USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ASELSAN finansal teknolojiler ve sağlıkta müjdeler hazırlıyor

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "Finansal teknolojiler dalında vereceğimiz sevindirici duyum olacak. ASELSAN bu mesuliyeti aldı, dair düşeni adına bildirmek düşüncesince gayretle çalışıyor" dedi.

ASELSAN finansal teknolojiler ve sağlıkta müjdeler hazırlıyor
23-09-2021 12:17
Ankara

Türkiye'nin savunma ve elektronik teknolojilerindeki önder şirketlerinden ASELSAN, finans ve sağlık sahalarına müteveccih toy verim ve hizmetlerini duyurmaya, hizmete sunmaya hazırlanıyor.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) iletişim araçları paydaşı bulunduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST ile firmanın yürüttüğü çalışmalara bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Görgün, eylülün bundan sonra "TEKNOFEST ayına" dönüştüğünü, ziyaretçiler, katılımcılar, paydaşlar, düzenleme kadrosu ve T3 Vakfı'nın bire müşterek heyecanla müşterek el değişik araya geldiğini söyledi.

Festivalin değme sene dair koyarak zımnında bitmeme ettiğini aktaran Görgün, meydana getirilen yarışmalardaki ilerlemeyi, ekol ve öğrencilerdeki gelişmeyi de gördüklerini tabir etti.

TEKNOFEST'e çabucak sergilik açarak katılmadıklarını, yarışmalar örgütlü ettiklerini tamlayan Görgün, su altı robotları yarışmasında bu sene 28'i lise, 30'u darülfünun iktisap etmek kıl payı 58 erekçi takımın toprak aldığını bildirdi. Görgün, ulaşımda sentetik zeka yarışmasını Baykar Cezeri ve TÜBİTAK ile yürüttüklerini, başkaca ayrımlı yarışmalara da uygulayım personel desteği verdiklerini anlattı.

Görgün, "Burada 7'den 77'ye herkeste müşterek teknoloji farkındalığı, heyecanı, üretme, geliştirme, dair koyma, gelecekle ilişik müşterek şeyler yapma, günah kabul etme hesabına müşterek çaba var. Gösterilen ilgiden baş döndürücü memnunuz. 500 metrekarelik standımızda ürünlerimiz, ayrıntılar düşüncesince kurguladığımız müşterek meydan var. Çocuklarımıza ayrışık yarışmalarla ve oluşturduğumuz kişiliklerle teknolojiyi sevdirmeye çalışıyoruz." sanarak konuştu.

ASELSAN'dan 50 şeriklik doğdu

Haluk Görgün, bu sene stantlarında müşterek teceddüt şekilde girişimcilik merkezine toprak verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle ASELSAN'ın start-up'larla bulunan iş birliğini, etkileşimini tasarruf etmek istiyoruz. Start-up'larla baş döndürücü yoğun, ayrımlı modellerle çalışıyoruz. Sadece start-up'la değil, ASELSAN içerisinden çıkma spin-off'lara da ehemmiyet veriyoruz. Şu anne derece ASELSAN'dan ayrılıp, şeriklik kurup ASELSAN'la etkin 50 şeriklik var. ASELSAN'da anlaşılan müşterek noktada kendini geliştirmiş, anlaşılan müşterek açığı görmüş, ayrılmış, ASELSAN'a plan vermiş, demin ASELSAN ve öbür defans uran firmalarına verim veren, gayrimenkul haricinde müşterileri bulunan 50 kululuş az değil. Bununla bu arada başta yıkmacı teknolojiler, yazılım sahalarında çalışkanlık yayınlayan start-up'larla ürünlerimize toy sağ açıklık getirecek mevzularda bu girişimcilik merkezi üstünde görüşmeler yapıyoruz."

Teknopark İstanbul'da bu sene 36 bin metrekarelik müşterek bina mensur ettiklerini ve bunun yarısının girişimcilik faaliyetlerine müteveccih olacağını aktaran Görgün, İstanbul ve çevresindeki ekosistemde toprak meydan akademisyen, öğrenci, start-up'lar, enstitüler, araştırı karşıcı kurumlar, defans sanayisine, teknolojiye anahtar sağlayan herzaman beraberce bu faaliyetleri hızlandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

CATS, TEKNOFEST'in yıldızlarından

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Görgün, elektro-optik keşif, bakma ve hedefleme sistemi CATS'in; TEKNOFEST'in yıldızlarından bir tanesi olduğunu, Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2'nin üstünde sergilendiğini söyledi.

CATS'in dizi üretime başladığını, Baykar'ın insansız iklim araçlarında gayrimenkul içi ve haricinde fariza yaptığını anımsatan Görgün, "Ayda minimum 6 pare üretecek biçimde dizi istihsal bandımızı hazırladık, üretimimize bitmeme ediyoruz. Yeni döl kameralara çalışıyoruz, geliştirdiğimiz, tasarladığımız yen döl kameralarımız da var. Baykar'ın standında başkaca çakılı müşterek bölmede CATS kamerası, ekrana termal ve güneş alıcı görüntüsünü yansıtıyor. Bu sene ASELSAN düşüncesince ilklerden müşterek tanesiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Mobil X-Ray'da icazet süreçleri tamamlandı

Görgün, defans sanayisinde baş döndürücü ağırbaşlı kabiliyet biriktirdiklerini, bundan hareketle enerji, ulaşım, şehir güvenliği, çokbilmiş kentçilik ve sağlık dalında efdal teknolojili mahsulat geliştirerek Türkiye'nin teknolojik ve kazançlı istiklaline ulama peylemek istediklerini tabir etti.

Son beş altı yılda taharri memuru polis sektörden elde ettikleri salname cironun yekûn cirolarının yüzdelik 15'ini bulduğuna ayraç fail Görgün, şunları kaydetti:

"Yakın sürede bu baş döndürücü yakında efdal sayılara ulaşacak. Çünkü buradaki birikimi, kabiliyeti, kabiliyeti ve heyecanı görüyorum. Ülkemiz ve hayattaki pazarı da görüyorum. Bunları müşterek araya koyduğumuzda baş döndürücü çabucak büyüyecek müşterek kol var. Bunların ortamında sağlık, başta pandemiyle bu arada baş döndürücü gündeme geldi. Biosys çeşidinden geliştirilen, Baykar ve ASELSAN'ın mühendislik desteği ile dizi üretime apiko bir duruma getirilen, Arçelik'in evvel üretimlerini icra ettiği teneffüs cihazını burada da sergiliyoruz. MR aleti çalışmalarımız var. Mobil X-Ray cihazımızın tamamı icazet süreçleri bitti. Çok yaklaşan sürede müşterilerle paylaşıyor olacağız. Kalp-akciğer pompasını müşterek start-up firmasıyla geliştirdik, dizi üretime apiko bir duruma geldi. Seri üretimini yaptığımız defibrilatör cihazını müşterek KOBİ ile geliştirip İtalya ve Fransa'ya ihraç ettik. O da baş döndürücü dobra gidiyor. Sağlık dalında çizdiğimiz müşterek tarz haritamız var. Bu tarz haritasında ülkemizin bu alandaki dışa bağımlığını azaltmak, teknolojik şekilde dair katmak, arsıulusal bölgede kompetitif olmak, gayrimenkul ekonomisine ve firmanın gelirlerine ulama peylemek istiyoruz."

ASELSAN'ın sağlık sektörüne bağlı yapılanmasının kesinlikle olacağına bağlı istifham dair Görgün, "Bu alanla ilişik gelişmeler proses bünyesinde kesinlikle olması icap ettiğini gösterecek. ASELSAN dinamik, fırsatları dobra değerlendiren müşterek firma. Bunları değme daim bu arada görüşeceğiz." dedi.

Finansal teknolojilerde ASELSAN çözümleri

Haluk Görgün, taharri memuru polis alandaki çalışmalarının müşterek parçasının da "fintech" denilen finansal teknolojiler bulunduğunu belirtti.

Bu bölgede donanımsal ve yazılımsal şekilde ASELSAN'ın günah alması icap ettiğini düşündükleri birtakımı meydan ve mahsulat bulunduğunu aktaran Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunları müşterek tarz haritasına koyduk. En sonuç Merkez Bankası ile imzaladığımız müşterek eş çalışma, iş birliğiydi. Dijital TL dair müşterek platform. Partnerleri TÜBİTAK BİLGEM, HAVELSAN, ASELSAN ve Merkez Bankası. Merkez Bankası'nda baş döndürücü ağırbaşlı uygulayım müşterek grup var. Hakikaten baş döndürücü dobra kurgulamışlar süreci. Herkesin eksperlik alanındaki fariza paylaşımlarına ilişikli müşterek anlaşma yaptık. Görev paylaşımlarıyla ilişik geri planda icraat filhakika bitmeme ediyordu. Başka alanlar da var. Bunları baş döndürücü yaklaşan sürede kamuoyuyla paylaşacağız. Finansal teknolojiler dalında vereceğimiz muştulu duyum olacak. Israrla gidiyoruz, bu işin arkasındayız. ASELSAN, bu mesuliyeti aldı, dair düşeni hesabına peylemek düşüncesince gayretle çalışıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler