USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koltuğuna sözlü üç insan vaatlerini açıkladı

Almanya'da 26 Eylül’de yapılacak umumi seçimlerde baştan namzet sıfır Başbakan Angela Merkel’in koltuğu düşüncesince yarışacak 3 aday, vaatlerini kamuoyuyla paylaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koltuğuna sözlü üç insan vaatlerini açıkladı
23-09-2021 11:25
Berlin

Başbakan adayı, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz ile Yeşiller Eş Başkanı Annalena Baerbock, ülkenin geleceğini şekillendirecek planlarını ortaya koydu.

Merkel’in 2018’in böylece CDU umumi başkanlığı devrettiği Annegret Kramp-Karrenabauer’in partiyi toparlayamamasının arkası esna 2019’un hanuman ayında tümen liderliğine seçilen Armin Laschet'in şansölye seçilmesi yerinde Başbakan Merkel’in politikasını bitmeme ettirmesi bekleniyor.

Laschet ve vaatleri

Parti içre ve haricinde değişik grupları ortak araya getirebilen ve uzlaşmacı ortak yanay çizen Laschet, CDU'nun Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile hazırladığı intihap beyannamesinin beraberinde iktidara ulaştığında 100 gündüz içre gerçekleştirmeyi düşündüğü 6 maddelik ortak programı kamuoyuyla paylaştı.

Çocuk parasını yükselteceğini ve 6 bin avroya denli bebek ihtimam harcamalarını afiyet vergisinden düşüreceğini vadeden Laschet, asayiş dair da kamuya açıkça meydanlarda yılda bin alıcı yerleştirilmesini, manşet ve başka asayiş güçlerine dirlik meydana getirilen saldırılara minimum 6 ay delik cezası verilmesini ve stratejiler geliştirecek millî asayiş konseyini peyda etmek istediğini açıkladı.

2017’den buyana Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı namına fariza fail 60 yaşındaki Laschet, bürokrasiyi kısıntı ve karbondioksit salınımı düşürecek yatırımlara mevhibe kolaylığı getirileceği vaadinde bulundu.

Laschet başvekil olduğunda vergilerin artırılmayacağı sözünü de verdi.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin intihap beyannamesinde, intihap kampanyasındaki tartışmalarda baş döndürücü ortak tomar arazi almayan aut siyasa hikayelerinde izlenecek politikaya da arazi verildi.

Avrupa’nın konuşu namına en çelimli ülkesi bulunan Almanya’nın aut ve asayiş hikayelerinde kılavuz gösteriş oynamasını talip CDU/CSU, AB'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sürekli üyesi olması arzu ediliyor.

CDU/CSU toptan yarışta AB’yi henüz çelimli bir vaziyete getirmeyi hedefliyor.

Laschet’in liderliğindeki CDU/CSU hükümetinde AB’nin sığınma ve huruç politikasını hâllenmek ve Avrupa’nın aut sınırlarını henüz ortak tomar korunması icap ettiğini savunuyor.

Alman ordusunun güç kazanması maksut intihap beyannamesinde ordunun silahlı insansız araçlarıyla güçlendirilmesi isteniyor.

Olaf Scholz ve SPD’nin vaatleri

Birinci Merkel hükümetinde 2007-2009 yıllarında Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı olan, 2011-2018 yıllarında Hamburg Eyalet Başbakanlık vazifesini üstlenen, 2018’den bu yana da 4. Merkel hükümetinde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı vazifesini örümcek SPD’nin başvekil adayı Olaf Scholz, intihap kampanyasında ve televizyonlardaki rahat tavırlarıyla dikkati çekti.

Partide 2019’da umumi reislik yarışını Sakia Esken ve Norbert Walter-Borjans’a dirlik kaybeden 63 yaşındaki Scholz, anketlerde en yüzü sıcak içtimai demokrat siyasi çıkmış olduğu düşüncesince 2020’de başvekil talibi gösterildi.

Karizmatik olmamakla ve cümbüş donör konuşmalar yapamamakla eleştirilen Scholz, mevhibe adaleti getirmeyi vadederek yılda 500 bin avrodan ortak tomar elde eden çiftler düşüncesince afiyet vergisini yüzdelik 3 artırmayı, servet vergisini getirmeyi ve Avrupa Birliği düzeyinde mali prosedür vergisini yürürlüğe koymayı planlıyor.

Scholz, vakit başına minimum tutarı 12 avroya yükseltilmek yılda minimum 24 gündüz taşınabilir emek harcamayı kanuncu adalet namına sağlamak istiyor.

İklimin korunmasına bağlı 2040 yılına denli elektriğin ağız ağıza yenilebilir erke kaynaklarından üretilmesi öngörülen SPD’nin intihap programında, Almanya’nın 2030 yılına denli müvellidülma teknolojilerinde alışveriş önderi olması düşüncesince tedbirlerin katılması öngörülüyor.

AB’nin, arsıulusal krizlerin önlenmesinde, sulh ve demokrasinin isteklendirme edilmesinde ve insanoğlu haklarının korunmasında kılavuz gösteriş üstlenmesini talip Scholz’un partisi, Amerika ile iklimin korunmasında, toptan keyif politikasında, ticarette ve asayiş sahalarında ilişkileri yoğunlaştırmayı planlıyor.

SPD, iç asayiş dalında yasaklayıcı tedbirleri uygulanmasını isterken silahlı insansız yurt araçlarının memleket içre yapılacak şümullü irdelemenin arkası esna alınabileceğini savunuyor.

Yeşiller Partisinin talibi Annalena Baerbock ve vaatleri

Yeşiller halkoyu araştırmalarında, 2018'den buyana erdemli oy payı alması zımnında tümen yönetimi, evvel kat başvekil adayını belirlemeye değişmeyen verdi.

Böylelikle başvekil talibi yayınlanan 40 yaşındaki Annalena Baerbock, partinin evvel başvekil talibi ve Merkel’den sonradan ikinci kat bu fariza düşüncesince yavuklu yayınlanan ikinci eş namına tarihe geçti.

Başbakan adaylarının en genci bulunan Baerbock, 2018’de partisinin eş başkanı seçilmesinden ilkin halkoyu çeşidinden sağlam bilinmeyen ortak isimdi.

Gençliğinde trambolin cimnastik sporunu yürütme ederek bu branşta 3 kat Almanya üçüncüsü bulunan ve 2013'ten buyana Federal Mecliste arazi meydan Baerbock, yavuklu gösterildikten sonradan mebusluk maaşının indinde elde etmiş olduğu ek hasılatını meclise bildirmemesinin, öz geçmişinde kusur bilgilerin arazi aldığının ve kitabında aşırma yaptığının ortaya çıkmasının arkası esna kamuoyunda dayanak kaybetti.

Baerbock ve partisi intihap beyannamesinde en levent boylu bölümünü iklimin ve çevrenin korunmasına ayırdı.

Seçim beyannamesinde acele ortak yurt esirgeme programını ortaya koymayı hedefleyen Yeşiller, bu programın önemli noktasını Paris İklim Anlaşması ve Dünya İklim Konseyi’nin tutanağının oluşturmasını istiyor.

Kömür enerjisinin üretiminden 2030’a denli kabarmak talip Yeşiller, dört sene içre 1,5 milyon çatının tarih panelleri ile kaplanmasını hedefliyor.

Yeşiller mekân kirliğini ve eşme tüketimine henüz erdemli rüsum sağlamak düşüncesince mevhibe sistemini baştan ayarlamak istiyor.

Yüksek gelirlilere afiyet vergisini artırmayı vadeden Yeşiller, 200 bin ekü elde eden evli çiftlerden yüzdelik 45, 500 bin avronun üstünde kazananlardan da yüzdelik 48 afiyet vergisi alınmasını arzu ediyor. Bunun beraberinde 2 milyon avrodan ortak tomar varlığı olanlardan yüzdelik 1 oranında servet vergisi katılması planlanıyor.

Dış politikada AB kurumlarını pekitmek talip Yeşiller, AB’nin aut ve asayiş politikasında Sosyal Demokrat Parti kabilinden oy çokluğuyla kararların verilmesini istiyor.

İklim ve çevreye dokunca veren içeriklerin arazi alması yerinde arsıulusal tecim anlaşmaların yapılmasına dirlik çıkan Yeşiller, NATO ile Rusya arasındaki diyaloğun baştan başlatılmasını arzu ediyor.

NATO’nun katışık ulusal hasılanın yüzdelik 2’si denli defans masrafı hedefini reddeden Yeşiller, NATO’yu önemli namına baştan konumlandırmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler