USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Ağaoğlu: 'Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe maçı evveliyat meydana getirdiği açıklamada, oynadıkları futbolun imge donör bulunduğunu belirterek, “Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz. Başarıya taşıyacak ortak ekip genişliğimiz var” dedi.

Ahmet Ağaoğlu: 'Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz'
15-10-2021 12:44

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Süper Lig'in 9. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçı evveliyat matbuat personelleri ile birlikte araya geldi. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ndeki kahvaltının peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Ağaoğlu konuşmasına taraftarlara teşekkürname ederek başladı.

Fenerbahçe maçı düşüncesince satışa çıkan biletlere baş döndürücü derin nazarıitibar bulunduğunun altını çizen Ağaoğlu, “Bu mevsim kuralların izin etmiş bulunduğu seviyede meşbu tribünlere oynayacağımız geçmiş maçımız olacak. Her devir söylüyorum; Trabzonspor'un mücadelesi, bökelik mücadelesi. Ancak bu mücadelede de en ehemmiyetli faktör, en iri destekçimiz ve enerjimiz taraftarımız. Onların desteği yapılmaksızın hedeflediğimiz başarıları yakalamamız cins değil, ihtimal baş döndürücü zor. Onun düşüncesince taraftarlarımızın bu maçın biletlerine göstermiş bulunduğu nazarıitibar akıbet adım önemli” açıklamasında bulundu.

“Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz”

Ligin derinliğine birlikte maraton bulunduğunu kaydeden Ağaoğlu, “Yapısal yerine akıbet adım içi dar birlikte yapımız var. Bunu da elden elden hayatımızın gelişigüzel kısmına yansıtıyoruz. Ancak spor mücadelelerinde az buçuk götürümlü olmamız gerekiyor. Bunun sağlam baş döndürücü örneğini de yaşıyoruz. Geriye sakıt birlikte sportmen bakıyorsunuz akıbet dakika, akıbet saniyeye genişliğinde mücadeleyi bırakmıyor, geriye düşmesine karşın boksta nakavt ile güreşte tuş ile futbolda da attığı gollerle müsabakayı çevirmesini, nokta almasını biliyor ve hedeflemiş bulunduğu başarıyı da göstermiş bulunduğu uğraş azminden ötürü kazanmasını biliyor. Bunu şu sebepten dolayı söylüyorum; ligin hâlâ 9. haftasındayız. Oynadığımız futbol rüya verici. Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz. Başarıya taşıyacak birlikte grup genişliğimiz var. Lig derinliğine birlikte maraton. 38 karşılaşma oynayacağız. Bunun elan hâlâ 4'te 1'ini tamamlamadık. Geriye düşebiliriz ancak maçı çevirecek gücümüz var. Puan kaybedebiliriz; kaybettiğimiz puanları telafi edebilecek önümüzde hem mesafe, hem maçlar var, aynı zamanda o güce sahibiz. Dolayısıyla tek devir umutsuzluğa kapılmadan, 12. kuvvet yerine taraftarımızın desteği takımımızın peşinde olursa başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz tek bariyer yok” biçiminde konuştu.

“Puan kaybettiğinizde şampiyonluğu kaybetmezsiniz”

Bordo-mavili takımın geriye düşmüş bulunduğu anlarda arka devir direnci gösterdiğini tamlayan Ağaoğlu, “Puan kaybettiğinizde şampiyonluğu kaybetmezsiniz. Ne devir ki mücadeleyi bırakırsınız, umudunuzu, inancınızı kaybederseniz o devir gelişigüzel şeyi kaybedersiniz. Takım bu doğrultuda bunun örneklerini de verdi. Oynadığımız ilginç maçlar da oldu. 10 ad geriye sakıt olduğumuz Konya'da sergilediğimiz futbol ve sonucu aldığımız puan. Galatasaray maçında 2-0 geriye düşmemize karşın ki o maçı 3-2, 4-2'ye de getirebilirdik. Takım ağırbaşlı birlikte arka devir direnci gösterdi. Takımın vermiş bulunduğu mücadelelerin hepsinde taraftarın heyecanı, umudu, enerjisi antipatik kuvvet olacaktır. Onun düşüncesince taraftarlarımızdan ricamız Fenerbahçe maçında 90 dakika ve artılar da karışma iktisap etmek neredeyse o desteği, enerjiyi oyuncularımızın üstünden kem etmemeleri. Oyuncular buna baş döndürücü bedel veriyorlar. Özellikle Trabzonspor taraftarının heyecanının, enerjisinin kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu tabir ediyorlar. Kişisel yerine vermiş oldukları röportajlar ve bizlerle icra ettikleri görüşmelerde de bunu belirgin birlikte halde tabir ediyorlar. Burada ihtiyacımız bulunan nesne tribünleri dolduracak bulunan 20-21 bin taraftarımızın desteği ve enerjisi. Sonuç ne olursa olsun, akın ne olursa olsun o destek, erke sonuna genişliğinde bitmeme ederse bu maçtan yüzümüzün akıyla hedeflediğimiz, dilek ettiğimiz sonuçla çıkacağımıza bulunan inancımız tam. Taraftarımız daima söyleniş ediyor, oyuncularımız bunun coşkusunu yaşıyor, uygulayım ekibimiz, hocamız, yönetimimiz, hepsi bu sezona bu inançla başladı. İnşallah bunun kararında taraftarımızı bahtiyar edecek, dilek ettiğimiz hedeflediğimiz o başarıyla taçlandırmayı Allah baht eder” ifadelerini kullandı.

Ozan Köse - Gökmen Şahin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler