USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar TB3 evvel uçuşunu 2022'de yapacak

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar'ın acemi projelerinden bahsederek, 2022 senesinde Bayraktar TB3'ün evvel uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi.

Bayraktar TB3 evvel uçuşunu 2022'de yapacak
22-09-2021 13:06
İstanbul

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenen, Türkiye'den ve dünyadan adım ekosisteminin topu topu paydaşlarını borda bordaya araya getiren Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde borda bordaya banak gerçekleştirdi.

Baykar çeşidinden geliştirilen insansız iklim sistemleri karşı görsel borda bordaya banak eden Bayraktar, "Biz burada yola çıkarken Türkiye'de 'biz bunları fakat haricen alabiliriz' diyen borda bordaya kavrayış mevcuttu. Yani kılıç ve defans sanayisini düşünecek olursak şişman ölçekte, şişman miktarda yüzdelik 85'in üstünde gayrimenkul dışına bağımlılık lakırtı konusuydu. Biz ne yaparsak deneyelim gerçekli düşüncesi hakları ve dizaynı bizlere ilişik olsun, ibdai olsun dedik. İlk gündüz ihtimal en güzel yapıtı geliştirmesek de kendimize saf borda bordaya yapıtı geliştirmiş olacağımızdan, bu mevcud özgüven problemini de borda bordaya açıdan faziletkâr teknolojideki açmış oluruz anlayışıyla yola çıktık." niteleyerek konuştu.

Bayraktar, imal edilen mamüllerin tasarımının önemine değinerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ürünün, düşüncesi hakları bizde olacak ve bunun indinde hiç kimseye de benzemeyecek. Bundan hâlâ önemlisi benim hâlâ borda bordaya tomar ehemmiyet verdiğim konu beledi değin ayrık ve kusur yollara eş olsa fark kılıç hem inancımız gereği hem anlayışımız gereği dedik ki; katiyen bu girdiğimiz yolda töre bilimi ve ahlaktan ayrılmayacağız. Yani ne yaptığınızdan hâlâ önemlisi bunu kesinlikle yaptığımız. eğer o yollara başvuracak olsak o yollara girişme edecek olsak ihtimal endamsız çağda ihtimal karlı çıkabilirsiniz güçlükle itidalli ve derinlemesine vadede katiyen kalburüstü olmanız bereketli, insanlığın faydasına borda bordaya akıbet elde etmeniz kabil değil. O sebepten dolayı ego buradaki de güre arkadaşlarıma bunu bilhassa haber mektubu geçirmek istiyorum. Girişimlerin hâlâ yolun başlangıcında bulunan girişimleri açısından bu çabucak nazarıitibar etmelerini haber mektubu ediyorum. Ne yapmış olursanız yapın dizge sizi bazısı yanlışlara zorlasa da katiyen adalet bildiğiniz yoldan etikten ve ahlaktan ayrılmayın."

Yeni dönüşümlerin yaşandığı borda bordaya dönemden geçtiklerinin altını çizen Bayraktar, "Ben bunu az buçuk da sörf dalgalarına benzetiyorum. Yani o dalavere doğarken ön tarafında kaldığınızda değme daim bu avantajınıza oluyor. Işte bizim insansız iklim araçlarındaki hikayemiz de az buçuk böyle. Bugünün yarışlarına, tükenmiş yarışlarına değil geleceğin trenlerine odaklanmanızı haber mektubu ediyorum arkadaşlar. Ve eğer bu dediğim hususlara uyma edersek geçmiş günden itibaren doğrusu o en küçük dü metrelik uçağı yaptığınızda bile dedik ki; eğer ulusal ve ibdai olursak, bunun indinde töre bilimi ve ahlaka uyma edersek geleceğin trendine de odaklanmışsak dünyanın en iyisini yapmamamız düşüncesince tek faktör yok. Buna değme daim inandık ve o biçimde çalıştık." halinde konuştu.

Bayraktar TB3'ün geçmiş uçuşu 2022'de olacak

Baykar'ın geçmişten bugüne geliştirdiği insansız iklim sistemlerinden bahseden Bayraktar, doğacak zamanlarda yaşama geçirecekleri projelerden de bahsederek şunları söyledi:

"Geleceğe baktığımızda önümüzde Bayraktar TB3 dediğimiz binlerce kilometreye peyk kontrolüyle gidebilen, Bayraktar TB2'nin az buçuk büyüğü borda bordaya açıdan Akıncı'nın da hâlâ ufağı diyebileceğimiz gemiye gerileyiş kalkış yeteneğiyle ilkin endamsız pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle öne çıkan ve dünyada sağlam benzeşim sıfır borda bordaya silahlı insansız iklim uzlaştırıcı sisteminden bahsediyoruz.

Bir de Akıncı'dan sonraları dünyanın da tarafını çevirilmiş olduğu insansız harp uçağımızı geliştiriyoruz. Bu insansız harp uçağının da gine hayattaki benzerlerinde namevcut kelimesi kelimesine Bayraktar TB3'te bulunan gerçek savaşma bölgesinde inkılap olacağını düşündüğümüz niteliği endamsız pistli gemilere gerileyiş kalkış yapabilme yeteneğinin olması.

Bu dü ortam Türkiye'de mevcut TCG Anadolu yüzergezer sürüm gemisine konuşlandığında kesinlikle ki Azerbaycan Tek Vatan Harekatı'nda SİHA'larımız topu topu evren çeşidinden savaşma doktrininde 'bu şişman borda bordaya dizi dönüşümüdür' niteleyerek basına yansıdıysa bu platformlarla baş başa de savaşma bölgesinde şişman borda bordaya inkılap olacağımızı öngörüyoruz. 2022'de inşallah Bayraktar TB3 geçmiş uçuşunu yapacak. 2023'e denli da savaşçı insansız tayyare sistemimiz doğrusu insansız harp uçağı dediğimiz projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Geleceğin araçları kurnaz uçar arabalar

Akıllı uçar otomobiller üstüne aşırı şişman kuruluşların icraat yaptığına dikkati çekici Bayraktar, "200'e DOĞRU adım bu bölgeye müteveccih çalışmalarına bitmeme ediyorlar. Biz de bu çalışmalara kestirmece 3 sene ilkin başladık." dedi.

Bayraktar, "Ama elbette bu değme yönüyle aşırı komplike özerklik sorunlarını ve bunun indinde durumsal farkındalık dediğimiz gördüğünü anlama, aşinalık ve adamla baş başa uçacağından elbette ki aşırı faziletkâr güvenlik ve güvenirliğe eş olması müstelzim borda bordaya platform. Bu esasta büyütülmüş borda bordaya drone. Bunun uçar otomobil olması, içerisine girecek değme sistemin ihtimal 5,10 ihtimal 15 sene gelişim göstermesi gerekiyor. Etki sistemlerinden pil teknolojilerine bu sistemi kurnaz borda bordaya biçimde uçuracak bileşimli zeka bilgisayarlarından içerisindeki elektronik donanımlara denli değme bölgede şişman atılımlar yapılması gerekiyor. Biz erte bu bölgede aktör olabilelim niteleyerek bugünden hazırlanıyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler