USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank: Dünyadaki değiştirmek yakalayacak biçimde envestisman yapıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, hayattaki değiş ve dönüşümü yakalayacak biçimde gençlere, teknolojiye ve Türkiye'ye envestisman yaptıklarını belirterek, "Bugünümüzü kurtarmanın tabii derdindeyiz ancak geleceği de yakalamanın derdindeyiz." dedi.

Bakan Varank: Dünyadaki değiştirmek yakalayacak biçimde envestisman yapıyoruz
22-09-2021 17:16
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı'nın (AA) iletişim araçları paydaşı bulunduğu Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) standında matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Festivalin açılışının evvel iri yanında coşkuyla yapıldığını anımsatan Varank, "Gençlerimizin ve ailelerinin iri yanında teveccühü var. Biz TEKNOFEST'te evcil ve ulusal teknolojilerimizi yurttaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz, onların bu teknolojileri deneyimlemesini istiyoruz. Havacılık gösterileriyle de Türkiye’nin neler yapabildiğini yeteneklerini henüz yakından görmelerini istiyoruz." diyerek konuştu.

Varank, uygulayım bilimi yarışmalarının festivalin en ehemmiyetli ayaklarından bir tanesi olduğuna ayraç ederek, nice ayrımlı bölgede yarışmaların bitmeme ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Otomobili'nin evvel kat yanında festivalde sergilendiğini vurgulayan Varank, arabaya derin nazarıitibar gösterildiğini belirtti.

Varank, TOGG ile dünyada mütebeddil otomotiv sanayisine Türkiye’nin yanıtını verdiklerini tabir ederek, şunları kaydetti:

"Otomotiv endüstrisindeki dönüşümü er zamanda görerek çırılçıplak elektrikli, özerk nitelikleri bulunan ve düşüncesi iyelik hakları yüzdelik 100 bizlere ilişik olan, bu sayede de baş döndürücü ayrımlı teknolojileri baş döndürücü havadan yanında biçimde bütünleşmiş edebildiğimiz yanında projeyi başlattık. Proje de planlandığı biçimde gidiyor."

"Geleceği fikren planlama yapıyoruz"

Muhalefetin TOGG'un planlanan müddette üretime geçemeyeceğine bağlı yorumlarına müteveccih istifham için Varank, şu biçimde konuştu:

"Biz gökyolu galaksisi dediğimizde onların aklına hemen saman geliyor. Böyle yanında aykırılık anlayışıyla oturup araştırma etmeniz, bazısı mevzuları kendilerine söylemeye çalışmanız muhtemel değil. Biz bugünden geleceğin teknolojilerine envestisman yapıyoruz. Şu anda dünyada yanında müsabaka mevcut lakin tığ bundan 10-15 yıl ahir yarışı fikren planlamalarımızı yapıyoruz. Milli Uzay Programı'nı nite yapıyoruz? Dünyada şu anda feza dalında sunturlu yanında müsabaka var.

Özel firmalar rastgele gündüz yanında füze fırlatıyor, müşterilerini uzaya gönderiyorlar. Ama tığ bugünden o bölgeye envestisman yapmadığımızda, onlar füze fırlatırken tığ bağlı olmak zorunda kalırız. Biz hayattaki değişimi, dönüşümü yakalayacak biçimde gençlerimize, teknolojiye, Türkiye’ye envestisman yapıyoruz. Bugünümüzü kurtarmanın katıksız derdindeyiz lakin geleceği de yakalamanın derdindeyiz."

Varank, 2019 yılı böylelikle Türkiye’nin Otomobili'ni tanıttıklarında muhalefetin vatandaşların faziletli miktarda merakını görüp "Otomobil iyi olmuş" söylediğini anımsatarak şu biçimde bitmeme etti:

"Sonra dediler ki ‘Fabrikası nerede?’, aslını attık şu anda fabrikayı yapıyoruz, ‘Neden hala makine çıkmadı?’ diyorlar. Fabrika yapılmaksızın makine üretmenin mümkünatı yok, inşaatı bitmeme ediyor. Türkiye'nin Otomobili'ni ulusal yanında plan kendisine görüyoruz. Bunun siyasi yanında münakaşaya dönüşmesini istemiyoruz."

"Tüm diyar alım çalım duyacak"

Türkiye’nin yılda 2 milyon makine ürettiğine ve dünyanın stratejik makine üreticilerinden bir tanesi olduğuna ayraç fail Varank, bu yıl de ülkede 750 bin anahtar satılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması icap ettiğini vurgulayan Varank, “Bunu Türkiye’nin Otomobili yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu makine projesiyle tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin arabalarına çevrik istihsal yapmayla alakadar yetenek kazanıyorlar. Türkiye’nin Otomobili 2022 böylelikle dizi istihsal bandından indiğinde topu topu diyar bu işle alım çalım duyacak." dedi.

Teknoloji ve ilişik kıymetli istihsal dalında iri yanında himmet süresince olduklarının altını çizen Varank, piyasasının sayısal dönüşümüyle baş başa yeni mesleklerin ortaya çıktığına, nitelikli ve kâmil insanoğlu kaynağına gerekseme duyulduğuna ayraç etti.

Varank, TEKNOFEST üzere etkinlikler ve meydana getirilen yarışmaların gençleri yeni iş sahalarına hazırladığını belirterek, "Burada onlarca paydaşımız mevcut. Buradaki gençlere yetişim yaptırıyorlar, onları öz takımlarının içerisine müdahale ediyorlar. Buradaki gençlerimiz katıksız ki iş bulma yönünde henüz yanında tomar avantaja cemaat olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"TEKNOFEST’i arsıulusal bellik durumuna gelmek istiyoruz"

TEKNOFEST’in gayrimenkul dışından da görüşme edildiğini dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Biz TEKNOFEST’i henüz arsıulusal yanında bellik durumuna gelmek istiyoruz. Bizim hedefimiz şu; dünyada yanında düşüncesi olan, girişimi bulunan insanoğlu ‘TEKNOFEST diyerek yanında müsabaka var, tığ buna katılalım, orada teknolojimizi gösterelim bu sayede de kendimize yeni yatırımcılar bulalım, bu teknolojiyi dünyaya tanıtalım.’ diyerek düşünsün istiyoruz."

Varank, Türkiye’nin Otomobili’nin fiyatına bağlı istifham için de “Aracın fiyatı mahsus değil lakin anahtar öz sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak yanında fiyattan sektöre çıkacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler