USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Almanya'nın dev kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor

Almanya'nın dev ayak topu kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor.

Almanya'nın dev kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor
10-10-2021 12:00

Bursa'da ufaklıklara kapılarını açan Hamburg Futbol Okulları, genç kabiliyetlerini arıyor. Sadece sahada antrenmanlarla değil, İngilizce derslerimizi ve diyetisyenler kabilinden profesyonelleşmesi hedeflenen füru Alman metotları ile yetiştiriliyor. 5-15 gözyaşı ortada kâffesi ufaklıklara kapılarını açan Hamburg Futbol Okulu Kaplıkaya Tesisleri'nde çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Yurt haricinde dinlenme kampı ve turnuvalara iltihak fırsatı da eline geçiren çocuklar, haftanın makul günleri alan içi ve alan dışı Hamburg'un terbiye müfredatına layıkıyla eğitimler alıyor.

"Yetenekli futbolcuları Almanya'ya götürüyoruz"

Hamburg Futbol Okulları Türkiye Direktörü ve Hamburg'un Türkiye'deki resmi Scout'u bulunan Umut Murçak, "Bununla bu arada Hamburg'un buradaki ayak topu okullarında hemen Bursa'da değil, başka illerdeki bayilik görüşmelerini de yürütüyorum. Hamburg Futbol Okulları Türkiye'ye orak ayı ayında geldi. Pandemi dolayından açılışları fakat yapabildik. Şu anda Bursa'da Kaplıkaya ve Dobruca'daki tesislerdeki çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bununla beraberce Türkiye'de gerçekte bizim planlamış olduğumuz amaç gözyaşı grubu 5-13 gözyaşı arasındadır. Bu yaşlar arasındaki dirayetli futbolcuları HSV Hamburg'un belirlediği tarihlerde Almanya'daki sınama kapmalarına ve düzenlenecek bulunan turnuvalara götürüyoruz” dedi.

"İngilizce derslerini ikmal kılmak zorunda"

Hamburg Futbol Okulları şuanda 5-15 gözyaşı ortada evlatları eğitimlerine ikrar edildiğini dile getiren Murçak, "Bizim buradaki eğitimler hemen alan içi eğitimlerden ibaret değil. Çocuk ulaştığında İngilizce dersine başlıyor. Her ay alması müstelzim A-1 seviyesindeki 12 öğüt İngilizceyi mecburi adına tamamlaması gerekiyor. A-2 seviyesini geçilince ingiliz ingilizcesi ayda 24 saate çıkıyor. Daha sonradan alan antrenmanlarına çıkıyor. Saha antrenmanlarının yanı esna 3 haftada beraberinde diyet uzmanı ekibimiz gelmiş şekilde evlatların tagaddi takiplerini ve programlarını hazırlıyor" diyerek konuştu.

"HSV Hamburg'un terbiye müfredatlarını uyguluyoruz"

Almanya 2. Bundesliga ekiplerinden Hamburg'un kendilerine gönderilmiş bulunduğu müfredatı okulda uyguladıklarının altını çizen Umut Murçak, "Bu konseptin dışına çıkmıyoruz. Ayrıca ufaklıklara hemen ayak topu eğitimi değil, ufaklıklara spor kültürünü aşılamaya çalışıyoruz. Bu hemen alan içi eğitimlerden ibaret de değildir. Beslenme zamanı, yatacakları, kalkacakları saatler ve okuldaki derslerimizi beraberinde planlama çerçevesinde yürütülüyor. Telefon, tablet bağımlılıklarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Yine okulumuzdaki dirayetli sporcularımızı gözyaşı gruplarına ayırarak Umspor içerisinde lisanslayıp liglere, yurtiçi ve gayrimenkul dışı turnuvalara iltihak sağlıyoruz. Buradaki çıkma bulunan yetenekli, plan oyunculara beraberinde güreşçi köprüsü rolü görerek HSV Hamburg'a bap açıyoruz. Biz buradan çocuklarımızı gönderince kendimiz seviniyoruz lakin başkaca dünya süresince beraberinde kazanç” ifadelerini kullandı.
Futbol mektebinde hocalık karşıcı Ali Topçu, “Aynı sürede gövde terbiye öğretmeniyim. Umut Murçak ile Hamburg Futbol Okullarında eğitimler veriyoruz. Burada ki maksadımız en önce güzel fert ve sportmen olabilmelerini sağlamak. Daha sonradan topçu olmaları geliyor. Buraya bebek geldiği devir İngilizce eğitimi alıyor. Sonra antrenmanları yapıyoruz. Fiziksel ölçümleri yapılıyor. Çocukları rastgele manada gelişimlerini sağlamalarına araştırma görevlisi olmaya çalışıyoruz” biçiminde konuştu.

14 yaşındaki Berk Öztürk ise almış bulunduğu terbiye ve hedeflerinden bahsederek, "Burada ekip olmayı ve takımca akım etmeyi öğrendik. Burada hocalarımız bizlerle yakından ilgileniyorlar. İngilizce derslerimizi de alıyoruz. Okuldaki eğitimlerimizle de hocalarımız ilgileniyor. Ben 8 senedir ayak topu oynuyorum ve Avrupa'da ülkemi anabolizma geçirmek istiyorum. Kendime sağlam aldığım topçu da Kevin De Bruyne" dedi.

Oğlu Tunç Mehmetoğlu'nun HSV Hamburg Futbol Okulunda terbiye aldığını anlatım fail Günay Mehmetoğlu, “Toplam 5 senedir oğlum ayak topu oynuyor. Hayalleri ve hedefleri bulunan kâffesi füru buradaki emek vermek sistemini görmesinde kâr var. Konsantrasyon, futbol, konum bilgilerinde çocuğumun gözle görülmektedir değişimler oldu. Çok henüz etraflıca emek vermek süreleri bulunduğu düşüncesince yararını gördük” diyerek konuştu.

Samet Doğru

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler