USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Angolalı öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini devletleri düşüncesince ortak punt kendisine görüyor

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans talebesi Augusto Umba, "Bu ziyaretle ülkemize yatırımlar artacak, dü diyar arasındaki ilgiler artacak ve bu bizim düşüncesince müşterek fırsat." dedi.

Angolalı öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini devletleri düşüncesince ortak punt kendisine görüyor
16-10-2021 11:35
Ankara

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) "Türkiye Bursları" programı kapsamında Türkiye'de eğitimini sürdüren Angolalı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-18 Ekim'de yapacağı ziyaretin devletleri düşüncesince ortak okazyon bulunduğunu söyledi.

YTB'nin "Türkiye Bursları" programı kapsamında eğitimini sürdüren Angolalı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkelerine yapacağı ziyarete bağlı düşüncelerini AA muhabiriyle paylaştı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans Öğrencisi Augusto Umba, ülkesinde lisans okurken gayrimenkul haricinde efdal lisans yapmayı düşündüğünü ve Türkiye'nin verdiği bursun namına alımlı geldiğini, bu vesileyle Türkiye'ye geldiğini söyledi. Türkiye'ye geçmiş ulaştığında baş döndürücü zorlandığını tamlayan Umba, şu an ise baş döndürücü alıştığını anlattı.

Umba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine ziyaretini ülkesi düşüncesince ortak okazyon şekilde gördüğünü tabir ederek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle henüz baş döndürücü Türk iş insanı ve Türk şirketi Angola'ya envestisman yapacak, bu memleketimiz düşüncesince ortak fırsat. Bu ziyaretle ülkemize yatırımlar artacak, dü gayrimenkul arasındaki ilgiler artacak ve bu bizim düşüncesince ortak fırsat." dedi.

Türk iş insanlarının ülkesine yapacağı yatırımlarla Angolalılara iş endüstrisi açacağını dile getirerek Umba, yapılacak yatırımlarla ülkesinin ihracatının artacağına ayraç etti.

"Türkiye, Afrika'ya icra ettiği yatırımlarda kazan-kazan üstünde yatırımlar yapıyor"

Umba, Afrika'nın senelerce sömürüldüğüne dikkati çekerek "Türkiye, Afrika'ya icra ettiği yatırımlarda kazan-kazan üstünde yatırımlar yapıyor. Diğer devletler bunu yapmıyordu. Türkiye 'Gelin her daim bu arada kazanalım.' diyor. Biz yüzülmek istemiyoruz, özlük ekonomimizin yükselmesini istiyoruz. Türkiye'nin yatırımlarıyla ekonomimizin henüz da gelişeceğine inanıyorum. İki gayrimenkul önderi akilane ortak yolda. İlişkilerin henüz da gelişmesini istiyoruz. Eğitim dalında da iş birliğinin artmasını istiyoruz." dedi.

Ülkesinde nice katıksız eşme bulunduğunu tamlayan Umba, yapılacak yatırımlarla bu kaynakların işlenmesinin ülkesi düşüncesince yararlı bulunduğunu aktardı.

"Türk iş kullanmakta olanları bu görüşme sonrası Angola'ya henüz baş döndürücü gidecektir"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makina Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi Maura Sebastiau, Türkiye'ye geçmiş ulaştığında başta Türk yemeklerine istinas sürecinde zorlandığını lakin demincek Türk yiyeceklerini baş döndürücü sevdiğini söyledi. Türkiye'yi baş döndürücü beğendiğini tabir fail Sebastiau, ayrımlı ülkelerden ve Türk dostlarıyla dobra zamanlar geçirdiğini, Türkiye'de tanıştığı şahısların baş döndürücü insancıl ve hayırsever bulunduğunu dile getirdi. Sebastiau, "İlk zamanlarda baş döndürücü zorlandığım zamanlar oldu, başta vezneci işlemlerinde dilden ötürü birtakım sorunlar yaşadım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine yapacağı ziyarete bağlı mütekellim Sebastiau, "Bu görüşme baş döndürücü yararlı olacaktır. Hem tığ bununla birlikte Türkiye için. İki gayrimenkul ortada henüz ilkin de ilgiler vardı lakin bu ziyaretle bu arada ilgiler artacak, henüz da güçlenecektir. Türk iş kullanmakta olanları bu görüşme sonrası Angola'ya henüz baş döndürücü gidecektir. Erdoğan'ın ülkemizi görüşme etmesi iş insanlarını da cesaretlendirecektir." diyerek konuştu.

Sebastiau, bu ziyaretin Angolalılar düşüncesince baş döndürücü yararlı olacağını, bunun ülkesine dünkü envestisman fırsatı sunduğunu söyledi. "Yapılacak yatırımlarla Angolalı çoluk çocuk iş sahibi olabilir." ifadesini kullanan Sebastiau, dü gayrimenkul arasındaki ilişkilerin güçlenerek bitmeme etmesini diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler