USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Avrupa kokartlı kadın el topu hakeminin gayesi Şampiyonlar Ligi finali yönetmek

Türkiye'nin, Avrupa Hentbol Federasyonu kokartlı hakemi Mehtap Şimşek, 500'den aşkın arsıulusal karşılaşma yönettiği kariyerine Şampiyonlar Ligi finalini de katmak istiyor.

Avrupa kokartlı kadın el topu hakeminin gayesi Şampiyonlar Ligi finali yönetmek
06-11-2021 16:28
Mersin

Hentbol sporcusu şekilde senelerce sahalarda arak döken 40 yaşındaki Şimşek, 1999 senesinde yaşamış olduğu sakatlığın peşi sıra oyunculuğu bırakarak hakemliğe başladı. Şimşek ile hakem ortağı Pınar meşhur Hatipoğlu, gösterdikleri performansla 2003 senesinde EHF kokartı almaya hak kazandı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü de bulunan ortak bebek anası Şimşek, 18 yılda Avrupa Kupası, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi ekip müsabakaları da iktisap etmek neredeyse 500'den ortak tomar arsıulusal karşılaşmada hakem ortağı Hatipoğlu ile düdük çaldı.

Şimşek, AA muhabirine, icra ettiği işten iri sağlık aldığını belirtti.

"Yaptığımız işten alım çalım duyuyoruz zira elleme yaptığımızı düşünüyoruz." diyen Şimşek, hakem ortağı ile Türk el topu tarihinin geçmiş ve hala da biricik arsıulusal kadın hakemi unvanına eş olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Her devir dünyada bildik ortak hakem olmayı hayalet ettiğini kail Mehtap Şimşek, "Aldığım geçmiş arsıulusal daveti unutamıyorum. Büyük ortak sürprizdi bizim için. Bu, anlatılmaz ortak duygu. Çok heyecanlıydık, 'yapabilir miyiz' sanarak baş döndürücü ağır ortak kalp karmaşası yaşadık. Kendimizi motive ettik. En iri avantajımız hakemliğin eşli olması. Hakem eşimle baş başa birbirimize dayanaklık etmek olduk, elleme ortak ikiliyiz. Birbirimize baş döndürücü elleme dayanaklık etmek şekilde o korkuyu, endişeyi, heyecanı yenerek sağlık alarak gittik ve başardık." sanarak konuştu.

Şimşek, kariyeri süresince hakem benzeri Pınar meşhur Hatipoğlu ile on paralık ayrılmadıklarını tabir ederek, şunları söyledi:

"Kariyerimiz süresince 500'ün üstünde yarışma yönettik. Bunların içinde Avrupa Kupası'nda çeyrek bitiş ve nısıf bitiş de var. Ayrıca Dünya Şampiyonası, Dünya Askeri Oyunları ve nice ehemmiyetli organizasyonda fariza aldık. Son 2 senedir da Şampiyonlar Ligi'nde fariza alıyoruz. Şu an düşüncesince kariyerimiz, istediğimiz gibi, sevinçli halde bitmeme ediyor. Şu andaki gayemiz Şampiyonlar Ligi'nin 4'lü finalinde ve esas finalde fariza almak. O günün istikbaline inanıyoruz ve baş döndürücü ırak olmadığını düşünüyoruz."

"Seremoni esnasında ağladım"

Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının kendisi düşüncesince hususi ortak anlamının bulunduğunu kaydeden Şimşek, ortak anısını şu halde anlattı:

"Macaristan'da ortak Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını tribünden seyrederken hakem eşime 'Acaba tığ de ortak çağ bu müsabakaları yönetir miyiz?' demiştim. Çünkü baş döndürücü değişik ortak atmosferi var. Sporcular, tribünler muhteşem. Öyle ortak bilinçlilik ha ki geçmiş Şampiyonlar Ligi görevimiz bu düşsel kurduğumuz salona verildi. Seremonide ekipler gelirken ışıklar yandı, izleyiciler kalabalıktı ve organizasyonun müziği çalmaya başladı. O an ağlamaya başlamıştım, kameralardan elbette saklayacağımı şaşırdım. Benim düşüncesince elleme ve görkemli ortak andı. Hayatım süresince unutamayacağım."

Mehtap Şimşek, hâlâ ortak tomar kadın el topu hakemini sahalarda değerlendirmek istediklerine değinerek, şu halde bitmeme etti:

"Kentimde ve Türkiye'de kadın hakemlerin çoğalmasını istiyorum. İlk ve biricik iktisap etmek iri ortak alım çalım ancak tığ biricik iktisap etmek istemiyoruz. Daha ortak tomar kadının bu işin içine girmesini ve bu spora sarılmasını istiyoruz. Kadınlar düşüncesince baş döndürücü çetin ortak proses zira noktayı geldi dünyaevi düşüncesince noktayı geldi çocuklarımız düşüncesince açıklık özgülemek durumunda kaldık. Koşullar zordu farkındayız ancak tığ başarabildiysek öbür ihvan da başarabilir. Biz istiyoruz ki kadın hakemler çoğalsın. Bunun düşüncesince de onlara iane etme, yanlarında olma hesabına tecrübelerimizi yaymak düşüncesince ne gerekiyorsa gelişigüzel devir yapıyoruz, hazırlamaya da bitmeme edeceğiz."

"Sporcu ansızın yanıma denli geldi ve elimi tutarık öptü"

Maçlarda zorlanmadığını özetleyen Şimşek, laflarını şu halde sürdürdü:

"Sporcular bize oldukça koca yaklaşıyorlar. Normalde söyleyecekleri ortak cümleyi söyleyemiyor, fevri davranmıyorlar ve hâlâ rahat oluyorlar. Biz olduğumuz devir müsabakalar hâlâ sevinçli geçiyor, elleme anlamış olur da yaşanıyor. İstanbul'da geçmiş veya ikinci rical maçımızdı. Kale hakemiydim, Pınar hocam da meydan hakemiydi. Bir sporcumuz sıçrayarak atış yaptı. Sonrasında düştü ve kayarak yanıma geldi. Ben de auta çıktığını gösterdim. Sporcu ansızın yanıma denli geldi ve elimi tutarık öptü. Ben o an ne yapacağımı ne aksülamel vereceğimi şaşırdım. Tabii ukubet da veremedim elimle ağzına vurdum ve döndüm gittim. Şu an olsa hâlâ değişik ortak aksülamel verirdim ancak o vakitler daha 19 yaşındaydım ve kariyerimin başındaydım. Ne yapacağımı bilememiştim. enteresan ve unutamayacağım ortak hatıra şekilde kaldı."

Hakem Şimşek, desteklerinden ötürü Türkiye Hentbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Mersin İl Müdürlüğüne teşekkürname ettiğini dile getirdi.

Şimşek ile Hatipoğlu, sonuç şekilde 16 Ekim'de EHF Kadınlar Avrupa Ligi ön eliminasyon karşılaşmasında fariza aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler