USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank: Dünyadaki değişim işlemi yakalayacak biçimde envestisman yapıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, hayattaki değiş ve dönüşümü yakalayacak halde gençlere, teknolojiye ve Türkiye'ye envestisman yaptıklarını belirterek, "Bugünümüzü kurtarmanın tabii derdindeyiz lakin geleceği de yakalamanın derdindeyiz." dedi.

Bakan Varank: Dünyadaki değişim işlemi yakalayacak biçimde envestisman yapıyoruz
22-09-2021 17:16
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı'nın (AA) iletişim araçları paydaşı bulunduğu Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) standında matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Festivalin açılışının geçmiş şişman yanında coşkuyla yapıldığını anımsatan Varank, "Gençlerimizin ve ailelerinin şişman yanında teveccühü var. Biz TEKNOFEST'te domestik ve ulusal teknolojilerimizi yurttaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz, onların bu teknolojileri deneyimlemesini istiyoruz. Havacılık gösterileriyle de Türkiye’nin neler yapabildiğini yeteneklerini elan yakından görmelerini istiyoruz." sanarak konuştu.

Varank, uygulayım bilimi yarışmalarının festivalin en ehemmiyetli ayaklarından bir tanesi olduğuna ayraç ederek, nice değişik bölgede yarışmaların bitmeme ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Otomobili'nin önce kere yanında festivalde sergilendiğini vurgulayan Varank, arabaya koyu uyanıklık gösterildiğini belirtti.

Varank, TOGG ile dünyada mütebeddil otomotiv sanayisine Türkiye’nin yanıtını verdiklerini tabir ederek, şunları kaydetti:

"Otomotiv endüstrisindeki dönüşümü er zamanda görerek çırılçıplak elektrikli, özerk nitelikleri bulunan ve düşüncesi iyelik hakları yüzdelik 100 bizlere dayalı olan, bu sayede de aşırı değişik teknolojileri aşırı emeksiz yanında halde bütünleşmiş edebildiğimiz yanında projeyi başlattık. Proje de planlandığı halde gidiyor."

"Geleceği fikren planlama yapıyoruz"

Muhalefetin TOGG'un planlanan müddette üretime geçemeyeceğine bağlı yorumlarına müteveccih istifham hakkında Varank, şöyleki konuştu:

"Biz gökyolu galaksisi dediğimizde onların aklına çabucak saman geliyor. Böyle yanında ihtilaf anlayışıyla oturup etüt etmeniz, bazı mevzuları kendilerine söylemeye çalışmanız muhtemel değil. Biz bugünden geleceğin teknolojilerine envestisman yapıyoruz. Şu anda dünyada yanında müsabaka mevcut ancak kılıç bundan 10-15 yıl ahir yarışı fikren planlamalarımızı yapıyoruz. Milli Uzay Programı'nı neden yapıyoruz? Dünyada şu anda feza dalında dehşetli yanında müsabaka var.

Özel firmalar herhangi yanında güneş yanında füze fırlatıyor, kullanıcılarını uzaya gönderiyorlar. Ama kılıç bugünden o bölgeye envestisman yapmadığımızda, onlar füze fırlatırken kılıç bağlı olmak durumunda kalırız. Biz hayattaki değişimi, dönüşümü yakalayacak halde gençlerimize, teknolojiye, Türkiye’ye envestisman yapıyoruz. Bugünümüzü kurtarmanın saf derdindeyiz ancak geleceği de yakalamanın derdindeyiz."

Varank, 2019 yılı böylecene Türkiye’nin Otomobili'ni tanıttıklarında muhalefetin vatandaşların faziletli miktarda takdirini görüp "Otomobil iyi olmuş" söylediğini anımsatarak şöyleki bitmeme etti:

"Sonra dediler ki ‘Fabrikası nerede?’, ehemmiyetli noktasını attık şu anda fabrikayı yapıyoruz, ‘Neden hala makine çıkmadı?’ diyorlar. Fabrika olmaksızın makine üretmenin mümkünatı yok, inşaatı bitmeme ediyor. Türkiye'nin Otomobili'ni ulusal yanında plan namına görüyoruz. Bunun politik yanında münakaşaya dönüşmesini istemiyoruz."

"Tüm iklim alım çalım duyacak"

Türkiye’nin yılda 2 milyon makine ürettiğine ve dünyanın mahdut makine üreticilerinden bir tanesi olduğuna ayraç fail Varank, bu yıl de ülkede 750 bin anahtar satılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması icap ettiğini vurgulayan Varank, “Bunu Türkiye’nin Otomobili yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu makine projesiyle tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin arabalarına çevrilmiş istihsal yapmayla dayalı yetenek kazanıyorlar. Türkiye’nin Otomobili 2022 böylecene hızlı istihsal bandından indiğinde tamamı iklim bu işle alım çalım duyacak." dedi.

Teknoloji ve eklenmiş giranbaha istihsal dalında şişman yanında hız içre olduklarının altını çizen Varank, sahasının sayısal dönüşümüyle beraberce yeni mesleklerin ortaya çıktığına, nitelikli ve mükemmel insanoğlu kaynağına gerekseme duyulduğuna ayraç etti.

Varank, TEKNOFEST kabil etkinlikler ve meydana getirilen yarışmaların gençleri yeni iş sahalarına hazırladığını belirterek, "Burada onlarca paydaşımız mevcut. Buradaki gençlere yetişim yaptırıyorlar, onları özlük takımlarının içerisine engelleme ediyorlar. Buradaki gençlerimiz saf ki iş bulma yönünde elan yanında tomar avantaja cemaat olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"TEKNOFEST’i arsıulusal bellik biçimine gelmek istiyoruz"

TEKNOFEST’in emlak dışından da görüşme edildiğini dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Biz TEKNOFEST’i elan arsıulusal yanında bellik biçimine gelmek istiyoruz. Bizim misyonumuz şu; dünyada yanında düşüncesi olan, girişimi bulunan insanoğlu ‘TEKNOFEST sanarak yanında müsabaka var, kılıç buna katılalım, orada teknolojimizi gösterelim bu sayede de kendimize yeni yatırımcılar bulalım, bu teknolojiyi dünyaya tanıtalım.’ sanarak düşünsün istiyoruz."

Varank, Türkiye’nin Otomobili’nin fiyatına bağlı istifham hakkında de “Aracın fiyatı muhtemelen değil ancak anahtar özlük sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak yanında fiyattan tüketicilere çıkacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler