvanların sınai mega çiftliklerde birer istihlak nesnesi namına yetiştirildiği gerçeğini maskelenmek bulunan romanesk ve simgesel birlikte anlamdan bambaşka birlikte obje tabir etmemektedir. Uyumlu ve aşırı aydın birlikte toplumda, gine de bazısı ehemmiyetli toplumsal meseleleri, kâffesi kullanmakta olanları boş boş birlikte uygulamaya zorlamadan ayrışık yollarla halletmek gibi olmalıdır."

Hukukun üstünlüğünün Avrupa'daki "savunmasız dini azınlıklara hakkında amansız ve simgesel birlikte savaş yürüteç halkçı hareketlerin küsurat siyasal ve toplumsal baskısına mesuliyet eğmemesi" icap ettiğinin altı çizilen açıklamada, düşünceli toplumda duygudaşlık ve aykırı anlayışın bilgili olması icap ettiğinin altı çizildi.

Belçika'daki Müslüman topluluğu anabolizma fail firmalar birlikte araya gelmiş şekilde Valonya ve Flaman semt parlamentolarında İslami usullere layıkıyla efsanevi kesimini zecrî kararları Aralık 2017'de Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Anayasa Mahkemesi dün, yasağı getiren yasaların ilmek özgürlüğü ile ahenkli olduğuna hükmetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler