USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anjiyoda konfor devri

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Aksoy anjiyografi yahut anjiyo işlemi karşı bilim verdi.

Anjiyoda konfor devri
04-10-2021 15:40

Prof. Dr. Aksoy, Medical Park Gaziantep yerine üç buutlu görüntülemeyi sunduklarını, bunun kendilerine hem tanısı hâlâ akilane müşterek biçimde yapmayı bununla müşterek düğümlü alana alelacele karışma olanağı sağlayarak, en çalışan tedaviyi temin başarısını sağladığını tabir etti.

Prof. Dr. Aksoy, “Anjiyografi lügat manası yerine damarların görüntülenmesi demektir. Normal anjiyo dü boyutlu görüntülemedir fakat damarlarımız üç boyutludur. Yalnız sonuç senelerde anjiyo cihazları gelişen teknolojiyle üç buutlu görüntüleme imkânı ile multidisipliner müşterek biçimde gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda, Anjiyo ile damarda müşterek müzayaka müşterek tıkanıklık olup bulunmadığı kendisince kemiksiz yerine bilim edinilebilmektedir. Bu şekilde, hem kişileştirme ve hem tedavide izlenilecek formül belirlenmektedir. Anjiyo yönteminin uygulanması düşüncesince rahatsızlığı ayraç fail en ehemmiyetli belirtke ise döş ağrısıdır. İki ayrımlı yaklaşımla koroner anjiyografi yapılmasını önermekteyiz. Uzman otacı nezdinde yoklama edilen hastada ihtisas krizi tehdidi üzere müşterek etmen belirleme edildiğinde kimi testlere lüzum duymadan aracısız anjiyografi yapılabilmektedir. Akut ihtisas krizi esnasında da aracısız yerine anjiyografi uygulanmaktadır. Burada hedeflenen ise ihtisas damarlarının görüntülenmesinin ötesinde kapanık damarı eskiden belirleme ederek ihtisas krizini durdurmaya müteveccih damarların açılması (stentleme) işleminin gerçekleştirilmesidir. Balon anjiyo plasti ve stentleme işlemi de anjiyografi ile baş başa gerçekleştirilerek ihtisas krizi başladıktan sonradan geçmiş dü zaman süresince durdurabilmektir. Bu biçimde hem ahiret yolculuğu riski en örgen indirgendiği gibi, parasız derinlemesine devirde geçirmiş bulunduğu ihtisas krizinin etkilerinden kurtarılmış olmaktadır. Hastanın şikayetlerini dikkate alarak durumun hâlâ az ağır bulunduğu düşünüldüğünde ikinci yönteme başvurulmaktadır. Hasta mahsus müşterek eforla döş ağrısından muzdarip ise bu halde ihtisas damarlarında müşterek iş olduğundan şüphelenilmektedir. Burada boyut baş döndürücü aceleci bulunmadığı düşüncesince koroner anjiyografi sonucu güç testi sintigrafi (talyum testi yerine da bilinir) üzere kimi ön testlerle yorumlanmaktadır. Bunlar asliye anjiyografi yapılmasına lüzum olup olmadığını ortaya çıkaran testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizliğine ilişik bulgular var ise bu hastalara anjiyografi kaynak edilmektedir'' dedi.

“Bilekten meydana getirilen anjiyo ile parasız 2 zaman sonradan taburcu oluyor”

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aksoy, kasıktan meydana getirilen yöntemde prosedür hemen sonra 5-6 zaman yatakta dinlenme etmenin nezif kontrolü açısından dirimsel ciddiyete erbap müşterek boyut bulunduğunu belirtti. Bununla baş başa bilekten meydana getirilen anjiyonun (radial anjiyo) pozitif yanları anjiyografi sonrası hastanın hâlâ çelimsiz müddette (2 saat) evine taburcu edilebildiğini laflarına ekledi.

“Uzman müşterek otacı kabilinden gerçekleştirilmeli”

Prof. Dr. Mehmet Aksoy Anjiyografinin mesleğinde bilirkişi müşterek otacı kabilinden gerçekleştirilmesi icap ettiğini söyleyerek, ‘'Anjiyografi mesleğinde bilirkişi müşterek otacı kabilinden hevesli müşterek biçimde gerçekleştirilmelidir. Birçok merkezde çağcıl teknolojiyle ve tecrübeli kardiyologlar bu işlemi başarıyla meydana getirdiği düşüncesince deneyimsizliğe ilişkin riziko hali eskiden kalmıştır. Bazı hastalar istenmeyen kip denilen istenmeyen durumların ortaya çıkması açısından hâlâ riskli grupların başlangıcında arazi almaktadır. Bilhassa 75 yaşın üstünde huy kireçlenmesi koyu bulunduğu düşüncesince baş kısmından kalbe denli vasıl huy yollarında kireçleşme de riziko faktörüne illet olmaktadır. İkinci riskli takım gövde kitlesi az güçsüz ve çelimsiz boylu kadınlardır. Bunun haricinde aşırı kiloluluk ve diyabet rahatsızlığı hastaları riziko grubunda bulunabilmektedir. Yapılan işlemin gereği ne denli acilse (akut ihtisas krizi) üzere riski de o denli yüksektir. Acil girişimlerde kapanık huy açılması avlu halaskâr olduğundan hâlâ riskli bulunmasına karşın salim kalım oranını artı müşterek etmen yerine anjiyografi yapılır. Bu işlemler iri merkezlerde tecrübeli etibba kabilinden yapılmaktadır. Biz de Medical Park Gaziantep yerine üç buutlu görüntülemeyi bölgemize sunuyoruz. Bu bizlere hem tanısı hâlâ akilane müşterek biçimde yapmamızda bununla müşterek düğümlü alana alelacele karışma olanağı sağlayarak en çalışan tedaviyi temin olanağı sağlamaktadır. Kalbimizi destek olmak düşüncesince ise, Sigarayı tasarruf etmek enikonu önemlidir. Kolestrol seviyesini herhangi müşterek riziko seviyesinin altında bulunmasına nazarıitibar edilmelidir. Haftanın minimum dört haset alıştırma yapılmalıdır. Fazla kilolardan yavrulamak ise ömür standardını artı müşterek faktördür. Dengeli ve Sağlıklı nemalanmak enikonu etkilidir. (Günde 5-6 defa beslenmek, al et ve kızartmalardan ırak durmak, sebze-meyve yeğleme etmek, balık tüketimine ehemmiyet vermek) gerekmektedir. Bunların haricinde aileden mevrut kalıtım bilimi faktörler, gözyaşı ve ihtisas krizi riski ise değiştirilemeyecek faktörler yerine karşımıza çıkmaktadır. Şeker rahatsızlığı olanlar tek şikayetleri olmasa bile ihtisas huy hastası yerine onama edilmektedir. Her diyabet rahatsızlığı hastası ihtisas krizi geçirmiş müşterek isim üzere ihtisas problemine ilişkin ahiret yolculuğu riski taşımaktadır'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler